Septembarska reading lista: Tri nove knjige koje možete kupiti u lokalnim knjižarama

    07.09.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/nove_knjige_cover.jpg

    Septembar je gotovo tradicionalno mesec za kupovinu knjiga. Sentimentalno nas vraća u školske klupe i podseća na one dane kada su nove knjige bile neophodnost. Neophodnost su i danas samo srećom više ne one školske i koje su nam zadate, već imamo svu slobodu da sami biramo. Izbor je i inače prilično veliki, a prilivom novih knjižara u gradu i još uzbudljiviji, plus ovog meseca imamo veliku sreću da se pojavilo nekoliko novih sjajnih naslova u lokalnim knjižarama. Predstavljamo vam tri nova romana na policama koje će se sigurno kotirati visoko na vašim listama „nove omiljene“. 

    „lažljivi život odraslih“

    Elena Ferrante

    Booka

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/1599487841859242.jpg

    “Lažljivi život odraslih” je prvi roman Elene Ferrante posle “Napuljske tetralogije”. Kako to i dolikuje Ferrante univerzumu od kog smo postali gotovo zavisni, priča je smeštena u Napulj, ovaj put u rane 90-te XX veka. Giovanna je jedinica u porodici situiranih srednjoškolskih profesora, ulazi u pubertet menja se i fizički i mentalno. Prvo primećuje da joj se lice menja i kako misli sve više podseća na lice njene tetke, vremenom se menja i karakterno i u Giovanni počinju da vode borbu dve linije njene porodice, dva kraja njenog rodnog grada, dva dela njene ličnosti. Na tom putu odrastanja i sazrevanja otkrivaju se i mnoge porodične tajne, i ono što neminovno sleduje je da se otkrije novo lice svega. I Giovanne i porodice.

    „Kontraendorfin“

    Svetislav Basara

    Laguna

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/159948784281528.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/1599487842923879.jpg

    “Svetkovina” je zbirka priča u kojima Magdalena sa izuzetnom veštinom, direktnošću i preciznošću obrađuje mnoge teme iz ženskog iskustva. Svet koji gradi u knjizi “Svetkovine” je veoma realan i sačinjen je od života žena koji neskriveno srljaju prema katastrofi, smešten u neimenovane gradove i sela Bosne pre, za vreme i posle rata. Priča se o pukotinama, o razdorima, o ljubavima, o sećanjima, i kao da se progovara o svim onim pričama i istinama koju nijedna istorija ne želi da pamti ali su ipak prečesto tu. Priče koje susrećemo ovde su istovremeno bolne i elegantne, nesrećne i ponosne, snažne i užasno ranjive. Baš kao i žene o kojima se pripoveda.

    Saznaj više:
    Povezani članci: