Od Villlanelle do Renate Klein: pet trendeseterki sa malih ekrana

    26.07.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/07/tv_show_fashion_cover.jpg

    I više je nego poznato da svaka dekada ima svoje must have komade, trendove i modne ikone koje ih definišu. Ikone stila su dosta često figure iz stvarnog života, ali se s vremena pojave neki prominentni TV likovi koji zbog genijalnog stila postaju gotovo jednaki celokupnoj modi nekog perioda. Setimo se Brende Walsh ili naravno, nezaobilazne Carrie Bradshaw čije neke lookove iskreno volimo i nosili bismo ih i danas. Tako, svakako da i trenutno imamo modne favorite sa malih ekrana, i predstavljamo vam listu ultimativno omiljenih trendseterki.

    Villanelle (Jodie Comer)

    Killing Eve“

    Naravno. Od Villanelle se jednostavno mora početi, jer su njeni outfiti toliko dobri da opušteno možemo da zamislimo da promeni karijeru i od profesionalnog ubice postane fashion influenserka. Njen izbor odeće u priličnoj meri oslikava njen karakter i spaja razigrano i ozbiljno, mračno i slatko, grubo i nežno, što se možda najbolje vidi na primeru kada nosi ogromnu pink Molly Goddard haljinu od tila i velike crne Balenciaga čizme. Redovno kombinuje cool dizajnere poput J.W. Anderson, Rosie Assoulin, Jason Wu i Dries Van Noten sa ženstvenijim komadima Miu Miu i Chloé, i činjenica je da može da uklopi i iznese sve. Možda je Sandra Oh dobila Emmy za svoju ulogu u „Killing Eve“, ali je Jodie Comer definitivno odnela Miss Fashionable titulu. Villanelle je možda psiho ali nam je pokazala šta znači obući se dobro. I da je očigledno dosta isplativo biti ubica.

    Elektra Abundance (Dominique Jackson)

    Pose“

    Dakle, „Pose“ je gotovo skraćenica za: Njujork, 80-te, LGBT, underground, ballroom scenu, žurke… Sve što je potrebno da serija i likovi jednostavno vrište fashionfashionfashion! U tom duhu, outfiti su još genijalniji od onih iz RuPaul’s Drag Race i pokrivaju širok dijapazon od vintage svakodnevnih komada do kostima koji su nas o-du-va-li. Nije lako izabrati favorita ali modni izbori i kombinacije koje pravi Elektra, kroz koje povezuje kostimografiju, preterivanje i puno kreativnosti, nadilaze sve što smo ikada videli. Njeni lookovi variraju od moćnih odela u stilu Crystal Carrington do zlata, krzna, i šljokica u prekomernim količinama. I da, poseban i to ogroman plus što kao prava kraljica, nikada nije bez nekog headpiecea bilo da je u pitanju tijara, turban, ili šešir.

    Miriam “Midge” Maisel (Rachel Brosnahan)

    The Marvelous Mrs Maisel“

    Sasvim suprotna od Elektre ali jednako inspirativna i za čistu desetku. Ako volite vintage modu, onda je njen garderober idealan za vas. Midgein stil odgovara eleganciji 50-ih kada su žene u svojim ormarima mahom imale sve krojeno po meri. Sjajni, dobro krojeni komadi, i kvalitetni raznovrsni materijali. Inspirisana stilom Audrey Hepburn i Grace Kelly, njeni lookovi variraju od swing haljina preko kaputa u jarkim, intenzivnim bojama, do polo majci i Capri pantalona. I naravno, mnogo mnogo dobrih aksesoara u vidu minđuša, naočara, i delikatnih rukavica zbog kojih posebno žalimo za prefinjenošću zlatnog doba haute couturea.

    Cookie Lyon (Taraji P. Henson)

    Empire“

    Kada je Empire počeo sa prikazivanjem 2015. nismo znali u šta pre da gledamo. Talentovanu ekipu, sjajnu muziku ili over-the-top outfite Cookie Lyon. Glavna junakinja je hrabra, ambiciozna i žestoka što kao da nam dodatno ističe animal print koji u prvoj epizodi nosi gotovo u svakoj sceni. Od tada je samo nastavila da pomera granicu, i postala sinonim za hrabre, maksimalističke outfite. Njen garderober sačinjavaju i Chanel i Fendi i high street komadi, ali su poseban začin svakom njenom looku dodaju zapravo stav i sigurnost kojom odiše, što je najvažnija stilska lekcija koju treba zapamtiti. Jedan dan je Jackie O, drugi kraljica geta, ali neizostavno sigurna u sebe i uvek primećena. Dobro, tome doduše možda pomažu i gomila nakita, krzno i visoke štikle.

    Renata Klein (Laura Dern)

    „Big Little Lies“

    Uvek perfektno doterana, njen stil oslikava bogatstvo i moć i u potpunosti odgovara njenom karakteru. U ormaru prve redove svakako zauzimaju komadi dizajnerskih velikana i brendova Alaïa, Gucci, Chanel i Balmain. Ako treba da odaberemo jedan outfit koji bi sumirao sve što ovaj lik jeste, onda je to definitivno svetlucava crvena haljina i zlatni pojas, moćan look za savremenu Wonder Woman! Doduše, ni onaj Balmain krokodilski blejzer nije za zanemariti, i jednako je žestok kao i ona. Nikada ne bi trebalo potcenti moć dobrog over komada.

    Saznaj više:
    Povezani članci: