Najiščekivaniji filmovi za 2020.

24.12.2019.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/12/filmovi20-cover-update.gif

Sakupili smo ih sve na jednom mestu za vas

Rekapitulirali smo šta smo to voleli i gledali prošle godine, šta je obeležilo godinu ali i dekadu iza nas i došlo je vreme da okrenemo pogled unapred. O čemu ćemo tek dodatno pričati? Šta se već toliko dugo najavljuje da jedva čekamo sledeću godinu i znamo da će napuniti bioskopske sale? Blokbasteri koji su pokrenuli lavinu priča i veliki hajp. Neke stvarno jedva čekamo, za neke nismo baš sigurni šta da mislimo, nekima ćemo sledeće godine dati priliku. Donosimo vam deset najnajavljivanijih filmova za godinu pred nama.

“No Time to Die”

Nakon prilično mučnog i frustrirajućeg procesa (brzo podsećanje: Danny Boyle je prepustio režisersku palicu Fukunagi, Daniel Craig je bio hospitalizovan – desila se eksplozija na setu) dvadeset peti nastavak filma o tajnom agentu 007 konačno stiže. Iako nekoliko meseci kasnije nego što je planirano. Pored Craiga tu je i Lashana Lynch, kao prvi ženski 00 agent, Rami Malik igra zlikovca, a na pisanju scenarija je učestvovala i genijalna Phoebe Waller-Bridge, zbog čijeg učešća se posebno radujemo ovom filmu.

“Tenet”

Od Christophera Nolana smo navikli da dobijamo izlete u delove uma i svemira u kojima se vreme i prostor prelamaju i transformišu. Posle filmova “Inception”, “Memento” i “Interstellar” u 2020. stiže nešto što pomalo liči na sve ove filmove zajedno, a najviše se govorka da je skriveni nastavak filma “Inception”. Igraju John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Michael Caine i Kenneth Branagh. Uprkos tome što je izašao trejler o zapletu u filmu se ne zna previše, ali se za “Tenet” priča da je najskuplji Nolanov film do sada, smešten u “svet internacionalne špijunaže” i da je Pattinson rekao da je scenario “nerealan” u šta potpuno verujemo.

“Black Widow”

Nakon što je imala uloge u Marvelom filmovima Scarlett Johannson, kao KGB-ov trenirani plaćeni ubica Natasha Romanoff, prvi put dobija svoj stand alone film. Radnja je vremenski smeštena u period malo posle “Captain America: Civil War”, uključuje i druge devojke koje obožavamo Rachel Weisz i Florence Pugh, a film je režirala australijska režiserka Cate Shortland.

“Dune”

(nema trailer)

Postoji kinematografska legenda vezana za istoimenu knjigu Franka Herberta da je neprevodiva u film, i to se na neki način i potvrđuje u praksi budući da su mnogi pokušavali a jedino Lynch uspeo 1984. da snimi „Dune“ film. Sada se na isti poduhvati osmelio, očekivano u skladu sa temom, Denis Villeneuve. Osvežen uspehom rimejka “Blade Runner 2049”, slične estetike i atmosfere, Villeneuve nam obećava nešto masivno i ludo, a kako Timothée Chalamet predvodi ekipu, kao Paul Atreides, zaista nemamo puno sumnji ni dodatnih potpitanja. Osim da dodamo da ostatak ekipe koji će se postarati da se najznačajniji i najvitalniji deo galaksije sačuva čine Javier Bardem, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling, Oscar Isaac, Zendaya, Jason Momoa, Josh Brolin… Ne-stva-rno.

“Top Gun: Maverick”

Iskreno, niko ne zna da li nam je ovaj film baš neophodan u životu, i sva je prilika da i nije i da nema previše razloga za njega osim da vidimo šta sve Tom Cruise još može iako je u šestoj deceniji života. Uostalom, i sam naslov nam već ukazuje da je sve o Mavericku. U ovom nastavku on je instruktor mladom pilotu Milesu Telleru, koji će ukoliko film nastavi sa nastavcima, biti novo lice Top Guna.

“Wonder Woman 1984”

O radnji se još uvek ne zna previše osim da je u duhu savremene opsednutosti 80-im film smešten u 1984. godinu, a da se “čudesna žena” ovaj put bori protiv novih neprijatelja. Prebogati biznismen Max Lord, koga igra Pedro Pascal, i The Cheetah (Kristen Wiig) joj prave probleme, ali kako se čini iz trejlera dobrano ih briše i to sve uz New Order ritmove.

“Good Morning, Midnight”

(nema trailer)

George Clooney je režiser nove sci-fi priče u svemiru koja ima elemente filmova “Gravitacija” i “Marsovac”. Iskreno, bilo bi čudno da prođemo celu godinu bez novih svemirskih šetnji, kada smo se i mi a i glumci poprilično navukli na njih. Clooney je takođe i glavna uloga u svom filmu, i igra osamljenog naučnika koji proučava zvezde i dolazi u kontakt sa Sully, astronautkinjom, koja nakon apokalipse pokušava da se vrati na Zemlju.

“The Eternals”

(nema trailer)

Dobrodošlica Angelini Jolie u Marvelov univerzum, gde će u najnovijem filmu igrati Thenu. Zajedno sa Richard Maddenom, Salmom Hayek, Kumail Nanjianijem, Kitom Haringtonom spašavaju čovečanstvo tokom milenijumski duge bitke sa Devijantima. Ova ekipa nikada nije bila preterano popularna u stripovima, zapravo bili su prilično u drugom planu. Ali, posle “Čuvara galaksije” Marvel je dokazao da mogu da preuzmu priču i pažnju i pretvorio ih u uspešnu franšizu. Novim film “The Eternals” je zamišljen da naučimo više o ovim herojima i njihovim pričama.

“Free Guy”

Potencijalno veoma, veoma zabavno. Akciona sci-fi komedija u kojoj Ryan Reynolds igra običnog lika koji radi u banci, koji svaki dan proživljava iste stvari i ponavlja iste radnje – kao u igrici. Hm, kao? Dana kada otkriva da on jeste lik u svetskoj open igrici koja se zove „Free City“ i uskoro će postati online i dostupna svima, jeste i dan kada shvata da je na njemu da bude heroj tog sveta.

“Birds of Prey”

Zbog velike popularnosti Margotine junakinje Harley Quinn nakon filma „Suicide Squad“, novi film nju stavlja u centar pažnje i period posle odnosa sa Džokerom. Okej, nju i grupu devojaka koje predvodi koje zajedno rade u cilju štićenja mlade devojke, od negativca Black Mask koja igra Ewan McGregor. Cathy Yan potpisuje režiju, što je čini prvom azijskom režiserkom koja je radila film o superherojima.

Saznaj više:
Povezani članci: