Watch list: Filmovi o ženskim prijateljstvima

    31.05.2024.
    RECOMMENDED

    Ima li lepšeg načina da provedete veče sa svojim prijateljicama od toga da zajedno sa njima pogledate film ili listu filmova o ženskim prijateljstvima? Svaka žena, upravo ove forme ljubavi najviše ceni u svom životu.

    Najbolja prijateljica, ili prijateljica, možda su jedan od najznačajnijih i najjačih stubova osnolca tokom života. Prijateljstva sama po sebi nekada imaju u određenim momentima, ali i situacijama najvažnije uticaje na život pojedinca. Zbog toga, filmovi upravo u ovom tekstu slave ženska prijateljstva, slavimo jendu od najlepših i najznačajnijih formi ljubavi i podrške.

    73ecc7d9f4a4d8b9f9e3b7e81d3ee04b
    filmovi

    BURO. WATCH LIST_ FILMOVI ŽENSKA PRIJATELJSTVA

    THE FIRST WIVES CLUB (1996)

    Tri devojke koje bile su dobre prijateljice na fakultetu, kasnije su izgubile svaki kontakt. Ponovo se sreću posle čak 27 godina na sahrani prijateljice koja je izvršila samoubistvo nakon što ju je suprug napustio. Međutim, i njih tri u sličnoj su situaciji. Jedna je glumica na izmaku karijere, a njen suprug želi razvod. Druga je pomogla suprugu da otvori lanac prodavnica, ali sada kada je postao uspešan, našao je ljubavnicu. Poslednja je dopustila da je suprug zapostavlja. Kako one pronalaze smisao dalje u životu, zahvaljujući jedna drugoj, filmovi poput ovog veličaju samopouzdanje i žensku borbu.

    ROMY AND MICHELLE’S (1997)

    Najbolje drugarice iz detinjstva, pa sve do mature, su dve mlade žene sa juga Kalifornije koje vole da žive dan za danom. Jendog dana dobijaju poziv da se održava proslava 10-ogodišnjice mature. Dok razmišljaju o tome šta su uradile od srednje škole, shvatiće da imaju malo čime da se pohvale. Međutim, one odlučuju da predstave sebe na lažan način ne bi li impresionirale svoje nekadašnje školske drugove. Filmovi kao što je ovaj donose zabavu i smeh.

    CRAZY IN LOVE (1992)

    Komedija je inspirisana istoimenim romanom Luanne Rice iz 1988. godine. Radnja je smeštena na jednom ostrvu u blizini Sijetla a predstavlja oko tri generacije žena kojima probleme zadaju muškarci. Filmovi koji se bave temom bračnog nasilja su veoma važni, a ovaj je prikazan na humorističan način. Uz pomoć žena iz svoje porodice glavna junakinja će se konačno suočiti sa problemima i pronaći pravi način za spas veze koju toliko ceni.

    FRIED GREEN TOMATOES (1991)

    Glavna junakinja je nesrećno udata i duboko nesigurna žena srednjih godina, koja tokom obilaska staračkog doma upoznaje simpatičnu staricu. Ona joj priča priču o svom burnom mladalačkom životu, prvoj ljubavi, pravom čvrstom prijateljstvu, ali i o ubistvu. Ovo je priča o prijateljstvu koje se postepeno gradi sve više i više.

    HUSTLERS (2019)

    Radnja ovog filma inspirisana je člankom iz Njujorškog magazina koji je izašao 2016. godine. Priča prati striptizete koje žele da se osvete muškarcima sa Wall Streeta – njihovim bivšim klijentima. Glavne uloge tumače Jennifer Lopez, koja je maestralno odigrala kolovođu akcije. Značajnu rolu tumači i Kardi B, koja je i sama radila kao striptizeta u jednom klubu u Njujorku pre nego što je posta rep zvezda.

    Foto: Pinterest

    Saznaj više:
    Povezani članci: