Koji su to emocionalni sastojci neophodni za uspeh u poslu?

    04.04.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/04/emotionalcover.gif

    Za uspeh u poslu potreban je plan, pametno i koncizno razrađena strategija i biznis model? Da, ali.. Ne samo to. Barem ne prema rečima izazito uspešnog preduzetnika, autora bestselera i investitora, Gary Vaynerchuka. On u svojoj najnovijoj knjizi „Dvanaest i po“ izdvaja emocionalne sastojke neophodne za poslovni uspeh. Papir i olovke u ruke i beležite!

    U svojoj šestoj po redu poslovnoj knjizi, Gary istražuje emocionalne veštine koje su sastavni deo njegovog životnog i poslovnog uspeha, pružajući time liderima nove generacije alate za sticanje i razvoj ovih osobina. Bilo da gradite svoj biznis ili ste zapeli na karijernom putu, Gary će vas sigurno prodrmati, motivisati i inspirisati da dođete do sreće i uspeha koji su za njega neodvojivi pojmovi.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/04/1649069172940754.png

    U poslednje vreme se generalno dosta govori o mekim veštinama kada je poslovanje u pitanju, budući da su se do sada lideri uglavnom oslanjali na teške veštine pri donošenju ispravnih odluka, ostavljajući važnost emocionalne inteligencije po strani. Ove veštine se ne uče na fakultetima, a osobine poput radoznalost i empatičnosti nisu se do sada smatrale bitnim sastojkom za poslovni uspeh.

    Gary je jedan od pripadnika novog talasa preduzetnika i biznismena koji igraju na drugu kartu i nesumnjivo su uspešni u tome što rade. U knjizi „Dvanaest i po“, ovaj uspešni preduzenik ne samo da ukazuje na emocionalne elemente neophodne za uspeh na životnom i poslovnom polju, već deli i konkretne vežbe za njihovu optimizaciju.

    Prema autoru, 12 sastojaka čine: 

    1. Zahvalnost
    2. Samosvesnost
    3. Odgovornost
    4. Optimizam
    5. Empatija
    6. Ljubaznost
    7. Istrajnost
    8. Radoznalost
    9. Strpljenje
    10.Ubeđenje
    11. Skromnost
    12. Ambicija

    Kako da znamo kada treba da uravnotežimo strpljenje sa ambicijom? Poniznost sa ubeđenjem? Gary nudi primere iz stvarnog života koji uključuju uobičajene poslovne scenarije kako bi vam pokazao kako da ih koristite i optimizujete sopstvene rezultate. Pravac u Finesa izdavaštvo ili sajt i poklonite sebi jedan primerak ovog bizniz štiva koje će vam pomoći da razvijete liderske veštine i zatrčite se prema svojim ciljevima.

    Saznaj više:
    Povezani članci: