Pretraga

\"Kind is cool\": Foto knjiga Instagram citata

"Kind is cool": Foto knjiga Instagram citata

Tekst: BURO.

Instagram je u potpunosti promenio inicijalni pravac u kom se kretao. Trash je preuzeo kormilo i vozi u pravcu neke nove, ovoj platformi svojstvene estetike, podržane beskrajnim photo dump albumima pod čiji su trend potpali baš svi. Reč je o nizu (navodno) nasumičnih fotografija, obavezno propraćene makar jednim citatom.

"Kind is cool": Foto knjiga Instagram citata (фото 1)

I ti citati uglavnom dolaze u obliku fotografija, rečenice na fasadama, skrinšotovi poruka iz telefona, ispisi na tortama, kamionima i majicama. Znamo da imate saved folder posvećen upravo ovakvim citatima, ali smo i mi as guilty as charged, odavno smo prestali da brojimo sve te rečenice koje odlaze u zaborav čim dotaknu taj isti folder.

"Kind is cool": Foto knjiga Instagram citata (фото 2)

Upravo na tom tragu, nastala je "Kind is cool" foto knjiga Insta citata autorki Clem MacLeod i Stephanie Francis-Shanahan. Clem je glavna urednica Worms magazina, a Stephanie umetnica, fotografkinja i režiserka. Ove dve prijateljice su jedne noći u zajedničkom ateljeu spontano shvatile da su jedna sa drugom podelile arhivu fotki sa svojih telefona dovoljnu da popuni celu knjigu.

"Kind is cool": Foto knjiga Instagram citata (фото 3)

Reč je o nizu ukradenih trenutaka i citata koji inspirišu, osvešćuju, bude, podsećaju i umiruju. "Zvuči tako hipi, ali čitanje tih malih signala je kao da duboko udahnete – kao da su možda stvari u redu – i pomažu vam da se krećete dalje", kaže koautorka, Stephanie. "Svi smo prošli kroz toliko toga. Nema smisla ne biti ljubazan. Svi moraju malo da se smekšaju ako želimo da svet bude bolje mesto”, dodaje Clem i zaista, nema smisla ne biti ljubazan, jer kind is cool.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor