Pretraga

Ove coffee table knjige u fokus stavljaju umetnice, dizajnerke i arhitektkinje. Dodajte ih na svoj stočić!

Ove coffee table knjige u fokus stavljaju umetnice, dizajnerke i arhitektkinje. Dodajte ih na svoj stočić!

Tekst: BURO.

Coffee table knjige nisu samo lepe korice i dodatak enterijeru. Našem izboru coffee table knjiga, odnosno njegovom drugom delu dopisujemo i treći. Ovog puta, preporuka ima posebnu tematiku. Tiče se žena, u umetnosti, arhitekturi, dizajnu, žena koje su promenile svet, a možda će vas inspirisati da i vi napravite velike promene.

The Women Who Changed Art Forever

Ove coffee table knjige u fokus stavljaju umetnice, dizajnerke i arhitektkinje. Dodajte ih na svoj stočić! (фото 1)

Ovaj grafički roman napisala je Valentina Grande, a ilustrovala Eva Rossetti i predstavlja vizuelno putovanje kroz sećanja i umetničke karijere četiri umetnice koje su stvorile i razvile feministički umetnički pokret: Judi Chicago, Faith Ringgold, Ana Mendieta i Guerrilla Girls. Ove umetnice nam pokazuju četiri različita aspekta feminističke umetnosti, od početnog preispitivanja uspostavljenih tabua do feminizma četvrtog talasa. 

Women Who Changed Architecture

Ove coffee table knjige u fokus stavljaju umetnice, dizajnerke i arhitektkinje. Dodajte ih na svoj stočić! (фото 2)

"Women Who Changed Architecture" je vizuelna hronika trijumfa, izazova i transformativnog uticaja preko 100 žena u arhitekturi. U knjizi se pominje Marion Mahoni Griffin, a njena priča je samo jedna od mnogih ispričanih u najsveobuhvatnijem globalnom pogledu na žene u arhitekturi, od devetnaestog veka do danas.  Must have izdanje!

Woman Made: Great Women Designers

Ove coffee table knjige u fokus stavljaju umetnice, dizajnerke i arhitektkinje. Dodajte ih na svoj stočić! (фото 3)

Još jedna tematska oda ženama, ovoga puta onima u svetu dizajna. Pokriva period od početka dvadesetog veka do danas i slavi žene dizajnerke. U pitanju je najsveobuhvatnija, potpuno ilustrovana knjiga o ženama dizajnerkama ikada objavljena. Osim toga, uvek u nju možete da gvirnete po dozu inspiracije. Ovo izdanje je riznica informacija i nadahnuće koje nam je svima bilo potrebno.

200 Women: Who Will Change the Way You See the World

Ove coffee table knjige u fokus stavljaju umetnice, dizajnerke i arhitektkinje. Dodajte ih na svoj stočić! (фото 4)

Ovaj ambiciozni globalni projekat obuhvata dve stotine žena koje su bile spremne da podele lične inspirativne priče o uspehu, hrabrosti, ljubavi, bolu i iskupljenju. Zadivljujuće fotografije i ohrabrujuće priče su obavezno štivo, a mogu poslužiti i kao idealan poklon. Među intervjuisanim ženama nalaze se: Angela Davis, Alice Waters, Amber Heard i Isabel Allende. Ukoliko su vam imena nepoznata, eto razloga više da uselite ovu knjigu usvoj dom, jer priče ovih žena zaista zaslužuju da budu saslušane.

Great Women Artists

Ove coffee table knjige u fokus stavljaju umetnice, dizajnerke i arhitektkinje. Dodajte ih na svoj stočić! (фото 5)

Pet vekova fascinantne ženske kreativnosti predstavljeno je u ovoj knjizi u više od 400 ubedljivih umetničkih dela i jednom sveobuhvatnom tomu. Ranije zanemarene umetnice sada dobijaju vrednost i priznanje kakvo zaslužuju. Svaka od njih ovde je predstavljena ključnim umetničkim delom i kratkim tekstom.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor