Pretraga

Najbolji novi naslovi na streaming platformama zbog kojih ćete zaista i želeti da ostanete kod kuće

Najbolji novi naslovi na streaming platformama zbog kojih ćete zaista i želeti da ostanete kod kuće

Tekst: BURO.

Obično kada dođe ovo doba godine nemamo neku preteranu želju da izlazimo i partijamo do jutra, a sada i da imamo želju, nemamo gde. A sve da imamo i jedno i drugo daleko je od preporučljivog, i ako je ikada parola “stay in” stvarno trebala glasno da se ponavlja to je ovih dana. Srećom, to ostajanje kod kuće i nije tako težak zadatak s obzirom na konstantan priliv novih naslova na streaming platformama a ovog meseca su oni zaista genijalni. Sve što smo se pitali “kad će, kad će” konačno je došlo na red i da, ovo je taj mesec u kom možemo da kažemo dobro nam došla, specijalna epizodo “Euforije”, a i vi “Normalni ljudi”. Bacite pogled na sve najzanimljivije nove naslove koji nas čekaju.

“Normalni ljudi”

Gde: HBO GO

Kada: 1. decembar

Šta: Serija

Najbolji novi naslovi na streaming platformama zbog kojih ćete zaista i želeti da ostanete kod kuće (фото 1)

Šta reći o knjizi i seriji “Normalni ljudi” što već nije milion puta ispričano osim da kooonačno možemo da je gledamo i kod nas! Jes, jes i još jedno jes! Jedan od naslova koji su obeležili ovu godinu donosi životnu priču o dirljivoj i komplikovanoj vezi između dvoje ljudi čije se pozicije, karakteri i stavovi menjaju kao i njihov odnos. Nekada je Marianne bila povučena, ćudljiva i stidljiva, a Connell centar pažnje, dok se njihovim dolaskom u Dablin i početkom nove faze života, te uloge drastično menjaju kao i sama veza. Serija “Normalni ljudi” prati živote dvoje normalnih ljudi, njihove raskide i pomirenja, i istražuje svu složenost intimnosti i mlade ljubavi.

“Mank”

Gde: Netflix

Kada: 4. decembar

Šta: Film

Najbolji novi naslovi na streaming platformama zbog kojih ćete zaista i želeti da ostanete kod kuće (фото 2)

Film kojem mnogi već sada proriču oskarovsku budućnost i koji donosi priču o piscu i scenaristi Hermanu Mankiewiczu (igra ga maestralni Gary Oldman) koga je Orson Welles angažovao za rad na filmu “Građanin Kejn”. Premisa filma “Građanin Kejn” je građena po uzoru na lik legendarnog biznismena Williama Randolpha Hearsta sa kojim je Mankiewicz nekada bio blizak prijatelj ali sa kojim je imao i konflikata, i rad na ovom scenariju znači prekinuti neke odnose, neke obnoviti i sve u svemu veoma izazovan zadatak za njega. 

“Euforija” (specijalna epizoda)

Gde: HBO GO

Kada: 7. decembar

Šta: Serija

Najbolji novi naslovi na streaming platformama zbog kojih ćete zaista i želeti da ostanete kod kuće (фото 3)

Već neko vreme znamo da se “Euforija” vraća sa dve specijalne epizode i konačno je došlo vreme da se to stvarno i dogodi. Prva epizoda se odvija tokom proslave Božića i prati Ru koja se još uvek oporavlja nakon što ju je Jules ostavila na stanici. Rue sedi u dajneru i kontemplira nad sopstvenim životom kada iznenada naleće na Alija (Colman Domingo), koga je upoznala na sastancima anonimnih zavisnika.

“The Prom”

Gde: Netflix

Kada: 11. decembar

Šta: Film

Najbolji novi naslovi na streaming platformama zbog kojih ćete zaista i želeti da ostanete kod kuće (фото 4)

Kada samo čujemo imena Meryl Streep, Nicole Kidman, James Corden, Kerry Washington u istoj ekipi i istoj rečenici, ne pitamo šta je, želimo odmah da gledamo ako može, hvala. U ovom slučaju, u pitanju je film urađen prema brodvejskom mjuziklu iz 2018. koji je pobrao značajne pozitivne komentare i kritike, a za njegovo pretvaranje u film je zaslužan Ryan Murphy. Film prati grupu egoističnih, samozaljubljenih brodvejskih zvezda koji su se uputili u mali grad u Indijani da pomognu Emmi, devojci kojoj je zabranjeno da prisustvuje maturi zato što želi da povede Alyssu, svoju devojku kao svoj plus jedan. Iako zvuči kao plemenit čin, ova četvorka se mahom upustila u akciju zbog dobrih kritika i komentara koje će dobiti, i svojih imena u novinama. Genijalan film, koji je za sada dobio komentare poput “čista radost” i “potpuno briljantno”, zvuči kao nešto što veoma želimo da gledamo u ovim trenucima.

“The Midnight Sky”

Gde: Netflix

Kada: 23. decembar

Šta: Film

Najbolji novi naslovi na streaming platformama zbog kojih ćete zaista i želeti da ostanete kod kuće (фото 5)

Pričali smo već o tome kako u poslednje vreme gotovo da nisi glumac ako nemaš barem jedan space film na svojoj listi. George Clooney je to ozbiljno shvatio i podiže uloge pa na film “Gravitacija” dodaje još jedan, ovaj put u svojoj režiji. Film je urađen prema knjizi Lily Brooks-Dalton, “Good Morning, Midnight” i u pitanju je post-apokaliptična priča o Clooneyu kao usamljenom naučniku koji radi na Arktiku, a poverena mu je misija da spreči tim astronauta da se vrate na Zemlju, budući da je na njoj globalna katastrofa.

“Birdgerton”

Gde: Netflix

Kada: 25. decembar

Šta: Serija

Najbolji novi naslovi na streaming platformama zbog kojih ćete zaista i želeti da ostanete kod kuće (фото 6)

Nova era počinje: Shonda Rhimes je uradila seriju za Netflix! Ovaj put je odlučila da promeni pravac i za razliku od medicinskih i pravnih tematika iz prošlosti, sada se upušta u istoriju radeći istorijsku dramu koja prati osmoro braće i sestara porodice Bridgerton ali prvenstveno Daphne Bridgerton najstariju ćerku porodice. Serija je smeštena u 19. vek, a Daphne je na početku svog "krstarenja" kroz visoka londonska društva i njegovo takmičarsko tržište, u potrazi sa bračnim partnerom, nadajući se da će pronaći pravu ljubav kao njeni roditelji.  

“Equinox”

Gde: Netflix

Kada: 30. decembar

Šta: Serija

Najbolji novi naslovi na streaming platformama zbog kojih ćete zaista i želeti da ostanete kod kuće (фото 7)

“Equinox” je druga originalna Netflixova danska produkcija i po svemu sudeći veoma podseća na nemačku seriju “Dark”. Donosi priču o Astrid, mladoj ženi, čija je sestra zajedno sa celim razredom neobjašnjivo nestala 1999. kada je Astrid imala samo 9 godina. Astrid je tim nestankom traumatizovana, ima jezive noćne more i vizije, i to je nešto što je progoni čitavog života. Ipak, kao tridesetogodišnjakinja je pronašla neki mir sa tim, živi miran život sa porodicom i vodi noćni radio program. Sve je naizgled okej, dok ne primi poziv od nepoznate osobe koja joj govori da postoji druga dimenzija. “Postoji druga realnost. Druga realnost iza ove koju vidimo. Bio sam tamo, Astrid”. Prilično nalik na plot “Dark” serije i sasvim dovoljno razloga da ovom naslovu damo priliku.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor