BEGINNING IS NOW: Brooke Shields lansira liniju za negu kose

  13.05.2024.
  RECOMMENDED

  Brooke Shields nikad nije dozvolila da je lepota definiše. Odrastala je pred kamerama – celog života se bavila glumom (na filmu se pojavila kao beba, sa samo 11 meseci) – i danas je danas glumica, majka, manekenka i autorka, a upravo dodaje još jedno zanimanje svojoj biografiji i postaje preduzetnica.

  Ovog juna Brooke Shields lansira Commence, liniju proizvoda za negu kose formulisanih za žene koje su starije od 40 godina, a koja je proizašla iz saznanja Beginning Is Now, platforme za sadržaj usmerenog na zajednicu koju je pokrenula tokom pandemije.

  Za Brooke Shields, koja ove godine puni 59 godina, ovaj korak predstavlja potpuno novo poglavlje. Iako je menopauza postala popularna tema poslednjih nekoliko godina, a broj beauty brendova celebrity ličnosti eksplodirao, Commence zapravo nije ni jedno ni drugo, kaže ona. Umesto toga, glumičin cilj je da da glas ženama u onom trenutku života kada se čini da ih malo ko sluša.

  – Kada sam dostigla ove godine, imala sam osećaj postignuća, ali i uzbuđenje zbog onoga što dolazi. Želela sam da taj optimizam bude nešto što svi delimo u vezi sa načinom na koji starimo.

  Kako je Brooke Shields započela biznis

  Brooke Shields je započela Beginning Is Now jer je želela da razume kako druge žene doživljavaju fizičke i emocionalne promene koje dolaze s srednjim godinama. Ono što je proizašlo iz toga, iznenadilo je i inspirisalo – nju samu. Glumičina platforma će takođe biti rebrandirana kao Commence.

  Brooke Shields kaže da želi da promeni narativ kojim se u javnosti opisuju žene u srednjim godinama.

  – Ovaj period života je početak. To je poziv na akciju. Ovo je o tome da pogledate svoj život u celini i kažete, ‘Kako želim da prođem kroz ovaj period!’

  Sa Beginning Is Now, Brooke Shields je izgradila zajednicu od milion žena, koje nisu bile privučene njenom slavom već njenom iskrenošću.

  brooke shields 1

  Brooke Shields zbog svoje platforme i beauty brenda nimalo nije zapostavila glumu, čak se čini da u poslednje vreme glumi više nego ikad. Nakon dokumentarca o njenom životu, na Netflixu je počela da se prikazuje romantična komedija sa njom u glavnoj ulozi „Majka neveste“

  – Za nas koji smo odrasli u osamdesetim i devedesetim godinama, Brooke Shields bila je glavna ikona. To je bilo vreme kada je svako morao biti savršen i mršav, i na početku, to je izgledalo kao da je to Brooke. Onda se otvorila i čuli smo kroz šta je zapravo prolazila u životu, rekla je o njoj Madonna Badger, advertising i brand konsultant.

  Dokumentarni film iz 2023. godine, Pretty Baby: Brooke Shields, detaljno je opisao uspone i padove u životu Shields, uključujući alkoholizam njene majke, objektifikaciju u seks simbola kada je jedva bila tinejdžerka i turbulentan prvi brak s teniskom zvezdom Agassijem.

  Fotografije: Pinterest, Instagram

  Saznaj više:
  Povezani članci: