Polet: AVANTURISTIČKI filmovi koji će vas inspirisati da izađete IZVAN zone komfora

27.05.2024.
RECOMMENDED

Kao što ste verovatno ispratili, polet je naša tema meseca. Pod tim podrazumevamo „volju, jačinu, vitalnost, živost, elan, čilost, prštavost“. Ovi avanturistički filmovi su iz različitih perioda i sa različitom tematikom, ali ih spaja jedna stvar – polet. Šta se može desiti kada se prepustimo poletu? Od kultnih ostavrenja sa Audrey Hepburn do savremenih indie filmova, uživajte.

Kultni film sa Audrey Hepburn i Gregory Peckom jeste oličenje toga šta se može desiti kada se prepustimo poletu. Ona, u ulozi prezaštićene princeze i on, u ulozi ambicioznog novinara, njih dvoje uživaju u italijanskim kafićima, vožnji na Vespi i neočekivanom prijateljstvu. Naravno, svakom poletu mora doći kraj.

Sa nešto više aktera u odnosu na Roman Holiday, Little Miss Sunshine prati malu gojaznu devojčicu koja želi da postane pobednica na izboru male Mis lepote i njenu dragu, ali disfunkcionalnu porodicu. U poletu entuzijazma i podrške, zajedno putuju u drugi kraj zemlje za takmičenje i otkrivaju nešto o sebi u putu. Katarzično, prelepo i dirljivo – Little Miss Sunshine je preporuka od srca.

THE DARJEELING LIMITED (2007)

Još jedna porodična priča, ali sa potpisom Wesa Andersona, The Darjeeling Limited prati tri braća tokom puta u Indiji godinu dana nakon smrti njihovog oca. U klasičnom Wes Anderson stilu, film je vizuelno očaravajući koliko i zabavan.

TRACKS (2013)

Ovo je neverovatna istinita priča o Australijanki po imenu Robyn koja je prepešačila pustinju Zapadne Australije sa četiri kamile i psom. Autobiografska knjiga istog imena, kao i film, prati njen put iz života u gradu do iznenađujuće avanture, i zašto se odlučila na to. Tracks i nije postigao neki komercijalni uspeh, ali obavezno bacite pogled – glavne uloge tumače Mia Wasikowska i Adam Driver.

THE BLUE LAGOON (1980)

Ako barem jednom niste uzeli ovu kasetu iz vašeg lokalnog Žabca, onda ne znate šta propuštate. Brooke Shields u mladim danima, napušteno ostrvo, prva ljubav, seksualno buđenje – polet u svakom smislu te reči.

Saznaj više:
Povezani članci: