Kultni parovi: Linda Evangelista & Fabien Barthez

    11.06.2024.
    RECOMMENDED

    Krajem osamdesetih i devedesetih godina, Linda Evangelista je praktično bila rok zvezda modelinga. Ne samo da je šetala pistama i bila muza velikana kao što su Gianni Versace i Karl Lagerfeld, deo slavne petorke, vodeća u modnim kampanjama, ali je naslovne strane krasila i zbog turbulentnog privatnog i ljubavnog života.

    Kanadski supermodel proslavila se i kao muza modnog fotografa Stevena Meisela, ali i po izreci da ne ustaje iz kreveta ako joj ne ponude posao od 10 hiljada dolara (u to vreme bila je to ogromna svota novca), kao i po kratkoj frizuri, koja je po njoj nazvana ‘Linda’.

    linda slika

    Lindin ljubavni život pomno je praćen, od strane medija, ali i mnogobrojnih fanova.

    Već u 22. godini udala za Geralda Mariea, francuskog moćnika u modeling agencijama, koji je bio 15 godina stariji od nje, pa razvela nakon 6 jer se, pisala je štampa u to vreme, strašno zaljubila u tadašnju glumačku zvezdu – Kylea MacLachlana (upoznali su se tokom snimanja reklame za robnu kuću Barney’s 1992. godine).

    Njihov slučajni susret navodno je ubrzao kraj Evangelistinog braka sa Geraldom Marieom, pri čemu su oboje priznali neodoljivu – električnu hemiju. Do 1995. godine, Evangelista je javno govorila o želji da se uda za MakLahlana, ali se par na kraju rastao.

    linda i kajl

    Linda i Barthez

    Iako je Kyle MacLachlan bio njena velika ljubav, priča koju je imala sa Fabienom Barthezom, bila je najturbulentnija.

    linda barthez 5

    Fabien Barthez nekadašnji je francuski vozač trka i profesionalni golman. Igrao je u Francuskoj i Engleskoj za Toulouse, Marseille, Monaco, Manchester United i Nantes. Na međunarodnom nivou – za reprezentaciju Francuske (sa kojom je osvojio Svetsko prvenstvo u fudbalu 1998. godine, UEFA Euro 2000 i FIFA Kup konfederacija 2003. godine, predstavljajući svoju zemlju na ukupno tri izdanja i Svetskog prvenstva i Evropskog prvenstva, a stigao je i do finala Svetskog prvenstva 2006. godine.

    Nadimak mu je bio Le Divin Chauve („Božanski ćelavac“) zbog prepoznatljive obrijane glave. Barthez je bio igrač sa najviše nastupa za Francusku na Svetskim prvenstvima, sa 17 nastupa na završnim turnirima i deli rekord za najviše utakmica bez primljenog gola na Svetskim prvenstvima. U klupskom fudbalu, osvojio je UEFA Ligu šampiona sa Olympique Marseille 1993. godine, kao i nekoliko titula u Ligue 1 i Premier ligi. Nakon što se povukao iz fudbala 2007. godine, Barthez je započeo karijeru u motosportu naredne godine.

    linda i barthez
    Umesto jedinice, na dresu je nosio broj 16

    Kao tridesetogodišnjakinja, Linda se preselila na Francusku rivijeru i upoznala u to vreme planetarno priznatog i obožavanog golmana – tokom noćnog izlaska u Sen Tropeu. Par je započeo on – off odnos, koji je trajao nekoliko godina – dok ona nije ostala u drugom stanju i u šestom mesecu trudnoće izgubila njihovu bebu. Nakon toga su kratko ostali zajedno, da bi se konačno rastali 2002. godine.

    Iskustvo gubitka bebe, Linda, koja je mnogo godina kasnije rodila sina biznismenu François-Henriju Pinaultu, opisuje kao jednu od najtežih stvari kroz koje je morala da prođe. Kasnije je crpela snagu iz povratka u svet modelinga – sa 36 godina, kraseći naslovne strane časopisa i šetajući piste za velike modne kuće, prkoseći konvencionalnim normama o starosti.

    linda barthez 1 1
    linda barthez 2

    Linda i Barthez su do danas ostali u jako dobrim odnosima.

    Fotografije: Pinterest

    Saznaj više:
    Povezani članci: