Pogledajte najbolje momente sa dodele Emmy nagrada i dobitnike za ovu godinu

    20.09.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/09/emmys_cover.jpg

    Ovogodišnja 73. dodela Emmy nagrada je, kao i svake godine do sada, privukla ogromnu pažnju i razume se, bilo obeleženo blamovima, govorima na skali koja se kreće od najgorih do dirljivih i svih the momenata koji zapravo čine ovaj događaj toliko uzbudljivim. Posebno su britanski glumci i glumice zauzeli su mesto pod reflektorima na ovogodišnjoj dodeli Emmy nagrada – Netflixova kraljevska drama “Kruna”, Apple Tv komedija “Ted Lasso” i HBO-ova „Mer iz Istauna“ ubedljive su zvezde ovogodišnjeg izdanja, budući da su pokupili 10 od 12 kategorija nagrada.

    Najbolji govor

    Michaela Coel  je preplavila društvene mreže zahvaljujući govoru u kom ističe da nagradu za najbolji scenario za seriju „Mogu da te uništim“ posvećuje svim žrtvama seksualnog nasilja i u kom poručuje: „Izazivam vas da pišete priče koje vas plaše, koje čine da se osećate nesigurno, koje su neprijatne. Ne plašite se da nestanete na kratko od svega, od svih, i vidite šta će vam doći u tišini.“

    Najgori govor

    Uprkos velikom uspehu koju je serija postigla i osvajanju nagrade za najbolji mini seriju, sinoćni govor je dobar deo tog uspeha porušio. Prilikom prihvatanja nagrade, producent se zahvalio glavnoj glumici Anya Taylor-Joy da „je vratila seksipil šahu i zakucala ga u patrijarhat“. I eto vam u jednoj rečenici upravo šta je patrijarhat – svođenje žena na njihov fizički izgled.

    Diskriminacija je (nažalost) neizostavni član Emmy nagrada

    Jedan od komentara koji se ističe i kruži društvenim mrežama povodom ovogodišnje dodele jeste činjenica da je Emmy nagrade i dalje pripadaju „belcima“. Uprkos mnogobrojnim nominacijama za Afroamerikance i Afroamerikanke, ukupan broj nagrada koje su im pripale je minoran. Ovakva kritika ne tiče se samo ovogodišnjeg izdanja i ove vrste diskriminacije budući da smo i prethodnih godina gledali „isti film“. Pitanje je samo do kada ćemo?

    Očekivano, sa dozom iznenađenja – ukratko bismo opisali dodelu nagradu ove godine. “The Crown” je najbolja dramska serija, što smo iskreni da budemo i očekivali (a verovatno u tome nismo sami), a zahvaljujući njoj i još jednoj seriji koja je stekla planetarnu popularnost, „Queen’s Gambit“, Netflix je osvojio više nagrada od svih drugih platformi. Maestralna Kate Winslet, za ulogu u seriji koju je apsolutno morate pogledati „Mer iz Istauna„, osvojila je nagradu za najbolju glumicu u okviru kategorije mini serije, uz pobede Evan Petersa i Julianne Nicholsona u podržavajućim ulogama. Ewan McGregor je, na izenađenje mnogih, osvojio nagradu za najboljeg glumca u kategoriji mini-serije i to za „Halston“.

    NAJBOLJA DRAMSKA SERIJA

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/09/1632140272809722.jpg

    The Boys

    Bridgerton

    POBEDNIK: The Crown

    Sluškinjina priča

    Lavkraftova zemlja

    The Mandalorian

    Pose

    This Is Us

    I May Destroy You

    Mer iz Istauna

    POBEDNIK: Queen’s Gambit

    Underground Railroad

    WandaVision

    NAJBOLJA KOMIČNA SERIJA

    Black-ish

    Cobra Kai

    Emily in Paris

    Hacks

    The Flight Attendant

    The Kominsky Method

    Pen15

    POBEDNIK: Ted Lasso

    NAJBOLJI GLAVNI GLUMAC U DRAMSKOJ SERIJI

    Sterling K Brown – This Is Us

    Jonathan Majors – Lavkraftova zemlja

    POBEDNIK: Josh O’Connor – The Crown

    Regé-Jean Page – Bridgerton

    Billy Porter – Pose

    Matthew Rhys – Perry Mason

    NAJBOLJA GLAVNA GLUMICA U DRAMSKOJ SERIJI

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/09/1632140158524191.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/09/1632140177340522.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/09/1632140193266987.jpg

    Anthony Anderson – Black-ish

    Michael Douglas – The Kominsky Method

    William H Macy – Shameless

    POBEDNIK: Jason Sudeikis – Ted Lasso

    Kenan Thompson – Kenan

    GLAVNA GLUMICA U KOMIČNOJ SERIJI

    Aidy Bryant – Shrill

    Kaley Cuoco – The Flight Attendant

    Allison Janney – Mom

    Tracee Ellis Ross – Black-ish

    POBEDNIK: Jean Smart – Hacks

    NAJBOLJA RIJALITI SERIJA

    The Amazing Race

    Nailed It!

    POBEDNIK: RuPaul’s Drag Race

    Top Chef

    The Voice

    Saznaj više:
    Povezani članci: