TikTok je postao zvanični partner Kanskog filmskog festivala?

    22.03.2022.
    RECOMMENDED

    TikTok suvereno vlada kulturom, a nedavno je čak uspeo da prešiša Google i zvanično postao najposećeniji domen. Sada je otišao još jedan korak ili bolje rečeno sprint dalje i postao zvanični partner Kanskog filmskog festivala, a platforma koja je važila za skup smešno-kreativno-slatkih video klipova dobila je parče kolača na najprestižnijem filmskom festivalu na svetu. 

    Naime, već postoji jedna specifična zajednica na TikToku koja se okuplja pod heštegom filmtok i broji čak četiri milijarde pregleda koji stižu sa svih strana sveta. Rastu i novi načini animiranja TikTok zajednice, a definitivno najnapredniji jeste upravo pomenuta saradnja. 

    @tiktokshortfilmfestival Reply to @itty_rxse #filmmaker #verticalfilmfestival #tiktokshortfilmfestival #filmtok #filmindustry #iphonefilming #filmfestival #concept #idea #story #anydevice ♬ Silent Movie - Miss Quincy

    Filmski festival koji je nekada zabranjivao selfije na crvenom tepihu sada udružuje kreativne snage sa vodećom svetskom aplikacijom. Čelnici festivala žele da iskoriste TikTok-ovu bazu korisnika od milijardu dolara tako što će obezbediti ekskluzivni sadržaj iza scene, intervjue sa mladim talentima i glamur crvenog tepiha. 

    Kako je festival u Kanu osnovan da unapredi razvoj kinematografije i slavi filmsku industriju širom sveta, kroz ovo partnerstvo pomaže da se okupe kreativci i kinematografi iz celog sveta, dajući kreatorima priliku da zavire iza kulisa, dok festival stiže do nove publike.

    Uoči festivala pokrenut je #TikTokShortFilm, globalno takmičenje za raspirivanje kreativnosti i podršku novim talentima. Počev od 15. marta 2022. kreatori su pozvani da podele svoje kratke filmove sa TikTok zajednicom, a kroz ovo takmičenje, kako iskusni tako i novi filmski stvaraoci moći će da pokažu svoje kinematografske veštine kroz širok spektar kreativnih alata i efekata aplikacije.

    @take2actorsagency #tiktokshortfilm #actor #aspiringfilmmaker #film #cannesfilmfestival2022 ♬ Darling - Trees and Lucy

    Žiri će izabrati tri pobednika koji će osvojiti novčanu nagradu i putovanje na Festival u Kanu u maju. Originalne prijave će se ocenjivati u tri kategorije: Grand Prix, najbolji scenario i najbolja montaža. Prijave se primaju do 8. aprila 2022. godine, a pobednici će biti objavljeni krajem istog meseca.

    Nema sumnje da će obe strane profitirati od ove saradnje, a u slavu 75-godišnjice i nakon dve godine virtuelnih okupljanja, ovo će biti katapult u nešto potpuno novo kako za festival tako i za najpopularniju platformu koja ne pauzira u svom usponu.

    Saznaj više:
    Povezani članci: