Šta sve znamo o „Pam & Tommy“ seriji?

    13.05.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/05/pamelacover.jpg

    Ljudi vole dramu i haos. To uopšte nije pitanje već konstatacija, i nekada davno osnovni priliv melodrame i haosa su bile meksičke i ostale sapunice. Neretko su to i sočni tračevi iz sveta poznatih, a danas reality programi u kojima pratimo (ili barem pokušavamo jer nam je još uvek teško da pohvatamo ko je ko) kako se porodica Kardashian miri, svađa, voli i prolazi sve obične ljudske emocije.

    Početkom 90-ih postojalo je nekoliko figura na javnoj sceni za koje se uvek znalo da na njih može da se računa za potrebnu dozu dinamike, a ruku na srce među njima malo ko je pravio bolji haos od Pamele Anderson i Tommy Leeja. Ili su raskidali ili bili strasno zaljubljeni jedno u drugo, ili su se desili ti čuveni snimci koji su “procureli” i postali prvi viralni video u istoriji. Šta drugo i očekivati od para koji se venčao samo 96 sati posle upoznavanja?

    Kako god bilo, dosta dinamike je dolazilo iz Pam & Tommy sveta, i kada smo čuli da se snima serija o njihovom odnosu, prirodno je odmah početi sa visokim očekivanjima i nestrpljenjem. Seriju produciraju Seth Rogen i Annapurna Pictures, ali o čemu se zapravo radi u seriji? Ko glumi? Kada izlazi? Šta sve uopšte znamo o “Pam & Tommy”?

    Sjajan cast

    Lily James se verovatno sećate kao Pepeljuge iz istoimenog igranog filma, ili neke od istorijskih drama, i gotovo sve njene uloge su uloge dama, devojaka iz visokog društva, ili iz nižih klasa ali sa velikim manirima. Imati u glavi njenu sliku kao nežne, stidljive, u velikoj balskoj haljini, i videti je sada kao bombu 90-ih, sa smokey šminkom, dugom plavom kosom, od glave do pete u koži stvara ozbiljnu kognitivnu disonancu. Treptali smo milion puta ali da to je još uvek Lily u ulozi Pamele i imamo samo da kažemo jedno gigantsko b-r-a-v-o za tim jer je ovo verovatno jedna od najboljih transformacija koje smo u poslednje vreme videli. Pored nje u ostalim ulogama su se našli Sebastian Stan kao Tommy Lee, a važna treća figura u ovoj ménage à trois njihove sage je Rand-čovek koji je ukrao i prodao trake, a u seriji ga igra Seth Rogen koji je i producent serije.

    A ko se nalazi sa druge strane kamere? Ko poptisuje scenario, ko režira?

    Kreativni tim iza kamere se menjao tokom vremena. Originalno, još 2018. James Franco je bio taj koji je trebalo da producira ovu seriju i čak i glumi u njoj, ali zbog optužbi za seksualno uznemiravanje koje je dobio tokom nominacije za nagrade za “The Disaster Artist” povukao se iz projekta. Seth Rogen je preuzeo produkciju, zajedno sa dugogodišnjim saradnikom Evanom Goldbergom. Scenario miniserije potpisuje Rob Siegel, koji je pisao i scenario za film “The Wrestler” Darrena Arnofskyog dok je posao režisera poveren Craigu Gillespieu, koji je režirao film “Ja, Tonja”, kao i film “Kruela” koji uskoro stiže.

    O čemu se zapravo radi u seriji? 

    Ono što za sada znamo o „Pam & Tommy“ seriji je da je u pitanju osam epizoda o životu i odnosu Pamele i Tommija, i prvenstveno se fokusira na period kada su njihovi seks snimci procureli u javnost i postali tema broj jedan. Istražuje kontekst i okolnosti pod kojim su se ti snimci pojavili u javnosti. Kako je Hulu izdao obaveštenje „serija prati njihovu vezu i vraća se na početke uzbudljive romanse koja je počela nakon što su se venčai nakon samo 96 sati poznanstva, 1995.“ dodajući da je u pitanju „komična kratka serija bazirana na istinitoj priči iza prvog viralnog videa u istoriji“.

    Okej, sad već jedva čekam, kad izlazi?

    Nažalost, još uvek ni reči o tome kada će se završiti snimanje a kamoli biti spremno za premijeru. Mini TV serije zahtevaju manje vremena za snimanje od filma, što je radosna vest, a budući da je ovo serija od nekoliko epizoda očekujemo da ćemo uskoro barem znati nešto konkretnije informacije o datumu, i da on uopšte nije toliko daleko.

    Saznaj više:
    Povezani članci: