Pretraga

Sezona Emmy nagrada: Gde možemo da gledamo ovogodišnje favorite?

Serije sa najvećim brojem nominacija i sve platforme gde ih možete gledati.

Tekst: BURO.

Ovogodišnje Emmy nominacije nas možda i nisu toliko iznenadile budući da smo prethodnu godinu proveli prikovani za kauč, fotelje i krevete i da smo manje više cele godine kritičari svega što izađe. Verovatno je da ste do sada svašta već i odgledali, osim ako niste imali superproduktivan karantin, ali je jednako verovatno da je ostalo još neko gradivo kroz koje niste prošli. Upravo zato donosimo, listu serija koje su privukle najviše pažnje, pohvala i nominacija kao i platforme na kojima ih možete gledati. Sva ova ostvarenja imaju preko deset nominacija, kroz različite kategorije, a svi mi još dobra dva meseca da pređemo kroz njih i donesemo svoj sud. 

Iako je dolazak Disney+ kod nas najavljivan za proleće 2021, nažalost još uvek je nedostupan te nam neki od vodećih naslova ove godine “Mandalorian”, kao i “Wandavision” za sada na streaming platformama nisu dostupni. Obe serije su pokupile 24 nominacije, a samo nešto manje je uzeo i "Hamilton" koji je takođe na istoj platformi. Što se tiče svega ostalog, ukoliko već do sada niste gledali hitove o kojim već dugo svi pričaju, imate sasvim dovoljno vremena da prođete kroz sve. Deadline da proklizate kroz naslove je nedelja 19. septembar kada će se zvanično održati ceremonija dodeljivanja Emmy nagrada. Tako da, odaberite svog prvog partnera kroz letnju žegu, namestite temperaturu u prostoriji na prijatna 23 stepena, otvorite porodični sladoled i uživajte. 

“The Crown”

Nominacije: 24 nominacije, uključujući one za najbolju dramsku seriju i barem po jednu nominaciju u svakoj glumačkoj kategoriji

Gde gledati: Netflix

Sezona Emmy nagrada: Gde možemo da gledamo ovogodišnje favorite? (фото 1)

Tračevi, spletke, misterije, intrige, kraljevska porodica... Verovatno je da nam nikada neće dosaditi priče ovakvog tipa, pogotovo ako su kao "The Crown"  urađene sa sjajnim kostimima, na genijalnim lokacijama, i sa maestralnom ekipom. Četvrta sezona je nastavila na tragu prethodnih i bila jedna od najgledanijih serija proteklih meseci tako da 24 nominacije nisu toliko iznenađujuće i sve što imamo da vam kažemo jeste da ukoliko do sada niste počeli sa gledanjem ove serije, leto je prava prilika za to. Ispočetka pa redom, i taman stižete na završnu sezonu u septembru. 

“Mogu da te uništim”

Nominacije: Najbolja mini serija, najbolja ženska uloga u mini seriji

Gledajte na: HBO GO

Sezona Emmy nagrada: Gde možemo da gledamo ovogodišnje favorite? (фото 2)

Sasvim sigurno jedan od omiljenih naslova ne samo prošle godine nego i inače. Serija koja je pokrenula važna pitanja i podsetila nas kako izgleda nositi se sa traumom, koliko je to pitanje duboko subjektivno i kako se svakom traumatičnom iskustvu ne treba nego mora pristupati jednako obazrivo. "Mogu da te uništim" je serija koju bismo mogli da gledamo nekoliko puta za redom, svaki put jednako ganuto i oduševljeno i ako vas do sada nismo ubedili zašto je apsolutni must watch možda ove nominacije hoće. 

“Sluškinjina priča”

Nominacije: 21 nominacija, uključujući one za najbolju dramsku seriju, kao i glavnu glumicu Elisabeth Moss, ali i devet sporednih i gostujućih uloga

Gledajte na: HBO GO

Sezona Emmy nagrada: Gde možemo da gledamo ovogodišnje favorite? (фото 3)

Problemi u distopijskom svetu i životu June se samo usložnjavaju, pa nam je četvrta sezona donela prilično nezamislive obrte i zaplete. June je još uvek u Gileadu, ali na sasvim drugačijoj poziciji nego kako je se sećamo s početka serije. Oduvek hrabra, odvažna i odlučna da napusti Gilead, June se sada nalazi u poziciji predvodnice revolucije. I ovaj put nema samo ideju da napusti Gilead i njegov autokratski sistem, već da ga jednom za svagda uništi. 

"ted lasso"

Nominacije: Ukupno 20 nominacija, uključujući najbolju humorističnu seriju, kao i glavnog glumca Jasona Sudeikisa, i šest sporednih i gostujućih glumaca.

Gledajte na: Apple TV+

Sezona Emmy nagrada: Gde možemo da gledamo ovogodišnje favorite? (фото 4)

Jason Sudeikis igra Teda Lassoa, fudbalskog trenera srednjoškolskog tima iz Kanzasa koji dobija ponudu i biva zaposlen kao trener profesionalnog tima iz Engleske. Ona za to nema potrebno znanje i iskustvo, u pitanju je ogroman korak, praćen i priličnim sudarom kultura što sve u svemu rezultuje prilično zabavnom atmosferom i genijalnom dinamikom serije. 

"lavkraftova zemlja"

Nominacije: 18 nominacija, uključujući najbolju dramsku seriju, kao i onu za glumce Jurnee Smollett i Jonathana Majorsa

Gledajte na: HBO GO

Sezona Emmy nagrada: Gde možemo da gledamo ovogodišnje favorite? (фото 5)

Od kako se pojavila, serija "Lavkraftova zemlja" je sebi obezbedila mesto na listi omiljenih zbog avanturističke, misteriozne i groteskne priče. Serija nazvana po istoimenom romanu prati Atikusa, mladog crnca i vojnog veterana koji obožava knjige naučne fantastike. Nakon što se vrati iz Drugog svetskog rata, njegova porodica će biti uvučena u misteriju prepunu magije i tajnih sekti u Americi pedesetih godina. Dodatni plus već dobroj premisi donosi Jordan Peele u autorskom timu, koji posle filmova "Beži!" i "Mi" opravdano važi za mastermajnda savremenog američkog horora.

"the queen's gambit"

Nominacije: 18 nominacija, uključujući one za najbolju mini seriju, kao i najbolju žensku ulogu za Anyu Taylor-Joy

Gde gledati: Netflix

Sezona Emmy nagrada: Gde možemo da gledamo ovogodišnje favorite? (фото 6)

Serija koja donosi priču kakvu želimo, o prepametnoj, autentičnoj heroini, takođe i ona koja nas je podsetila koliko zapravo volimo šah print, savršena za bindžovanje u jednom cugu. Sasvim opravdano je ceo svet poludeo za njom tokom zimskih meseci, i sasvim opravdano se tokom ovih letnjih nalazi na samom vrhu svih lista. 

"mer iz istauna"

Nominacije: 16 nominacija među kojima i za najbolju kratku seriju, za najbolju žensku ulogu (Kate Winslet)

Gledajte na: HBO GO

Sezona Emmy nagrada: Gde možemo da gledamo ovogodišnje favorite? (фото 7)

O "Mer iz Istauna" nema ništa da se doda van onoga što je rečeno. Da je genijalna i obavezna. Još uvek stojimo pri tome da je aposlutni must watch i vredi da počnete sa gledajem ove prepametno vođene serije, pune britkih dijaloga i nezaboravnih junaka, koliko već ovog vikenda. 

"bridgerton"

Nominacije: 12 nominacija uključujući one za najbolju dramsku seriju, i ulogu Regé-Jean Page

Gledajte na: Netflix

Sezona Emmy nagrada: Gde možemo da gledamo ovogodišnje favorite? (фото 8)

Kolektivna opsesija ovom serijom dolazi iz različitih ralzoga. Tračevi, ljubavne priče, dvor, glamur, ušećereni enterijeri i kostimi, zgodan glavni glumac, dinamična radnja. Sve u svemu, ništa nije moglo da omane, pogotovo u danima kada nam je trebalo malo preterivanja i bega od realnosti. Ako ste raspoloženi za Marija Anoaneta stil, počnite od "Bridgertona". Odatle možete da nastavite na naslove sa sličnim vajbom. Nema na čemu. 

"pose"

Nominacije: Za najbolju dramsku seriju, Billy Porter za najbolju mušku ulogu u dramskoj seriji, Rodriguez za najbolju žensku ulogu u dramskoj seriji

Gde gledati: Netflix

Sezona Emmy nagrada: Gde možemo da gledamo ovogodišnje favorite? (фото 9)

Početkom maja je izašla treća i poslednja sezona serije "Pose" i nije razočarala sve one koji su voleli prethodne sezone. "Pose" vodi u svet onih koji su na njujorškoj sceni, dok je SIDA harala gradom i svetom, najviše osećali društvene stigme i predrasude: crna, latino, transgender, gej zajednica koja je pronašla svoj prostor i svoj svet okupljen oko "ballroom" scene. Predivna, preemotivna i izuzetno važna lekcija iz istorije. 

“Stjuardesa”

Nominacije: Najbolja ženska uloga u humorističkoj seriji, najbolja humoristička serija

Gde gledati: HBO GO

Sezona Emmy nagrada: Gde možemo da gledamo ovogodišnje favorite? (фото 10)

Na momente duhovita, na momente dramatična, na momente sasvim mračna serija koja govori o stjuardesi Kasandri koja se budi u hotelskoj sobi u Dubaiju. Mamurna je od večeri pre, nesigurna gde se nalazi i zašto, još nesigurnija i zbunjenija kada pronađe mrtvo telo pored sebe. Ne znajući šta se dogodilo te večeri, ona počinje da se pita da li je zapravo ona ubica. Superzanimljiv naslov i novi pogled na Kaley Cuoco koju nekako odveć previše vezujemo za seriju "Štreberi" i prava je prilika da prestanemo. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor