Pretraga

Ako volite da čitate prijavite se na ove bookclubs i nove knjige će vam svakog meseca stizati na adresu

Ako volite da čitate prijavite se na ove bookclubs i nove knjige će vam svakog meseca stizati na adresu

Tekst: BURO.

Nema dileme oko toga da li čitanje pomaže. Aposlutno da. Umanjuje stres, pruža zonu komfora, poboljšava analitičke sposobnosti. Nije ni čudo da je jedno od ultimativnih uživanja, uzeti novi naslov, sklupčati se i povući u sebe i neki drugi svet. Ipak, izvesnu dozu stresa ume da donese odabir sledeće knjige. Koga poslušati, čiju preporuku pratiti, kako sve stići? Lepo, tako što se prosto i jednostavno prepustite. Ili inutitivnom odabiru (to ume da bude prilično tačno i korisno) ili književnim klubovima koji mesečno šalju na adresu ono što treba da se nađe na vašoj reading listi. Ovo su neki od naših favorita. 

Ako volite da čitate prijavite se na ove bookclubs i nove knjige će vam svakog meseca stizati na adresu (фото 1)

Tailored Book Recommendations

Ako volite da čitate prijavite se na ove bookclubs i nove knjige će vam svakog meseca stizati na adresu (фото 2)

Idealno za sve one koji još uvek nisu sigurni šta misle na temu bilo kakvih pretplata, i kojima je teško da se obavežu na duge staze. Tailored Book Recommendations vrši i dostavu knjiga na kućnu adresu ali samo na teritoriji SAD. To možda i nije toliko loše zato što neke od nas lako uhvati panika da nisu stigli ni prethodnu knjigu da pročitaju, a eto je već sledeća. Ukoliko imate slične anksioznosti, tu je i opcija koju TBR nudi online i koja je genijalna. Sa tromesečnom pretplatom, ovaj književni klub će od vas na početku tražiti da napišete i označite svoje omiljene knjige, ili još opštije, žanrove i za dve nedelje će neki od TBR “bibliotekara” da vam pošalje preporuku sa tri knjige za taj mesec. Izbor je u potpunosti personalizovan i obećava ultimativno uživanje.

Najbolji bookclub za: Personalizovane preporuke

Cena: 16$ za tri meseca ili 52$ za godišnju pretplatu

Ako volite da čitate prijavite se na ove bookclubs i nove knjige će vam svakog meseca stizati na adresu (фото 3)

Boxwalla

Ako volite da čitate prijavite se na ove bookclubs i nove knjige će vam svakog meseca stizati na adresu (фото 4)

Ovaj bookclub već svojim imenom nagoveštava kakva mu je uloga i namena. Ime je dobio po indijanskom terminu za “putujućeg trgovca” pa tako i Boxwalla pretplata donosi najraznovrsnije ponude filmova, beauty proizvoda, i naravno knjiga. Svi njihovi paketi su pakovani u ručno pravljeni papir (zbog kog nije stradalo ni jedno drvo) a prave ga zanatlije i umetnici, tradicionalnim starosedelačkim tehnikama. Svaki paket sadrži dve knjige kultnih autora bilo savremenih, bilo iz nekih prošlih era, i to iz svih država sveta. Tako da, ako ste se ikada brinuli kako možda ne poznajete dovoljno indonežansku ili nigerijsku literaturu, Boxwalla je savršen saveznik u tome da ih otkrijete. Plus, svaki od paketa sadrži i mali poklon. Notes sa radom nekog umetnika, kreativne ukrštenice, mini slagalice. Ovaj paket je sigurnost da ni jedan mesec neće proći monotono.

Najbolji bookclub za: Sve one koji ne znaju da kažu ne dobrom klasiku

Cena: 29.95$ mesečno za jednu kutiju (dve knjige)

Ako volite da čitate prijavite se na ove bookclubs i nove knjige će vam svakog meseca stizati na adresu (фото 5)

The Book Drop

Ako volite da čitate prijavite se na ove bookclubs i nove knjige će vam svakog meseca stizati na adresu (фото 6)

Uz The Book Drop ćete svakog meseca imati razlog za radovanje pošto je koverta koja neplanirano stigne na kućnu adresu, a još donosi i novi naslov za čitanje, uvek dobra vest koja može da popravi dan. Pored toga, pretplatom na ovaj bookclub, ćete podržati Bethany Beach Books, nezavisnu knjižaru i izdavačku kuću koja je smeštena u Delaveru i koja postoji već skoro 3 decenije. Ukoliko se pretplatite svakog meseca, na vašu kućnu stizaće nova knjiga specijalno po vašem ukusu, sa posebnom porukom, u pakovanju koje može da se reciklira. Tako da, ukoliko vas mrzi da pretražujete liste i knjižare u potrazi za odgovorom na “šta čitati sledeće?”, nema ni potrebe da se bavite time, jer The Book Drop tim radi umesto vas.

Najbolji bookclub za: Ljubitelje nezavisnih izdavačkih kuća i fanove young adult žanra

Cena: Paketi počinju od 6.99$ mesečno za jednu knjigu

Ako volite da čitate prijavite se na ove bookclubs i nove knjige će vam svakog meseca stizati na adresu (фото 7)

Feminist Book Club

Ako volite da čitate prijavite se na ove bookclubs i nove knjige će vam svakog meseca stizati na adresu (фото 8)

Za sve one koji cene zajedništvo, Feminist Bool Club je pravi izbor. Svakog meseca, članovi kluba se konsultuju na temu koje knjige žele da čitaju, a zatim glasaju ne bi li odabrali koji je taj “the” naslov za aktuelni mesec. Imaju tri opcije za pretplatu, a naš omiljeni pored knjiga uključuje i neke sitnice koje potpisuju žene i queer autori. Na ovaj način, pored toga što čitate, pretplatom na Feminist book club, takođe i pomažete male biznise. Ogroman plus odlazi i na činjenicu da svemu pristupaju savesno i osvešćeno: koriste minimalna pakovanja, imaju jednake plate za sve, plus 5% od svake prodaje ide u podržavanje feminističkih organizacije širom sveta. Idealno!

Najbolji bookclub za: Naslove koje ste lako mogli da previdite

Cena: 12$ mesečno za virtuelno članstvo u klubu

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor