Pretraga

Nova godina nam donosi sjajne filmove, ovi naslovi se očekuju sa nestrpljenjem

Nova godina nam donosi sjajne filmove, ovi naslovi se očekuju sa nestrpljenjem

Tekst: BURO.

Stiglo je ono doba godine kada jedna rečenica počinje da odzvanja u svim razgovorima - Kad je pre prošla 2022? I sami se pitamo. Pokušavamo da saberemo iskustva, i dobra i loša, izvučemo najbolje od svega što nam je servirala i sebi za Novu godinu poklonimo paket lekcija, zahvalnosti i uspomena sa kojim koračamo prema 2023. Ne znamo šta nas sve tamo čeka, ali smo sigurni da u sekciji filmova čuče neki sjajni naslovi. Ovi se čekaju sa nestrpljenjem.

Oppenheimer

Nova godina nam donosi sjajne filmove, ovi naslovi se očekuju sa nestrpljenjem (фото 1)

"Oppenheimer" je priča o američkom naučniku J. Robertu Oppenheimeru i njegovoj ulozi u razvoju atomske bombe, a imena glumačke postave - Cillian Murphy, Rami Malek, Robert Downey Jr, Florence Pugh i Matt Damon - učiniće da ovaj naslov već stavite na svoje filmske liste za 2023. Režiju potpisuje Christopher Nolan, a premijera je zakazana za 21. jul.

Killers of the Flower Moon

Nova godina nam donosi sjajne filmove, ovi naslovi se očekuju sa nestrpljenjem (фото 2)

"Killers of the Flower Moon" je nadolazeća krimi-drama koju je režirao Martin Scorsese, zasnovana na bestseleru iz 2017. godine. Radnja koja se zasniva na istinitoj priči je smeštena u 1920-te i fokusira se na brutalna ubistva pripadnika naftom bogate Osaga Nacije. Fenomenalnu glumačku postavu čine: Leonardo DiCaprio, Brendan Fraser, Rober De Niro i Jesse Plemons, a ovaj film stiže već u prvoj polovini nove godine, u maju.

Dina (2. deo)

Nova godina nam donosi sjajne filmove, ovi naslovi se očekuju sa nestrpljenjem (фото 3)

Ovo je jedan od ubedljivo najiščekivanijih 2023. filmova, ali ćemo morati da produžimo strpljenje jer drugi deo "Dine" stiže novembra sledeće godine. Nastavak će istražiti putovanje Paula Atreidesa koji traži osvetu protiv zaverenika koji su uništili njegovu porodicu. Suočen sa izborom između ljubavi svog života i sudbine univerzuma, mora da spreči strašnu budućnost koju samo on može da predvidi. 

Barbie

Nova godina nam donosi sjajne filmove, ovi naslovi se očekuju sa nestrpljenjem (фото 4)

Prva šuškanja o projektu Barbie desila su se još pre tri godine, da bi 2019. postalo jasno da se ovaj film zvanično snima. Margot Robbie će se naći u ulozi Barbie, Ryan Gosling u ulozi Kena, režiju potpisuje Greta Gerwig, a ono što sada možemo da potvrdimo je da jedan od najiščekivanijih filmova za 2023. stiže 21. jula. 

Disappointment Blvd.

Nova godina nam donosi sjajne filmove, ovi naslovi se očekuju sa nestrpljenjem (фото 5)

Joaquin Phoenix u glavnoj ulozi? Say no more! "Disappointment Blvd." je predstojeći američki film koji kombinuje žanrove komedije i horora, napisao ga je, režirao i producirao Ari Aster. Reč je o filmu za koji je čak i glumcima koji učestvuju u njegovom kreiranju teško da ga objasne, pa šta je tačno Ari stvorio u tri sata ovog neobičnog narativa? Glavni fokus radnje je čovek koji se plaši ljudi oko sebe, posebno svoje majke, koja nasumnično udara beskućnike i sanja izrazito čudne snove. Dovoljno čudno, nadrealno i na ivici da upišemo ovaj naslov na must watch listu.

Napoleon

Nova godina nam donosi sjajne filmove, ovi naslovi se očekuju sa nestrpljenjem (фото 6)

Ovo je još jedan film na listi sa Joaquinom u glavnoj ulozi. "Napoleon" je istorijska drama koju režira i producira Ridley Scott, a koja će prikazati uspon francuskog lidera na vlast kroz prizmu njegovog zavisničkog i nestabilnog odnosa sa caricom Žozefinom. 

The Killer

Nova godina nam donosi sjajne filmove, ovi naslovi se očekuju sa nestrpljenjem (фото 7)

Predstojeći noir triler "The Killer" pod režijom Davida Finchera stiže na Netflix 2023. Film je zasnovan na istoimenom francuskom grafičkom romanu autora Alexisa Nolenta i umetnika Luca Jacamona čiji je prvi tom objavljen 1998. a poslednji 2017. Još uvek nije poznato koji delovi romana će biti adaptirani u film, ali ne sumnjamo da nas čeka kvalitetno štivo. Ono što znamo je da će se u glavnim ulogama naći Tilda Swinton i Michael Fassbender, a to je svakako obećavajući faktor.

Wonka

Nova godina nam donosi sjajne filmove, ovi naslovi se očekuju sa nestrpljenjem (фото 8)

Ovaj film se fokusira na mladog Willya Wonku kada upoznaje Oompa-Loompasa u jednoj od svojih najranijih avantura. Uloge će poneti Timothée Chalamet, Olivia Colman, Keegan-Michael Key, Sally Hawkins, a režiju potpisuje Paul King. Film na veliko platno stiže 15. decembra 2023.

Ferrari

Nova godina nam donosi sjajne filmove, ovi naslovi se očekuju sa nestrpljenjem (фото 9)

"Ferrari" je predstojeći američki biografski film o Encu Ferrariju, italijanskom osnivaču proizvođača automobila Ferrari, koji je napisao i režirao Michael Mann. Datum premijere još uvek nije poznat, ali smo sigurni da je ovaj naslov vredan čekanja.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor