BURO. art vodič: Pet nezaobilaznih stanica ovog vikenda

  23.08.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/08/5stanica_cover.jpg

  Znamo, znamo… napolju je milion stepeni, nikome se baš ne izlazi na ulicu, napuštanje bilo koje sigurne zone klimatizovanih prostorija deluje kao nemoguća misija. Primetno je da smo spremni čak i da duže ostajemo na poslu, samo da ne moramo da se suočimo sa betonom koji se topi i ogromnim gužavama. Vodič za vreo dan u Beogradu nas je uspešno proveo kroz lekciju kako preživeti dnevni pakao, a sada vam donosimo naših pet predloga šta raditi, gde ići ovog vikenda. Avgustovske večeri ipak spadaju u jedno od lepših poklona koja nam leto daje, iskoristite ih pametno!

  Dekoltei i brojanice, Radoš Antonijević

  Najbolji deo dana, Vladimir Veljašević

  Hladan kao led , kustos Zoran Lević

  Veče YU vinila

   

  Leto je za đuskanje, dobru muziku, miris sunca u vazduhu čak i po noći, malo nostalgije. Poslednji event Leta u Muzeju, Muzeja Jugoslavije je sve to i malo više. Zamišljen kao velika groovy žurka na kojoj će vinile vrteti beogradski di-džej Miloš Radoš aka Dj F.U.N.K.cioner zajedno sastavom Tetkine radosti z Slovenije. Tetkine radosti pretražuju buvljake i second-hand prodavnice ploča u potrazi za zaboravljenim, a vrednim komadima lokalne muzičke prošlosti, i uspeva im da pronađu prave dragulje. Još više im uspeva da stvore unikatne mikseve, i dodaju još jedno poglavlje istoriji jugoslovenskog popa.

  Leto u Kinoteci

   

  Tokom celog leta u Sali Makavejev, u Uzun Mirkovoj 1, slavi se veliki rođendan, i prikazuje najbolje od najboljeg. Povodom jubileja, 70 godina od osnivanja Kinoteke, svaki dan prikazuje se po jedan reprezentativan izbor iz domaće i svetske produkcije iz perioda 1949-2019. Na timelineu Kinoteke trenutno je početak novog milenijuma, i vraćamo se 19 godina unazad uz filmove “Nebeska udica”,“Memento”, “Munje” i “Mullholland drive” (Bulevar zveda), “Frida”, „Sin City“. Ceo repertoar možete pogledati ovde.

  Saznaj više:
  Povezani članci: