Novi filmovi i serije koje dolaze na streaming platforme u junu

    01.06.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/premijere-jun-cover.gif

    U ovom trenutku nakon meseci nemilog karantina i izolacije, svi smo pomalo pri kraju sa must watch listama. Čak i ono što smo mislili da nikada neće stići na red je stiglo, štiklirano je i odgledano, ali u tome je jako dobra vest da nas bar streaming platforme nikada ne ostavljaju na cedilu i da iz meseca u mesec stiže novi sadržaj kom se iskreno radujemo. Pored novih sezona nekih od omiljenih serija, jun donosi nove filmske i serijske naslove koji pokrivaju veliko polje žanrova od dokumentarnih krimi-drama, preko adaptacija triler romana, do serije koja se bavi seksualnim temama kao i problemima identiteta. Predstavljamo vam najbolje filmove i serije koji će imati svoje premijere u junu.

    “Peri Mejson”

    Premijera: 22. jun

    Gde: HBO GO

    Nova serija prati legendarnog američkog advokata odbrane Perryja Masona, fiktivnog junaka koji se pojavljuje u preko 80 romana i kratkih priča, a ova serija pokriva trenutak kada je slučaj decenije dospeo do njega. Njegova potraga za istinom je neumorna ali je i Los Anđeles, koji je 1931. kada se radnja odvija, pravi melting pot. Dok se ostatak zemlje bori sa Velikom depresijom, LA cveta, a Mason počinje rad na velikom slučaju koji će ga i proslaviti.

    “Mogu da te uništim”

    Gde: HBO GO

    Premijera: 8. jun

    Ukoliko ste fan serije “Euforija”, “Mogu da te uništim” će se verovatno prilično dobro kotirati na vašoj listi. Michaela Coel je scenaristkinja i glavna glumica serije koja na dosta iskren i na momente prilično provokativan način istražuje temu seksa i još značajnije seksualnog pristanka u savremenom životu. Radnja serije smeštena je u London i prati Arabelu, koja je bezbrižna, sigurna i samouverena i vodi ono što bismo nazvali lepim životom. Ima sjajne prijatelje, živi u metropoli, ima novog dečka kog je upoznala na odmoru u Italiji, i prilično dobru karijeru. Književnica je sa izgledima da postane sve bolja i uspešnija. Ipak, jedne se večeri sve preokrene. Nakon što doživi seksualni napad u noćnom klubu, njen život a i ona sama se menja, i dok pokušava da prevaziđe traumu koju je doživela, razume sebe i sve procese koje prolazi, i suoči se sa svime što se dogodilo, kreće na put samootkrića koje će je dovesti do različitih zaključaka. Između ostalog, da i ništa nije kako je mislila da jeste.

    “Da 5 Bloods”

    Gde: Netflix

    Premijera: 12. jun

    Kada je dobio Oskara za “BlacKkKlansman” Spike Lee se odmah sutradan spakovao i otputovao da počne snimanje novog filma. Upravo je “Da 5 Bloods” njegovo najsvežije kinematografsko putovanje u teror i destrukciju Vijetnamskog rata. Trejler koji je nedavno izašao prikazuje prilično zapanjujuć i potresan pogled na kontroverzan momenat svetske istorije, u kojima se mešaju Leejev senzibilitet i naklonjenost arhivskim snimcima Vijtenama, Kent State protestima i Nixonovom ostavkom, između ostalog. Film će debitovati na Netflixu sredinom juna, i prati grupu ratnih veterana koji se vraćaju u Vijetnam u potrazi za ostacima svog vođe ali i zbog zakopanog blaga koje možda mogu da pronađu. U glumčkoj ekpi su imena poput Chadwick Boseman, Jean Reno, Paul Walter Hauser, Norm Lewis, Delroy Lindo, Clarke Peters, i Isiah Whitlock.

    “Nestaću u mraku”

    Gde: HBO GO

    Premijere: 29. juna

    Nova dokumentarna HBO serija, zasnovana je na istoimenom bestseleru Michelle McNamara, “Nestaću u mraku: Opsesivna potraga jedne žene za Ubicom iz Zlatne države”. McNamara se bavila istraživačkim novinarstvom i istinitim zločinima koji su se događali širom SAD pa je 2006. pokrenula sajt TrueCrimeDiary. Novinarka je bila odlučna u pronalaženju nasilnog psihopate koga je nazvala “Ubica iz Zlatne države”, a koji je terorisao Kaliforniju kasnih 1970-ih i ranih 1980-ih, izvršivši pedeset seksualnih napada i deset ubistava, nakon kojih je nestao na tri decenije, uspevajući da se sakrije od policijskih snaga i najboljih detektiva iz tog dela Amerike. 2018. godine, priča je dobila sasvim iznenađujuć epilog, a nova dokumentarna serija prati Michelleino istraživanje, kroz arhivsku građu i snimke koji su nastajali tokom perioda njenog angažovanja na slučaju.

    “Spelling the Dream”

    Gde: Netflix

    Premijera: 3. jun

    Jedan od klasičnih prikaza realnosti nekih genijalnih klinaca i njihovih manje ili više ambicioznih roditelja. Gledali smo do sada raznorazne rijalitije na temu malih kraljica lepote i gimnastičara, a sad su na red stigli klinci koji su kraljevi i kraljice spelovanja. Glavni junaci su deca indijskog porekla koja žive u Americi, Akash, Ashrita, Shourav i Tejas koji vrhunsko zadovoljstvo i uživanje pronalaze u posvećenosti svom „sportu“, a dokumentarac prikazuje sa kakvim ulozima i žrtvama dolazi ta posvećenost, ali se fokusira i na jedinstvenost svakog deteta. Kao i u bilo kom drugom takmičarskom događaju, ima uspona i padova, malo agonije, i da, puno suza kada se u nečemu pogreši. Iako na prvi pogled pomalo i bizaran , ovo je “sport” koji se bavi mnogo dece, a “Spelling the Dream” je uvid u njihove svakodnevice i to koliko je vežbe zapravo potrebno da bi se bilo najbolji.

    “Kolektiv”

    Gde: HBO GO

    Premijera: 4. jun

    Pre pet godina u noćnom klubu Kolektiv u Bukureštu izbio je požar u kojem je stradalo 27 osoba, a 180 je povređeno. Pored onih koji su poginuli na licu mesta, u bolnici počinju da umiru žrtve požara čije povrede nisu bile opasne po život. Tada je jedan od lekara odlučio da se obrati istraživačkim novinarima, gde su na videlo izbile velike prevare u okviru zdravstvenog sistema, korumpiranost, i prepreke sa kojima se suočavaju svi oni koji iste pokušavaju da raskrinkaju. Prateći novinare, uzbunjivače, žrtve požara i zvaničnike vlade, višestruko nagrašivani dokumentarni film “Kolektiv” prikazuje značaj istraživačkog novinarstva.

    „The Woods“

    Gde: Netflix

    Premijera: 12. jun

    Kada je serija urađena prema romanu jednog od najčitanijih pisaca krimi priča današnjice, Harlana Cobena, prilično je izvesno da nas očekuje triler misterija sa primesama drame. Još kada na to dodamo činjenicu da je u pitanju evropsko ostvarenje, tačnije poljsko, malo sumornija atmosfera, kakva odgovara ovakvom žanru, je takođe sigruna. Serija je smeštena u dva vremenska razdoblja, u 1994. godinu i 2019. i donosi priču o varšavskom detektivu Pawełu Kopińskom, koji još uvek pati zbog nestanka sestre, koja je jedne večeri pre 25 godina, otišla u šumu u letnji kamp i nikada se nije vratila. U današnjem trenutku, otkriće ubistva dečaka koji je nestao zajedno sa Pawełovom sestrom otkriva nove dokaze u vezi sa njenim nestankom. Kako se u Pawelu budi nada da je njegova sestra možda još uvek živa, opasne porodične tajne se otkrivaju i sve počinje da se rasipa i odvija u prilično neizvesnom smeru. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: