„Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj“: Zašto je ova knjiga mesecima u vrhu čitaličke top liste

    14.10.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/10/dete_cover1.jpg

    Stefanie Stahl je diplomirana psihološkinja i drži privatnu praksu u Triru. Oblasti za koje je posebno stručna su strah od vezivanja, jačanje osećaja sopstvene vrednosti i rad sa „unutrašnjim detetom“. Autorka je brojnih uspešnih knjiga kao što su „I da i ne!“ i „Život može da bude i jednostavan!“. Štampa i mediji je redovno zovu kada im je potrebno stručno mišljenje psihologa. Sigurno ste primetili da se u poslednje vreme, ta fraza „unutrašnje dete“ jako često koristi, što u medijima što u terapeutskkoj praksi, a upravo je ova autorka zaslužna za to, kao i njena knjiga koja, verovali ili ne, već TRI I PO godine u Laguni drži sam vrh čitanosti. 

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/10/1665742810573617.png

    „Nije čudno što je knjiga Dete u tebi mora pronaći svoj zavičaj u Srbiji podjednako uspešna kao i u većini drugih zemalja. Štefani Štal, inače psiholog s dugogodišnjim iskustvom, napisala je knjigu koja je savršen spoj stručne, obrazovne literature i dobro napisanog, razumljivog, ali i uzbudljivog upoznavanja svakoga ko je zainteresovan s temom unutarnjeg deteta. Knjiga takođe na savršen način objašnjava i dozira sve ono što bismo mogli iz nje da preuzmemo kao praktičan savet za naš svakodnevni život. Jasno je i da je jedan od važnih razloga uspešnosti knjige, to što nas tema unutarnjeg deteta duboko dodiruje i intuitivno osećamo da bi bilo dobro da joj posvetimo više pažnje. I, gotovo niko ko ju je pročitao nije razočaran, naprotiv, rado će pričati o njoj s drugima i preporučiti je dalje budući da pokreće važna pitanja i pomaže nam da bolje razumemo sebe i druge. Mnoge knjige to obeaćavaju, ali izuzetno su retke one koje uspevaju da ispune to obećanje kao „Dete u tebi mora pronaći svoj zavičaj“, kaže urednik Nebojša Barać. A ni sami komentari čitalaca ne misle drugačije. 

    „Iz ove knjige sam naučio da je nužno rasteretiti se prtljaga u vidu nerešenih problema koje svi vučemo sa sobom iz prošlosti, kako bismo bili u stanju da na miru nastavimo sa svojim životom. Neki naizgled nevažan detalj iz detinjstva može se putem efekta leptira odraziti na naše dalje forimiranje i kočiti naš napredak. Knjigu bih preporučio svima koji su skloni introspekciji, samopreispitivanju i radu na sebi“, piše u jednom od njih.

    Rad na unutrašnjem detetu, kako i sama utorka navodi, nikada ne prestaje, što je možda i pravi odgovor na pitanje zašto popularnost ove knjige ne opada.  

    Saznaj više:
    Povezani članci: