Sienna Miller nas je u seriji „Anatomy of a Scandal“ podsetila zašto je obožavamo

    06.05.2022.
    RECOMMENDED

    Kada smo se zaljubili u Siennu Miller? 

    Na prvi pogled verovatno. Bilo da je to bilo kada ste je gledali u raskošnim haljinama filma Casanova pored legendarnog Heatha Ledgera, ili kao preslatku Nikki koja u oversize košulji svog dečka Alfie-a kreči stan u Yves Klein plavu. Ako ipak niste pale na njen autentični efortless šarm u ranim ostvarenjima, njen performans u Factory girl gde je tumačila lik Edie Sedgwick vas je sigurno ostavio otvorenih usta, a ova glumica se uselila u vaša srca. Čime nas je tako osvojila s obzirom da njene uloge nisu česte i toliko poznate iako možda zaslužuju da budu? Upravo tom svojom dozom nepretencioznosti, „kulosti“, humora, i posvećenosti ulogama koje je tako sjajno iznosila, bez ijednog promašaja. I naravno zato što je kraljica efortless stila i sve želimo da izgledamo tako u velikoj košulji, ili jednostavnim kombinacijama kakve obično nosi, sa minimumom šminke. Njena harizma je originalna, odana njoj samoj i to je ono što najviše inspiriše kada god i gde god da se pojavi. Njeni intervjui su koncizni i udaraju pravo tamo gde treba, pa je tako u poslednjem koji je dala za Elle izjavila da se sada, u četrdesetim oseća najviše „svoje do sad“ i da je dotakla tačku nihilizma što je čini jako srećnom. 

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/05/1651851718577905.png

    Njena pojava i karakter, ali i ukus u odabiru uloga učinili su da budemo žedni Sienne Miller i zato smo svi vrisnuli unapred u sebi od sreće kada je na Netflixu izašla nova serija Anatomy of a Scandal u kojoj ona tumači jednu od glavnih uloga. Očekivali smo da će razvaliti ovu ulogu, ali ona je uradila i više od toga. 

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/05/165185171842378.png

    Ukoliko volite drame koje se održavaju u sudnici i napete trilera, ovo je prava poslastica. Serija je bazirana na istoimenom romanu Sarah Vaughan, britanske novinarke i spisateljice koji je objavljen u Velikoj Britaniji i SAD-u i preveden na još 21 jezik. Kroz šest epizoda pratimo napetu priču o pokušajima izbegavanja zakona i odgovornosti muškarca na poziciji moći, ali i preispitavanja pristanka i toga šta bi on trebali da podrazumeva. Sienna glumi Sophie, suprugu Jamesa, moćnog i cenjenog političara, ministra u britanskoj vladi i najboljeg premijerovog prijatelja koji biva optužen za silovanje. Ovim događajem Sophin život biva poljuljan iz pozicije privilegovane udobnosti, a slika o idealnom braku koju je do tada imala kreće da se urušava. Dođajaji koje je slagalicu po slagalicu otkrivao proces suđenja, dovode do toga da ona preispituje neke obrasce karakteristične za žensko iskustvo i shvata da je njen život mnogo drugačiji nego što je zamišljala, a da zbog udobnosti nije uspela da vidi stvari onakvim kakve jesu po pitanju položaja žena u društvu, njihovog izbora i glasa.

    Serija je na dobar način prikazala evoluciju jedne patologije u ponašanju i nesvesnost moćnika da razazna kakve posledice imaju njegovi potezi. Međutim, ono što je moglo biti bolje jeste pristup samim likovima koji su poprilično plošni i jednodimenzionalni. Osim Sienne. Verovatno je najveći kvalitet serije u njenom katarzičnom performansu i mikro-glumi koju je izveo svaki njen mišić na licu, pogled i pokret. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: