Timothée Chalamet kao Bob Dylan? Yes please!

    08.01.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/timotheedylan-cover.gif

    Ne, nije nam dosta Timothéea Chalameta. Holivud je ozbiljno lud za njim, a i mi sa ove strane ekrana. Potražnja je ogromna, a on se nalazi na manje više svakoj listi omiljenog nečeg. Bilo da je omiljeni glumac, omiljena mlada nada, omiljeni internet dečko. Od svog velikog uspeha filmom “Zovi me svojim imenom” iz 2017. godine, uspesi i ostvarenja se samo ređaju, od “Prelepi dečak” i “Lady Bird” do najskorijih naslova poput “Male žene” i “King”. Najnovije radosne vesti su da stiže još jedan naslov i da Timothée Chalamet radi na novom projektu koji obećava da bude jednako dobar kao i sva prethodna ostvarenja.
    Ovaj put u pitanju je uloga Boba Dylana u biografskom filmu, i mora se priznati da mladi glumac neretko “kanališe” svog unutrašnjeg Dylana odećom, frizurom, i pokretima, tako da smo prilično sigurni da mu nije bilo preterano teško da ga igra u filmu. Pre mladog holivudskog miljenika, rok ikonu su igrali i Christian Bale, Richard Gere, Heath Ledger pa i Cate Blanchett, ali je ovo prvi film o Dilanovom životu u kome je i on učestvovao i onaj koji zvuči najbliže biografskom u konvencionalnom smislu.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1578511341668839.jpg
    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1578511341620965.jpg

    Film prati onaj deo Dilanovog života koji je bio prekretnica između folka i roka, posebno se fokusirajući na njegovu kontroverznu odluku da pređe na električnu gitaru i počne da stvara sasvim drugačiju muziku. “Going Electric” potpisuje James Mangold, od koga smo već navikli da dobijamo kvalitetne muzičke biografije kao što je “Hod po ivici” o životu Johnnyja Casha. “Trik je uvek u tome da li su muzičari spremni za taj tretman. I da li ti kao režiser imaš nešto novo da kažeš na neku temu? Nije dovoljno da su pravili dobru muziku ili promenili muzičku istoriju. Moraš jednostavno da imaš priču.” Tako da opravdano mnogo očekujemo i od Mangolda i njegovog načina pripovedanja i od Dylanovog života koji sasvim sigurno neće razočarati.

    Saznaj više:
    Povezani članci: