Pitanja na koja želimo odgovore u drugoj sezoni serije “Big Little Lies”

    09.06.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/06/COVER_BIGLITTLELIESS.jpg

    Sutra na HBO-u izlazi druga sezona serije “Big Little Lies” kojom je, čini se, opsednuta cela planeta. Prva sezona je osvojila četiri Emmy nagrade, od kojih su Nicole Kidman i Reese Witherspoon odnele kući i onu za izvršne producente. Na ovu narednu, čekamo već dve godine, a jedan od razloga je i taj što se već stelarnoj glumačkoj ekipi pridružila i ikona Meryl Streep. Njena uloga je katalizator događaja u novoj sezoni: ona je majka koja želi da otkrije šta se zapravo desilo sa njenim sinom. Zajedinčka pretnja ujedinjuje i prijatelje i bivše neprijatelje u gradiću Monterey, pošto niko ne planira da bude uhvaćen i da plati za svoje laži. Za nas i vas koji smo odgledali i navukli se na prvu sezonu, evo liste pitanja na koje gorimo da dobijemo odgovore. Oni koji još uvek nisu videli seriju, nastavljaju na sopstvenu odgovornost – there may be spoilers ahaed!

    Da li će Mary Louise Wright otkriti prošlost svog sina?

    Perry, lik koji igra Alexander Skarsgard, umire na kraju poslednje epizode. U svakoj od pet epizoda prve sezone, on ili tuče ili siluje svoju ženu Celeste (Nicole Kidman), pa ne čudi što novi ženski lik Mary Louise Wright (Meryl Streep) sumnja na to da je ubijen. “Htela si da se razvedeš od mog sina deset sekundi pre nego što je umro?” glasi njeno pitanje u trejleru. Pored toga, serija jasno insistira na tome da je predispozicija za nasilje nasledna – što je razlog zbog kog je Max (Nicholas Crogetti), jedan od sinova blizanaca Celeste i Perryja, davio drugaricu iz razreda. Ali šta je Perryja navelo da bude nasilnik i silovatelj? Koju ulogu je njegova majka imala u svemu tome? Možda je to jedno od ključnih pitanja u novoj sezoni.

    Šta će se dogoditi sa Maxom, Joshom i Ziggyjem?

    Jedan od najvećih kvaliteta pisaca “Nevinih laži” je način na koji konstruišu intrigu. U prvoj epizodi smo saznali da se nešto strašno desilo na zabavi u školi i da je neko umro. Ko je ubica, a ko je žtrva, saznajemo tek u poslednjim trenucima poslednje epizode. Saznajemo, takođe, da Perry nema decu samo sa svojom ženom Celeste, već i sa njenom drugaricom Jane (Shailene Woodley), koju je jedne noći silovao. Dakle, na kraju prve sezone izlazi na videlo da su Celestini blizanci, Max i Joss (Cameron Bloodette) i Janein sin Ziggy (Ian Armitage) polu-braća. Kako će se njihovi odnosi dalje razvijati?

    Šta će biti sa Bonnie?

    Tehnički, Bonnie (Zoe Kravitz) je ta koja je ubila Perryja. Ona je gotovo sporedan lik u toku prve sezone, alternativna i u društvo “glavnih likova” neprilagođena instruktorka joge, udata za prvog muža lika koji igra Reese Witherspoon. Pretpostavljamo da će se žene koje su svedočile raspletu skupiti i pružiti joj zaštitu, ali ne znam kakve obrte možemo očekivati dok ne pogledamo nove epizode.

    Šta će se desiti u vezi Madeleine i Josepha?

    Madeleine (Reese Witherspoon) je jedan od glavnih, ako ne i glavni lik, prve sezone. Energična domaćica koja part time volontira u lokalnom pozorištu i prati i meša prste u sve što se dešava u Montereyu, od događaja u školi do seksualne orijentacije konobara u kafiću na pristaništu. Madeleine je udata drugi put. Ipak, njen pouzdani drugi muž Ed, nije onaj o kome sanja i u prvoj sezoni smo otkrili da ga je varala sa Josephom, kolegom iz pozorišta. U poslednjoj epizodi, Josephova žena saznaje za aferu i ona se naglo prekida. Nadamo se da će ova ljubavna zavrzlama biti rešena u drugoj sezoni.

    Šta će biti sa Edom?

    Eda (Adam Scott) ubija u pojam dominantna i (pre)asertivna priroda njegove žene. Izgleda da u drugoj sezoni neće više pristajati na ulogu druge violine. U svakom slučaju, o njegovoj prošlosti ne znamo ama baš ništa pa scenaristi imaju slobodu da mu osmisle celu biografiju.

    Da li će se nešto desiti između Toma i Jane?

    Barista-konobar u lokalnom kafeu za kog Madeleine u prvoj epizodi tvrdi da je gej, to uopšte nije. Nešto pred sam kraj prve sezone, on Jane priznaje da prema njoj gaji osećanja – i izgleda da će o tome biti priče u novoj sezoni.

    Šta će biti sa Maxom?

    Max, jedan od blizanaca Celeste i Perryja, je u školi davio drugaricu iz razreda, Amabellu (Ivy George), ćerku lokalne poslovne žene Renatae Klein (Laura Dern). Na početku, Renata oštro napada i pravi hajku na pridošlicu Ziggyja, što vodi u rat sa njegovom majkom Jane. Kasnije shvata da je pogrešila, a ono što čeka pravog krivca je jedno od pitanja na koja obavezno želimo odgovor.

    Zašto sve ove žene lažu?

    I, na kraju, glavno pitanje cele sezone: zašto sve ove žene lažu u vezi sa Perryjevom smrću? Koji su njihovi motivi? Celeste i Jane su bile žrtve njegovog nasilja, i te poslednje kobne večeri Perry se pokazao kao pravi psihopata. Bonnie je, gurnuvši ga niz stepenice, jednostavno branila svoje prijateljice od batina i smrti. Da li na sudu samoodbrana nije bila opcija i sada se služe lažima kako bi sačuvale svoj dobar glas u Montereyu, gradiću u kom ne može ni da se uzdahne, a da neko ne čuje. Saznaćemo uskoro.

     

    Druga sezona serije “Nevine laži” počinje sa prikazivanjem 10.06.2019. na HBO

    Saznaj više:
    Povezani članci: