Hot Rodent Boyfriend: Muškarci kojima je opsednuta genercija Z

Holivudske zvezde su uglavnom prezgodni muškarci, ali samo se posebni mogu pohvaliti izgledom sexy glodara.
21.06.2024.
RECOMMENDED

Kraj proleća označio je vrtoglavi karijerni uspon kako za zvezde serije The Bear Jeremy Allen Whitea, tako i za glumca iz filma Saltburn Barry Keoghana, jer su, ako je sudeći prema komentarima na društvenim mrežama, postali globalno najpoželjniji muškarci.

allan white
saltburn

Aprilska premijera filmske teniske romanse Challengers iznedrila je masovni talas zaljubljenih Gen Z fanova u zvezde Mike Faista i Josh O’Connora. Prema interpretacijama u comment sekcijama, iako zgodni, ovo su muškarci koji liče na glodare. Faista postovećuju sa mišem iz crtaća Stuartom Littleom, a O’Connora sa Roddyjem iz filma Flushed Away.

Snapinsta.app 447786813 3472190933080387 7951762123785028317 n 1080

Prema časopisu Dazed, koji je navodno tvorac ovog termina, upoređivanje muškaraca sa pacovima je nova verzija, već primenjivanog poređenja sa zlatnim retriverima.

Ko su Hot Rodent Boyfriend muškarci?

U pitanju je etiketa za mušku slavnu ličnost koja je istovremeno privlačna, ali da takođe prema fizickim karakteristikama neobjašnjivo podseća na glodara.

Korisnici interneta nadalje elaboriraju da ovi muškarci često imaju izražene ili uglaste crte lica, neurednu kosu, sitne oči i lice koje zrači poverenjem. Obožavatelji ove klasifikacije tvrde da šarm slavne ličnosti dolazi upravo iz njihovih glodarskih karakteristika, a ne uprkos njima.

Sve je počelo, kako se čini, sa nekoliko bezazlenih objava na društvenim mrežama koje su upoređivale Mike Faista sa kućnim mišem. Ubrzo, složenost analogije je eskalirala do neobičnih nivoa specifičnosti.

Snapinsta.app 447886319 2114478482270654 3767662164769675390 n 1080

Nije prošlo dugo dok fanovi na društvenim mrežama nisu počeli da ispituju crte lica drugih selebritija u potrazi za eventualnim znakovima sličnosti sa glodarima. Pa su ubrzo na taj prestižni spisak dopisani i Josh O’Connor, Barry Keoghan, Timothée Chalamet, Jeremy Allen White i Glen Powell, a lista se nastavlja. Od činčila do kapibara, poređenja sa glodarima su se širila društvenim mrežama neverovatnom dinamikom.

Momci zlatni retriveri su prošlost, seksi pacovi su sada in

Iako je svrstavanje u bilo kakve tipske katergorije stvar negovanja stereotipa, ako pođemo od pretpostavke da i psiholozi postavljaju neke osnove tipova ličnosti, onda u vizuelnom smislu, društvo, ili bolje reći konzumenti pop kulture su prema sopstvenom šablonu napravili estetske tipove (muške) privlačnosti. Ovog puta je ne-tako-laskavo poređenje sa anatomijom životinja, što, sasvim logično, neki smatraju neprikladnim.

Viralni tvit iz maja 2023. godine je mušku lepotu klasifikovao na ovaj način: Muškarci su ili orao, medved, pas ili reptil zgodni. Objava očigledno ima poentu – nema sumnje da Kavilova široka ramena podsećaju na medveda, dok Ledgerova plava kosa i širok osmeh pomalo podsećaju na zlatnog retrivera. Ali, može se reći da postoji još jedna kategorija ‘lepih’ u koju spada mnogo muškaraca: lepi kao glodari.

2f5f4a44a2e31ddcdf4f6aba447cb3d9
Retriver (Ledger) VS
faist
Rodent (Faist)

Muškarci koji su lepi kao glodari su obično vitkiji nego mišićavi, sa tzv. karakternim crtama lica. Često nisu konvencionalno lepi, ali to ih samo čini još privlačnijima.

Biti lep kao glodar nije uvreda, biti seksi pacov može biti više vezano za opšti vajb, pre nego za fizičke karakteristike, a često su muškarci glodari suprotnost toksičnoj i prenapumpanoj muškosti.

Idealan primer je Kirean Culkina. Postoji mnoštvo viralnih klipova Culkina kako se ponaša haotično i pomalo blesavo na crvenom tepihu ili u intervjuima, zanemarujući muževne standarde za ovako formalna pojavljivanja. Pojeo je najljuća krilca u emisiji Hot Ones bez da se oznoji. Muškarci pacovi, za razliku od momaka zlatnih retrivera, su malo čudni – ali, ipak na neki seksi i zabavan način.

fbfd545eee9abda12d7985129b707316

Možda muškarci pacovi imaju toliko intenzivnih ženskih fanova jer dotiču ono što žene zaista smatraju privlačnim. Oni su žive inkarnacije muškaraca oblikovanih kroz ženski pogled. Oni su očaravajući, smešni, zanimljivi i osetljivi.

Prema tabloidima i društvenim mrežama oni su trenutno fizički najpoželjniji ideal muške lepote.

Snapinsta.app 447936082 2251905571814597 2427838992282666595 n 1080

Naravno, ovaj viralni trend upoređivanja zgodnih muškaraca sa antropomorfnim štetočinama je naišao na osude, a posebno iz perspektive političke korektnosti. Žene se stalno suočavaju sa javnim kritikama zbog izgleda tela i standarda lepote koje muškarci ne mogu ni da pojme, a sada jedno poređenje sa životinjom, koja svima na prvi momenat zvuči uvredljivo, zapravo treba da stekne status komplimenta. Makar nas kontekst i lista popisanih zvezda uverava u to.

Foto: Pinterest, Instagram

Saznaj više:
Povezani članci: