Michelle Obama: Prva dama Netflixa

    28.02.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/02/obamacover.jpg

    Kako je neminovno da živimo u trenutku u kome se sve menja munjevitom brzinom, često moramo da se prilagođavamo još brže. I dok gledamo kako mnoga zanimanja nestaju iz naše realnosti, jer jednostavno više nikome nisu potrebna, tako svakog dana shvatamo da postoje neka sasvim nova, jer se danas u opis radnog mesta može podvesti sve ono od čega možete da zaradite novac, a da možda niste morali ni da odete na posao. Iako se činilo da će se njen post-White House karijera završiti na memoarskom bestseleru koji se čita na prekookeanskom letu u biznis klasi, jer ima lepe korice, Michelle Obama je celom svetu pokazala da jako dobro razume vreme u kome živi i da s razlogom ima šta da kaže.

    LAKU NOĆ, DECO

    Možda zvuči sumanuto ili skroz kao lažna vest, ali Michelle Obama će ovog proleća stvarno biti zvezda dečjeg kulinarskog serijala “Waffles + Mochi”, u kome se pojavljuje kao radnica supermarketa sa još par lutaka iz Zemlje zaleđene hrane, čija je želja da postanu eksperti za kuvanje. Iako sve ovo po malo zvuči kao neka strana varijanta “Laku noć, deco” projekta, doduše bez Danice Maksimović u ulozi šarmatne lisice, ovaj show ima za cilj da na zabavan način edukuje decu i natera ih da razmisle o promenama svojih navika, što bi na neki način bio i nastavak kampanje o ishrani koju je Obama vodila još u toku svog mandata prve dame Amerike. Međutim, čini se da je sve teže povezati njen lik i delo sa toliko različitih projekata koje sprovodi producentska kuća Higher Ground Productions, koju zajedno sa njom i njenim suprugom, vode Priya Swaminathan, Tonia Davis, kao i Ada Chiaghana i Alex Pitz.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/02/1614614687603004.jpg

    Međutim, neminovno je da od svih njih koji stoje iza kreativne kuhinje ove uspešne produkcije, upravo Michelle je ta koja je toliko eskponirana, s ozbirom da je nakon svetske turneje s promocijom knjige “Becoming”, dobila status rock zvezde koju svi žele da vide na listi bitnih gostiju iz prvog reda. Njena harizma i autentični osmeh razoružavaju milione onih koji je prate u stopu, ali joj daju i oblik ljudskosti kako bi ljudi verovali u ono što govori, bez obzira da li u prepunoj londonskoj areni O2 daje savete kako da uspete u životu ili se neobavezno sudara sa Lady Gagom i Jeniffer Lopez na dodeli Grammy nagrada. Preko prvog Oskara za najbolji dokumentarni film “Factory America”, pa sve do sopstvenog podcasta u kome otvara bitne teme, Michelle Obama je za kratko vreme pokazala sva svoja umeća i transformisala se u Oprahu Winfrey novog doba. Doduše, s dosta boljim ukusom za oblačenje.

    “YES, WE CAN”

    Bivši predsednik i prva dama sklopili su višegodišnji ugovor s Netflix kompanijom, još 2018. godine, koji ih obavezuje na prozivodnju emisija i filmova za ovu popularnu streaming platformu. Svojim potpisom, bračni par Obama se obavezao da će kreirati sadržaje koji će povećati broj, ali sasvim sigurno zadržati postojećih 148 miliona pretplatnika, s jasnim ciljem: plasiramo velike priče. Tako se u njihovoj kuhinji, pored najavljenog dečijeg programa, krčka još šest on-going projekata, uključujući ekranizaciju romana “Exit West” britansko-pakistanskog autora Mohsina Hamida, kao i jedan sasvim drugačiji triler za mlade.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/02/1614614739558394.jpg

    I kako sama tvrdi u memoarima koji su bili prodati i prevedeni u milionima primeraka, mnogo više nego i erotski triler “Pedeset nijansi sive” iz 2012. godine, važno je da je na vreme naučila da shvati umetnost ponovnog pronalaska sebe. Upravo njen rad koji više ne podrazumeva diplomatske posete i mahanje s vrha aviona u haljini s prepoznatljivom etiketom, dokazao je mnogima zašto je Michelle Obama zapravo moćna žena sa nogama na zemlji. Ona pre svega osluškuje sebe, ali i druge, jer je to jedini način da svoju slavu iskoristi na pravi način i pomogne da bolje razumemo svet u kome živimo. Svojim primerom koji nam svakodnevno daje transformiše stvarnost i daje šansu onima onima koji misle da ono što ona govori ne ide iz njene glave, promene mišljenje.

    Čini se da njenih pet minuta traje mnogo duže, jer Michelle Obama samo radi ono što voli. I u tome je cela mudrost.

    Saznaj više:
    Povezani članci: