Josh Hartnett: Veliki povratak pomalo zaboravljenog glumca

    17.03.2024.
    RECOMMENDED

    Josh Hartnett, nakon decenije manjih projekata, u 2023. konačno dobija uloge kakve zaslužuje i podseća Holivud na svoje talente. Videli smo ga u dva velika projekta, Black Mirror i Oppenheimer, dovoljno da na društvenim mrežama počne da se govori o – renesansi Josha Hartnetta.

    Pauza od Holivuda koju je napravio Josh Hartnett, kako sam glumac kaže, bila je namerna. Želeo je jednostavniji život u Engleskoj – gde sa suprugom odgaja četvoro dece, ali nikada nije planirao da u potpunosti prestane sa glumom.

    Josh Hartnett – veliki povratak

    Josh Hartnett je dvehiljaditih važio za jednu od najperspektivnijih filmskih zvezda. Postao je poznat kao sin Laurie Strode, lika koji tumači Jamie Lee Curtis, u filmu Halloween H20: 20 godina kasnije iz 1998. godine. Holivudski zavodnik postaje nakon uloge Tripa Fontainea u filmu The Virgin Suicides pre nego što se pojavio u blokbasterima Pearl Harbor i Black Hawk Down.

    Igrao je i u Sin Cityju, pa u Lucky Number Slevin, sa Morganom Freemanom i Bruceom Willisom, Crnoj Daliji, nakon čega gotovo da nestaje sa lica zemlje. Pre velikog povratka u 2023, imao je manje uloge u filmovima August, Bunraku, I Come With The Rain, Girl Walks Into a Bar, i nešto kasnije jednu veću u seriji Penny Dreadful, u kojoj je igrao Ethana Chandlera (kanal Showtime), u 27 epizoda od 2014. do 2016.

    josh hartnett 3

    Prvo značajno pojavljivanje dogodilo se u trileru Wrath of Man, Guyja Ritchija, 2021, kada je u jednom od malobrojnih intervjua koje je tada dao, Josh Hartnett izjavio da je namerno srušio mostove sa velikim studijima, kako bi vodio jednostavniji, relativno normalan porodični život u Surreyju, u Engleskoj. Povratak zaboravljene zvezde desio se gotovo slučajno: zbog otkazivanja glumca u poslednji čas, Richie je, očajan, kontaktirao Josha jer je živeo blizu lokacije snimanja. Naizgled slučajni povratak u Holivud, rezultirao je velikim ulogama u 2023. i takozvanom – renesansom.

    josh hartnett danas

    Josh Hartnett ponovo sarađuje sa Richijem na filmu Operacija Fortune i pojavljuje se u komediji Die Hart, a veliku pohvalu dobija njegovo učešće u šestoj sezoni Black Mirrora, u epizodi 3, Beyond The Sea, u kojoj se njegov lik bori sa nezamislivom tragedijom u ogromnom mraku svemira. Kao David, Hartnett pruža neverovatno dirljivu izvedbu i pokazuje zašto je nekada bio veliko ime u industriji.

    Fotografije: Pinterest

    Saznaj više:
    Povezani članci: