Najbolji filmovi sa gej ženskim likovima na Netflixu

13.06.2024.
RECOMMENDED

Ukoliko ste fan gej ženskih likova, naša redakcija donosi pregled popularnih Netflix ostvarenja u kojima one igraju glavne uloge. LGBTQ+ filmovi danas zavređuju posebnu pažnju, između ostalog i zbog toga što mogu da prikažu kako izgleda njihov život i možda istaknu probleme sa kojima se do danas suočavaju u savremenom društvu.

U ovom odabiru filmova slavimo ženske gej likove koji su se posebno istakli glumačkim bravurama, kao i ostvarenja sa kojima svako, bez obzira na seksualnu pripadnost, može da se poistoveti.

9304ef91a9ec11046aa15423ee28e3ae
gej

GEJ ŽENSKI LIKOVI U FILMU.

Anne+: The Film (2021)

Na osnovu holandske web serije Anne+, ovaj igrani film prati Enu, dvadesetineštogodišnju lezbejku iz Amsterdama, koja se suočava sa kreativnom blokadom, selidbom u drugi grad – Montreal i komplikovanom vezom koju ima sa bivšom partnerkom koja bi mogla promeniti ceo njen život. Uzbudljiva, poučna, objašnjava jedan ljubavni odnos nakon rastanka i sve faze kroz koje pojedinac mora proći.

Do Revenge (2022)

Ovaj film govori o dve srednjoškolke koje se udružuju za zaista uvrnutu osvetničku priču i ovo je, recimo, moderna verzija omiljenih tinejdžerskih filmova iz devedesetih i 2000-ih. Ako vam ovo ne zvuči dovoljno zabavno, ovo hoće: jedna od devojaka počinje da otkriva svoju seksualnost i već tokom srednjoškolskih dana upoznaje svoju prvu ljubav koja joj slama srce i koja će biti na spisku za osvetu.

Duck Butter (2018)

Dve žene se sretnu u baru i odluče da prođu kroz sve faze intenzivne romanse u roku od samo 24 sata. Ukoliko ste ljubitelj intenzivne, iskrene, ljubavne priče koja će vas navesti da i sami zamišljate isti scenario, ovo je film za vas, u kom ćete definitivno uživati. E sada, da li će devojke ostati zajedno nakon jednog dana provedenog zajedno, pogledajte, pa saznajte.

Elisa & Marcela (2019)

Prelep film o dve žene u Španiji, 1901. godine, koje žele da se venčaju, te jedna preuzima muški identitet kako bi se predstavljale kao heteroseksualni par. Zasnovan na istinitoj priči o prvom zabeleženom istopolnom braku u Španiji, ovaj film je dirljiva, ali u konačnici prelepa priča o tome šta su žene morale da prođu kako bi bile zajedno – ne tako davno. Završava se sa nadom ispunjenim epilogom o tome kako je istopolni brak legalizovan u Španiji 2005. godine.

Feel Good (2021)

Ovo je serija, ali dve sezone traju kao filmska trilogija, te je idealan izbor za one koji traže radnju koja će se duže gledati. Ova poluautobiografska komedija prikazuje Mej kao bivšu zavisnicu od narkotika koja živi u Ujedinjenom Kraljevstvu i bori se kako sa trezvenošću, tako i sa svojom vezom koja se ranije identifikovala kao heteroseksualna i sada se dvoumi oko autovanja.

Foto: Pinterest

Saznaj više:
Povezani članci: