LISTA AUDIO-KNJIGA za novembar: Šta slušamo ove jeseni

Od autobiografije Britney Spears do najopširnijih memoara Elona Muska.
05.11.2023.
RECOMMENDED

Kad neko pomene reč knjiga, sigurno ne pomislite na Kindle ili audio verziju omiljenog romana. Verovatno zamislite kako sedite kod kuće, sklupčani ispod ćebeta, uživajući u listanju stranica i mirisanju papira.

Iako uživamo u čitanju, danas nam je sve teže da pronađemo vremena za to. I zato, vreme je za novembarsku listu audio-knjiga, koje možemo da slušamo u prevozu, dok sortiramo odeću ili šetamo.

The Woman in Me, Britney Spears  

Ukoliko volite biografije, memoari Britney Spears obavezno su štivo ove jeseni. Iako smo donekle imali uvid u njen život, koji se zbog paparaca odvijao i pred nama, nismo mogli da ga posmatramo očima pevačice. Kako je samo pisanje za nju bilo „uzbudljivo, potresno i emotivno“, nije smogla snage da sama čita svoju biografiju, već je za to angažovala glumicu Michelle Williams. Od pet i po sati, Spears čita ukupno 85 sekundi, od čega veći deo uključuje prolog o detinjstvu.  

Worthy, Jada Pinkett Smith  

Mnogi slušaoci audio – knjizi Worthy zameraju dve stvari – udaranje budističkog zvona između poglavlja i to što Jada između delova traži od slušaoca da se uključe u neku vrstu analitičke samopomoći. Ali ono što svi vole to je da knjigu čita ona, što je hrabro opisivala delove iz svoje mladosti u kojima je dilovala drogu, pa druženje sa Tupacom Shakurom, pokušaj samoubistva i verovanje da je njena prva kuća u Los Anđelesu ukleta (Will Smith nije hteo ni da prespava tamo).  

Do detalja je opisana i veza sa Willom Smithom, kao i incident koji se dogodio na Dodeli Oskara, nakon kojeg više ništa nije bilo isto.  

Down The Drain, Julia Fox 

Manjak introspekcije, ali zato do detalja opisani zanimljivi događaji iz života glumice, koja u poslednje vreme polako, ali sigurno, postaje modna muza. Foxova pominje i Kanyea, ali ne imenom, a na vrlo jednostavan način opisuje neverovatne stvari, na primer to da je bila dominatriks.  

Just Because, Matthew McConaughey 

Ovo je knjiga za decu i odrasle i traje samo 4 minuta. Zapravo je slikovnica i ima mnogo veću vrednost kada se drži u ruci (ili kao poklon), ali ako želite da vam neke od najvećih životnih mudrosti direktno u uvo ispriča Matthew, obavezno je skinite.

The List, Yomi Adegoke  

Yomi, prelepa mlada britanska novinarka, poslednjih meseci postala je književna senzacija. Njen roman prvenac, The List, u centar zbivanja stavlja Olu Olajide, novinarku časopisa Womanxxxn, koja uskoro treba da se uda za ljubav svog života – Michaela, uspešnog biznismena. Njih dvoje su mladi, lepi i poželjni, IT Couple u gradu, sve dok se jednog dana njegovo ime ne pojavi na Listi – listi moćnika optuženih za zlostavljanje žena.  

Leslie F*ucking Jones, Leslie Jones  

Ova audio knjiga bi trajala mnogo manje od 16,5 sati da vas Leslie, jedna od nekadašnjih komičarskih zvevda šoua SNL, u međuvremenu ne zasmejava raznim pričama, praveći od čitanja svoje autobiografije čistu improvizaciju. Uvodnik čita Chris Rock, i to je savršeno upoznavanje sa iskrenom i na trenutke prilično teškom pričom o odrastanju i uspehu velike komičarske zvezde.

Elon Musk, Walter Isaacson  

Walter Isaacson napisao je najopširniju biografiju Stevea Jobsa, a sada je na papir stavio život koosnivača kompanija Space X i Tesla. Ovo je jedna od dužih audio knjiga koju ćete imati priliku da slušate, ali neka vas 20,5 sati ne obeshrabri – podjednako će vam biti interesantni delovi o inžinjeringu automobila, priča o unutrašnjim demonima Elona Muska i deo o Amber Heard.   

Saznaj više:
Povezani članci: