Pretraga

Januarske premijere: Naslovi za dodati na must watch listu

Januarske premijere: Naslovi za dodati na must watch listu

Tekst: BURO.

Nemojmo se lagati. Januar i traje koliko traje (hint: zauvek) da bismo imali više vremena da gledamo filmove i serije. Ne postoji drugi razlog. Okej, i da stignemo da pojedemo sve što je napravljeno i samo se dodaje na jelovnik sa svakim novim praznikom, slavom itd. Ali to sve ide jedno drugom u prilog. Zaista, ima li bolje kombinacije od: krevet+serija+tanjir pun kolača? Nema. To jest, ima, ako su te serije još i apsolutno nove.
U to ime, izdvajamo vam najbolje TV premijere za što bolji januar. A o višku kilograma, ako vam smetaju, ćemo razmišljati posle.

Januarske premijere: Naslovi za dodati na must watch listu (фото 1)

"The Outsider"

O čemu se radi: Malo malo pa nova adaptacija romana Stevena Kinga, pa tako ni januar nije izuzetak. A ako znate da je u pitanju King onda nagađate o čemu može da se radi. O natprirodnom, malo triler malo horor. “The Outsider” je serija o brutalnom ubistvu dečaka koje u početku izgleda kao “obično” ubistvo gde je sve manje-više jasno, čak i ko je ubica, ali vremenom se stvari dodatno komplikuju. Kada počne da se otkriva da je možda umešano i nešto što nam nije baš tako blisko i poznato.

Premijera: 12. januar
Gde: HBO

Januarske premijere: Naslovi za dodati na must watch listu (фото 2)

"Spinning Out"

O čemu se radi: Priča prati Kat Baker (Kaya Scodelario), profesionalnu klizačicu, koja nakon ozbiljnog pada i teške povrede razmišlja o tome da možda zauvek napusti klizanje. Ipak, kada joj se ukaže prilika za nastavak karijere u paru s muškim klizačem, Kat rizikuje mnogo toga ne bi li ostala u svetu koji toliko voli, ali je i puno košta. Drama, koja donosi otkrivanje tajni, i susretanje i borbu sa demonima na ledu i izvan njega.

Premijera: 1. januar
Gde: Netflix

Januarske premijere: Naslovi za dodati na must watch listu (фото 3)

"Ted Bundy: Falling for a Killer"

O čemu se radi: Priča o poznatom serijskom ubici Tedu Bandiju je ispričana desetinama puta ali nikada iz ženske perspektive. Ovaj put "Falling for a Killer" donosi priču iz ugla Bundyeve dugogodišnje devojke, Elizabeth Kendall, njene ćerke Molly i mnogih drugih žena koje su bile njegove žrtve i srećom preživele. Potresna doku-serija, ali važna jer daje glas žrtvama.

Premijera: 31. januar
Gde: Amazon Prime

Januarske premijere: Naslovi za dodati na must watch listu (фото 4)

"Novi papa"

O čemu se radi: Nastavak Sorrentinove serije “Mladi papa” koji u isti kadar stavlja Jude Lawa i Johna Malkovicha što može biti samo ge-ni-jal-no. Ili barem očekujemo da to bude. Jude u istoj ulozi pape Pija XIII, a Malkovich kao novi papa Jovan Pavle III koji je za sada na čelu katoličke crkve i želi da tu i ostane. Već smo to rekli, i sa zadovoljstvom ćemo ponoviti… ne možemo da dočekamo!

Premijera: 13. januar 
Gde: HBO

Januarske premijere: Naslovi za dodati na must watch listu (фото 5)

"Mesija"

O čemu se radi: Netflix je Novu godinu započeo novim dolaskom Mesije. Radnja je smeštena u savremeni svet i trenutak kada lik koga igra Mehdi Dehbi, dolazi iz pustinje i tvrdi da je njegovo pojavljivanje drugi Hristov dolazak. Dok specijalne jedinice (koje predvodi Michelle Monaghan) pokušavaju da otkriju da li je on terorista, lažov ili pravi mesija, on sa svakim novim čudom okuplja sve veći broj pristalica. Ovaj političko-religijski triler radili su James McTeigue koji potpisuje i “V kao Vendeta” i Kate Woods, saradnica na seriji “Castle” tako da su napetost i luda dinamičnost zagarantovani.

Premijera: 1. januar
Gde: Netflix

Januarske premijere: Naslovi za dodati na must watch listu (фото 6)

"Drakula"

O čemu se radi: Adaptacija posle adaptacije posle adaptacije, i očigledno, još uvek imamo snage za nove Drakule. Još jedna priča o krvoločnom grofu, sinonimu zla, čiji scenario ovaj put potpisuju Mark Gatiss i Steven Moffat koji su radili na modernoj verziji serije “Doctor Who”, i popularnoj Sherlock Holmes adaptaciji. Ovaj put je glavna uloga pripala danskom glumcu Claesu Bangu (“The Square”) što sve čini dosta lepšim, šarmantnijim i zavodljivijim. Da, imamo secret crush na Banga.

Premijera: 4. januar
Gde: Netflix

Januarske premijere: Naslovi za dodati na must watch listu (фото 7)

"Avenija 5"

O čemu se radi: Radnja je smeštena u budućnost, u kojoj je svemir postao najpopularnija turistička destinacija. Superluksuzni svemirski brod, kojim upravlja genijalni Hugh Laurie nailazi na izvestan problem i kada stvari pođu po zlu, nekoliko stotina ljutih putnika ostaje zarobljeno na brodu. Sci-fi komedija, i to serija, je prilično redak žanr što je dovoljno da nas zainteresuje da joj damo šansu.

Premijera: 19. januar
Gde: HBO

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor