April u serijama: Novi naslovi i nove sezone

    07.04.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/novesezone_cover.jpg

    Dok su bioskopi zatvoreni, premijere možemo da očekujemo samo na malim i malo većim ekranima, ali svakako ćemo se dobro organizovati: znamo i sami da napravimo kokice i gledanje do kasno u noć može da počne. U takvoj situaciji, radosna vest jeste da april donosi puno toga zanimljivog, kako u pogledu nastavaka nekih od omiljenih naslova, tako i sasvim nove naslove koji pretenduju da postanu novi omiljeni.

    Tales from the Loop

    Sezona: 1

    Gde: Amazon Prime

    Početak prikazivanja: 3. april

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586264798848927.jpg

    Neverovatno originalno ostvarenje, ni nalik na druge sci-fi serije, iz jednostavnog razloga zato što je adaptacija ne knjige, nego slika švedskog umetnika Simona Stålenhag. Život imitira umetnost, ali očigledno to rade i serije. Stålenhagovi radovi su istovremeno i svakodnevni, obični ali i distopijsko fantastični. Zamislite skromnu seosku kuću u jesenjem pejzažu i robota koji stoji ispred kuće ili je njen sastavni deo. Otprilike tako nekako. Radnja prati stanovnike malog grada gde se nalazi “ogranak” centra za eksperimentalnu fiziku. Organizatori i direktori objašnjavaju da eksperimenti koji se tu vrše naizgled nemoguće stvari čine mogućim. Iako život u gradiću ostaje prividno nepromenjen, svaka epizoda prati nekog novog junaka i njegovo iskustvo sa čudnovatim i njenim efektima.

    Mrs America

    Sezona: 1

    Gde: HBO

    Početak prikazivanja: 15. april

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586264798786798.jpg

    Cate Blanchett, Elizabeth Banks, Sarah Paulson i Rose Byrne u istinitoj priči o borbi za ženska prava u Americi i ratifikaciji amandmana za jednakost prava. Sa jedne strane, vatrena feministička aktivisktinja Gloria Steinem koju igra Rose Byrne sa druge, njen antipod, konzervativna, ali izuzetno moćna Phyllis Schlafly koju igra Cate Blanchett. Priča prati grupu američkih feministkinja koje se 70-ih tokom borbe za jednakost suočavaju sa neočekivanim otporom nikoga drugog do žena, konzervativnih aktivistkinja, posebno domaćica. Mali spojler (mada to već i znamo) je da će uspeti da pronađu zajednički jezik, a to da ćemo ovu seriju sigurno voleti pored aktuelne teme potvrđuje i to što je potpisuje Davy Waller (“Momci sa Medisona” i “Očajne domaćice”) tako da pored dobre priče, možemo da očekujemo i sjajne kostime i jaku društvenu poruku.

    Atalnta’s Missing and Murdered: The Lost Children

    Sezona: 1

    Gde: HBO

    Početak prikazivanja: 6. april

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586264798079491.jpg

    Dokumentarna serija koju potpisuju kraljevi dokumentaraca Jeff Dupre i Maro Chermeyeff (posebno poznati po dokumentarcu o Marini Abramović) otvorila je arhive slučajeva otmice i ubistava afro-američke dece u Atlanti 1979-1981. O tome koliko su još uvek aktuelno pitanje, i koliko zajednicu još uvek bole, govori i to da su ova zamršena i nerešena ubistva bila i centar priče druge sezone Fincherove serije “Mindhunter”. Između 1979. i 1981. tridesetoro afro-američke dece i tinejdžera je bilo kidnapovano i ubijeno u Atlanti, ili proglašeno nestalim. Za sve je po veoma kratkom postupku bio optužen Wayne Williams, takođe mladi Afro-amerikanac, i slučaj je zatvoren iako niko nije bio zadovoljan presudom budući da su mnogi mislili da je lažna i nameštena i da na pitanja zapravo i nije odgovoreno. Četiri decenije kasnije, 2019. gradonačelnica Atlante, Keisha Lance Bottoms je ponovo otvorila slučaj a dokuserija u pet epizoda „Atlanta’s Missing and Murdered: The Lost Children,“ istražuje i prati sve nedoslednosti, i nerešena pitanja u vezi sa ovim brutalnim ubistvima i otmicama.

    run

    Sezona: 1

    Gde: HBO

    Početak prikazivanja: 12. april

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586264798654533.jpg

    Romantična komedija, u seriji! Još igraju Marritt Wever koju posebno volimo od „Unbelievable“ serije i Domhnall Gleeson (koga volimo odasvud) a na scenariju je radila Phoebe Wallar-Bridge koju ne da volimo nego obožavamo. Dakle, Marritt i Domhnall aka Ruby i Bill su tokom koledža bili zajedno, nakon čega je svako otišao na svoju stranu ali su napravili neobičan dogovor. Ako neko od njih u budućnosti pošalje poruku „RUN“ a druga osoba odgovori u roku od 24 sata, to znači da će u trenutku napustiti sve, naći se na Njujorškoj centralnoj stanici i ući u prvi voz koji kreće posle 5 popodne, ne bi li proveli zajedno celu nedelju bez plana i bez ograničenja. Pre-le-po!

    How to fix a drug scandal

    Sezona: 1

    Gde: Netflix

    Početak prikazivanja: 1. april

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586264798291112.jpg

    Ako ste se ikada pitali da li „Breaking bad“ može da se dogodi u stvarnom životu i šta bi bilo da se to desi, odgovor je nova Netflixova dokumentarna serija koja prati slučaj dve hemičarke iz Masačusetsa (Sonja Farak i Annie Dookhan) koje su u dve zasebne laboratorije lažirale laboratorijske dokaze tokom devet godina. Sonja Farak je pored lažiranja svoju poziciju u laboratoriji koristila i za proizvodnju droge za sopstvene potrebe. Kažemo vam, „Breaking Bad“ samo irl i to sa ženskim protagonistima.

    ubiti iv

    Sezona: 3

    Gde: HBO

    Početak prikazivanja: 13. april

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586264798323921.jpg

    Villanelle i Eve se sada već treću sezonu zaredom jure i nadmudruju ali ne prestaje da nam bude zabavno. Ujedno, jedna od radosnijih vesti ovih dana je da dok se mnoge serije odlažu i pomeraju za kasnije, nova sezona “Ubiti Iv” će debitovati dve nedelje ranije od najavljenog. Iz trejlera vidimo da je i brzo i napeto. Eve je tu, Villanelle negde u Španiji, ali priča brzo počinje da se odmotava a njih dve se opet nalaze u igri jedan na jedan.

    dobra borba

    Sezona: 4

    Gde: HBO

    Početak prikazivanja: 10. april

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586264798685335.jpg

    “The Good Fight” je originalno zamišljena kao “naslednik” serije “The Good Wife” ali je u međuvremenu postala jedna od boljih i luđih serija na platformama, a četvrta sezona koja nam uskro stiže je tijumfni dokaz toga. Robert King i Michelle King i dalje potpisuju scenario, i dalje je urnebesno i brzo, a mali sneak peak unapred kaže se sezona otvara sa celom epizodom smeštenom u alternativnu realnost gde je Hillary Clinton postala predsednica. Odatle postaje samo čudnije i luđe. Christine Baranski je fenomenalna.

    Saznaj više:
    Povezani članci: