Da li je platforma OnlyFans novi izvor zarade za poznate ličnosti?

    09.10.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/10/bellla_thorne_cover.jpg

    Pored toga što je uneo revoluciju u naše svakodnevice, internet je doneo tektonske promene i u pogledu zarađivanja i poslova koji su izuzetno plaćeni. Mnogima dugo nije bilo jasno šta rade blogeri i influenseri, kako zarađuju i ko bi ih uopšte plaćao, ali vreme je pokazalo da su te, sad već ne toliko ni nove, profesije, izuzetno potrebne i profitabilne, i danas, u oktobru 2020. godine, nemoguće je zamisliti svet bez Instagramera, influensera i ostalih koji su uspeli od sebe da naprave brend a onda taj brend i naplate. Prebrzo vreme, još brži trendovi, i sve razgranatije društvene mreže doneli su čitavu novu grupu poslova koji su pre samo nekoliko godina bila totalno nezamisliva. Stvarno, ko bi ikada pomislio da će neko za tutorijal šminkanja imati milione i milione pregleda i isto toliko zarađivati, ili da će biti uticajni TikToker postati legitimna profesija? Ipak, sve jeste baš tako i ako je nekada bilo jednostavno postati milioner to je danas. To više ne podrazumeva godine i godine rada već nekoliko strateški dobrih koraka i pravu društvenu mrežu koja može u tome da pomogne et volia!

    Okej, ne ide baš svima toliko jednostavno i prilično je olakšavajuća okolnost ukoliko ste recimo već poznata ličnost, ali da je danas čudno veliki broj onih koje možemo nazvati milionerima a da nismo baš sigurni ni kako ni zašto, jeste. U tom kontekstu, Bella Thorne, glumica poznata jednako po tome što je režirala “Him&Her” -osavremenjenu i hiperseksualizovanu verziju Romea i Julije, za PornHub kao i po svojim Disney počecima u filmu sa Zendayom, i svim onim ostvarenjima između, je nedavno otvorila OnlyFans profil i izuzetno profitirala od njega. Sa samo 23 godine nedavno je završila na stranicama “kako najbrže postati milionerka?” ali i pod ozbiljnim optužbama, nakon što je u prva 24h nakon što se pridružila sajtu OnlyFans zaradila milion dolara i postala prva na platformi koja je za tako kratak rok toliko zaradila.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/10/160225329750404.jpg

    Kao što možete i da pretpostavite, kada se poznata ličnost pridruži ovakvom sajtu, to može poprilično da uzburka tržište i uznemiri one koji na njemu rade. Tako, kada se Veoma Poznata Osoba Thorne pojavi, zaradi milion za jedan dan, to očekivano podosta uznemiri seksualne radnice kojima ova platforma nije zabava nego posao. Sadržaj koji Thorne plasira nije seksualne prirode ali prvi problem jeste nastao baš tu, budući da je priličan deo njene zarade došao od toga što je obećavala nude fotografije i naplaćivala ih 200$ da bi se ispostavilo da ono što šalje ne spada u tu kategoriju. Očekivano, mnogi su se žalili i tražili refundiranje a to je u krajnjoj liniji zbog velike sume koju je OnlyFans morao da vrati nezadovoljnim klijentima dovelo do toga da se promeni politika platforme i da se od sada ljudi koji rade plaćaju na mesečnom nivou a ne kao pre ne nedeljnom. To je iznerviralo seks radnice koje za razliku od Belle samo od toga žive, a zatim i povuklo pitanje koje svi verovatno imaju a to je: zašto je Thorne kao neko čija je ukupna vrednost procenjena na između 5 i 13 miliona dolara uopšte otvorila profil? Za šta joj je pa i potreban na prvom mestu?

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/10/1602253297425766.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/10/1602253297654565.jpg

    I nije da se tu iko ikome ubacuje u posao. Seksualne radnice legalno i isplativo nude svoje usluge zarađujući, radeći od kuće, dok poznate ličnosti mahom ne idu tim putem. Oni nude nešto drugo. Neverovatnu privlačnost koju nosi pomisao da možemo da zavirimo u neki neviđeni deo svakodnevice poznate ličnosti koju pratimo i obožavamo. U onu zonu kojoj nemaju pristup svi na Instagramu, i koja je rezervisana samo za najveće fanove koji su spremni da plate taj sadržaj. Istina, nije baš sasvim logično da neko zaista veruje da je dobio ekskluzivnu fotografiju za 15$ koja nije poslata nikom drugom, već samo njemu, ali deo magije leži i u tome. U osećaju da si po nečemu poseban, makar to bila i nedokaziva pretpostavka.

    I zato, ma koliko sve suludo zvučalo, a pogotovo ove cifre, ne može biti gigatnski problem. Svidelo nam se to ili ne, svi znamo da je tržište otvoreno i da nema tog pravila koje se ne može uviti i pirlagoditi samo da se zaradi što više. Oni koji nemaju para žele da ih zarade. Oni koji imaju žele još više. Oni koji imaju još više žele najviše. Jedino što stvarno jeste pitanje je do kada? Kada je dosta dodatnih zarada, plus zarada na dodatne zarade, zgrtanja, obrtanja, kada je dosta miliona? Čisto retoričko pitanje, jer nije da ćemo baš saznati iz ličnog iskustva.

    Saznaj više:
    Povezani članci: