Pretraga

Ovi naslovi uvešće vas u novu eru horora

Tekst: BURO.

Iako smo tek na polovini 2022. ova godina nam je već donela pregršt dobrih horora. Ovaj žanr nastavlja da iznenađuje, a sa zaradom koju produkcijske kuće ostvaruju, ne pokazuju znake usporavanja. Do novih ostvarenja koja iščekujemo, pogledajte ove dragulje.

X

Ovi naslovi uvešće vas u novu eru horora (фото 1)

X je sleš horor film iz 2022. Iako je premisa nešto što smo već viđali - godine 1979. grupa mladih filmskih stvaralaca krenula je da snima porno film u ruralnom Teksasu, ali kada ih njihovi povučeni, stariji domaćini uhvate na delu, glumci se zateknu u borbi za život - A24 uvek uspe da doda tajni začin i ispričane narative učini novim. FIlm je stekao popularnost delom i zbog toga što se Kid Cudi sa ulogom u ovom filmu prvi put oprobao u glumi, a društvo mu je pravila Jenna Ortega.

TITANE

Ovi naslovi uvešće vas u novu eru horora (фото 2)

U kratkim crtama - Titane je film o ženi serijskom ubici koja vodi ljubav sa svojim autom. Ono što je takođe zanimljivo je da ovo ostvarenje nije potpisao muškarac što biste verovatno pretpostavili, već francuska rediteljka, Julia Ducourna, a ova uvrnuta fantazija je definicija nove ere hohor filmova.

THE INNOCENTS

Ovi naslovi uvešće vas u novu eru horora (фото 3)

"The Innocents" je norveški natprirodni triler iz 2021. i obavezno filmsko štivo. Premisa je sledeća: tokom vedrog leta, grupa dece otkriva svoje misteriozne moći dok odrasli ne gledaju, ali stvari hvataju mračan zaokret. Naizgled jednostavna radnja krije u sebi slojevitu psihologiju.

THE FEAST

Ovi naslovi uvešće vas u novu eru horora (фото 4)

Imućna porodica se okuplja u svom raskošnom domu u velškim planinama na večeri, ugošćujući lokalnog biznismena i susednog farmera da bi posredovali u poslovnom dogovoru za rudarenje okolnog sela. Kada misteriozna mlada žena dođe da bude porodična konobarica za veče, njihova uverenja i vrednosti su dovedeni u pitanje, dok njeno tiho, ali uznemirujuće prisustvo počinje da razotkriva njihove živote - polako, namerno i sa najstrašnijim posledicama.

LAST NIGHT IN SOHO

Ovi naslovi uvešće vas u novu eru horora (фото 5)

U psihološkom trileru poznatog reditelja Edgara Wrighta, Eloise, ambiciozna modna kreatorka, na misteriozan način može da pronikne u šezdesete godine prošlog veka, ali glamur koji zatiče je samo privid, kako snovi iz prošlosti počinju da pucaju i raspadaju se u nešto mnogo mračnije. Ako vam fali razlog da kliknete play, Anna Taylor Joy je fenomenalna i u ovom žanru.

LAMB

Ovi naslovi uvešće vas u novu eru horora (фото 6)

"Lamb" ostvarenje je obeležilo prošlu godinu. Reč je o islandskom filmu reditelja Valdimara Jóhannssona i prati par bez dece koji otkriva misteriozno novorođenče na svojoj farmi. María i Ingvar prihvataju hibrid čoveka i ovce kao svoje dete, ali to je samo početak zapleta. Morate pogledati ovaj dragulj iz horor žanra.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor