Muzika iz serije „Mogu da te uništim“ je sve što vam treba za početak nedelje u pravom ritmu

  27.07.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/nedeljna_playlista_cover.jpg

  Pojave se s vremena na vreme te neke serije koje em imaju radnju koja nas drži zainteresovanim, em progovaraju o užasno važnim pitanjima, em imaju junake s kojima je lako poistovetiti se ili saosećati, em imaju ubistveno dobar izbor muzike. Nekoliko meseci unazad to je bila “Euforija”, danas je “Mogu da te uništim”.

  Ne samo što je jedna od boljih serija koja je počela da se prikazuje nego što je muzika toliko dobro i precizno odabrana, da je veoma jasno da iza same playliste postoji neki temeljniji plan i koncept. Muzički supervizor Ciara Elwis, koja je prethodno radila na serijama “The Trial of Christine Keeler” i “After Life”, kao i na filmu “Suvenir” gde je muzika takođe posebno isticana kao jedna od stavki koji ovaj film čine pravim remek delom, je u jednom od intervjua govorila o tome koliko joj je bilo važno ne da odabere muziku koja bi trebala da nagovesti publici kako bi trebalo da se osećaju, nego pre da aludira na numere koje bi junaci voleli kao likovi u stvarnom životu. „Arabella, je veoma brza i razigrana i puna života, uprkos užasnim stvarima koje su joj se desile, tako da je Michela želela puno ženskog hip-hopa i gospel muzike i takvih čudnih kombinacija za svoju junakinju. Sa Kwame (Arabellin prijatelj, gay instruktor aerobika) je bilo drugačije, i koristili smo neke LGBT muzičare kojima je on naklonjen. Nije smišljeno da ograničava, ali mi je bilo jako važno da svi junaci imaju pesme koje ih predstavljaju”.

  Serija je empatično oslikavanje života Londonaca i otvara pitanje suočavanja sa traumatičnom situacijom i njenog prevazilaženja, a playlista posebno dodaje utisak stvarnosti tog sveta i njegovih junaka. Zato i jeste savršen spoj svega što je potrebno za dobar početak nedelje. Malo brzih ritmova, malo promišljenih tekstova pesama, malo muzike za osnaživanje koja od ranog jutra poručuje “možeš ti to”.

  Saznaj više:
  Povezani članci: