Filmovi o prazničnim ručkovima koji će učiniti da ih lakše podnesete ove godine

    09.12.2022.
    RECOMMENDED

    Praznici kucaju na vrata, temperature padaju i odbrojavanje do slobodnih dana ušuškanosti kreće. Pisali smo već o tome koliko ovaj period godine može biti preplavjujuć , a deo toga definitivno je i zbog toga što ovi dani podrazumevaju i neka suočavanja sa duhovima prošlosti i članovima porodice koja ispod površine kriju mnoge prećutane istine i okidače za razne stvari. Praznici su doba praštanja, a kako biste što lakše preživeli ove dane, predlažemo ove filmove u kojima praznična idila nije baš onakva kakva treba da bude. Želimo vam što lagodnije porodične ručkove sa nadom da neće proći kao neki od ovih filmskih scenarija. 

    National Lampoon’s Christmas Vacation

    Ovaj kultni deo serije National Lampoon prati porodicu Griswold dok pokušava da ugosti božićne svečanosti kod kuće sa svim svojim rođacima. Naravno, pošto su to onii, sve ide naopako – sa urnebesnim rezultatima.

    Sve kulminira za vreme božićne večere. Kako to obično biva ćurka je nejestiva, a komična katastrofa rezultiraće urnebesnim situacijama koje će vas sigurno rasteriti pritiska od predstojećih okupljanja. 

    Celebration

    Radnja filma nas vodi u ruralni predeo Danske, tačnije u hotel u kome se organizuje proslava 60. rođendana glave porodice Helgea. Proslavi se pridružuje veliki broj rodbine, a dolaze i Helgeova deca, ugostitelj iz Francuske Kristijan čija se sestra bliznakinja ubila, zatim Helena  i nestabilni Mikael. Na večeri Christian umesto rođendanske zdravice optužuje svog oca za seksualno uznemiravanje i time čitavu proslavu odvodi u sasvim drugom pravcu.

    Home for Holidays

    Nakon ostajanja bez posla i upuštanja u vezu s pretpostavljenim iz bivše firme, kao i saznanja da njena ćerka planira da provede praznike s dečkom, Claudia mora da prihvati da će slobodne dane provesti s porodicom. Ovu porodičnu komediju režirala je Jodie Foster i kultni je klasik koji ne smete propustiti pred praznike.

    Pieces of April

    April Burns  poziva svoju porodicu u stančić u siromašnoj četvrti Njujorka na ručak povodom Dana zahvalnosti. Dok oni putuju iz predgrađa Pensilvanije, April će morati proći kroz vatreno krštenje urenbesnih komičnih situacija i doživeti nepredviđeno – i sve to da bi organizovala ovaj za nju veliki događaj baš onako kako treba.

    Saznaj više:
    Povezani članci: