NOVITETI: Šta gledamo do kraja marta na streaming servisima

06.03.2024.
RECOMMENDED

Sem tri nove serije koje smo već najavili, mart nam donosi pregršt filmova i serija, na omiljenim streaming servisima. Predstavljamo 10 ostvarenja koja ne bi trebalo da propustite.

THE REGIME, 4. mart, HBO

Nakon Mare iz Easttowna koja se pre dve godine prikazivala na HBO, na ovom streaming gigantu upravo je počela da se emituje još jedna mini-serija (od šest epizoda), dark komedija sa Kate Winslet u glavnoj ulozi. Novo ostvarenje slavne glumice istražuje turbulentan život unutar modernog autoritarnog režima, a radnja se fokusira na kancelarku Elenu Vernham, koja, nakon perioda izolacije unutar palate, postaje paranoična i nestabilna. Ona traži savet od nestabilnog vojnika koji postaje njen neočekivani savetnik, a kojeg igra Matthias Schoenaerts. Dok uticaj vojnika na kancelarku jača, Elanini napore da učvrsti svoju moć vode ka fragmentaciji kako palate, tako i nacije. U seriji glumi i Hugh Grant.

ARGYLLE, 5. mart, Apple TV +

Akciona komedija Argylle odvija se unutar intrigantnog sveta špijunaže, a prikazuje na streaming servisu Apple TV +. Radnja se fokusira na povučenu autorku, Elly Conway, koja se upetljava u svet špijunaže o kojem piše, jer njeni fiktivni prikazi počinju da se spajaju sa stvarnošću. Uključuje zamršenu zaveru prevara, dvostrukih agenata i potragu koja uključuje misteriozni Masterkey, što dovodi do zamagljivanja granica između sveta iz Ellyne mašte i stvarne međunarodne špijunaže.

Ako ni zbog čega drugog ovu akciju treba da pogledate zbog odlične glumačke ekipe koju čine: Henry Cavill, Ariana DeBose, Bryce Dallas Howard,  Sam Rockwell, Dua Lipa i mnogi mnogi drugi. 

BLACKBERRY, 6. mart, Netflix

BlackBerry je kanadski biografski film, komedija-drama, koji prikazuje izvanredni uspon i spektakularni pad prvog pametnog telefona. Film je uzbudljiv prikaz nemira i trijumfa Mikea Lazaridisa i njegovog partnera, ključnih figura kompanije Research In Motion (RIM). Postavljen protiv pozadine tehnološkog procvata, narativ istražuje njihov ambiciozni preduzetnički poduhvat, obeležen inovacijama, rivalstvom i neizbežnim sukobom sa nastajućim konkurentima poput Apple-a.

EXTRAORDINARY, II SEZONA, 6. mart, Disney +

U drugoj sezoni serije Extraordinary, koja se emituje na streming servisu Disney +, Jen (Máiréad Tyers) nastavlja svoje jedinstveno putovanje u svetu gde svako osim nje ima supermoći. Bez obzira na prethodne napore, Jenina potraga za sopstvenom moći ostaje neispunjena, što je dovodi do potrebe da potraži pomoć specijalizovanog trenera kako bi otkrila svoj potencijal.

extraordinary 2 streaming

Dok prolazi kroz ovo novo poglavlje, Jen otkriva da je put ka pronalaženju svoje moći pun neočekivanih izazova, ne samo u njenom ličnom razvoju već i u različitim aspektima njenog života.

SUPERSEX, 6. mart, Netflix

Italijanska drama serija Supersex fokusira se na život poznatog pornografskog glumca Roccoa Siffredija i istražuje kompleksnosti i kontroverze koje okružuju njegovu karijeru i privatni život. Narativ, iako inspirisan stvarnim događajima, isprepliće priču koja spaja stvarnost sa kreativnom slobodom i interpretacijom, nudeći dubok uvid u industriju za odrasle kroz njegovo iskustvo.

RICKY STANICKY, 7. mart, Prime video

Nakon nespretno ispaljenog vica, tri nerazdvojna prijatelja iz detinjstva osmišljavaju izmišljenog lika, Rickyja Stanickog, kako bi svoje dečačke nestašluke pripisali fiktivnom liku. U glavnim ulogama gledamo Zaka Efrona, Andrewa Santina i Jermainea Fowlera, koji nakon dvadeset godina kasnije odlaze toliko daleko da angažuju „Rok Hard“ Roda (John Cenu), „propalog“ glumca, poznatog po svojim vulgarnim imitacijama, da otelovi njihovog izmišljenog prijatelja Rickyja. Međutim, Rodova izuzetno posvećena izvedba uskoro dovodi prijatelje do kajanja što su ikada izmislili tu lažnu priču.

THE GENTLEMEN, 7. mart, Netflix

Za sve ljubitelje Guy-ja Ritchie-ja stiže novi Guy Ritchie i stvara spin-of seriju The Gentlemen, prema svom istoimenom filmu iz 2019. godine.

U glavnoj ulozi gledamo Theoa Jamesa, zvezdu druge sezone serije The White Lotus, a serija se emituje na streaming gigantu Netflixu.

DAMSEL, 8. mart, Netflix

Ova tamna fantastična avantura sa Millie Bobby Brown u glavnoj ulozi govori o princezi Elodie, mladoj ženi koja veruje da je na pragu bajkovitog kraja – udajom za šarmantnog princa. Međutim, njen san brzo postaje noćna mora kada otkrije da kraljevska porodica ima zlokobne planove za nju, nameravajući da je iskoriste kao žrtvu da bi izmirili drevni dug. Bačena u smrtonosnu situaciju, Elodie biva zarobljena u pećini sa zmajem.

TAYLOR SWIFT ERAS TOUR, 15. mart, Disney +

streaming 1

Sad već čuveni koncertni film Taylor Swift, koji uključuje izvođenje pesmu „Cardigan“ prvi put, imaće još jednu premijeru – na streaming servisu Disney+ 15. marta. Film je režorao Sam Wrench, a bavi se poslednjom koncertnom turnejom Taylor Swift. Sam film zaradio je više od 260 miliona dolara širom sveta na globalnom bioskopskom tržištu, čineći ga najprodavanijim koncertnim filmom svih vremena.

3 BODY PROBLEM, 21. mart, Netflix

Nova epska drama, od tvoraca kultne serije The Game of Trones (D.B. Weiss i David Benioff), stiže na streaming platformu Netflix 21 marta. Serija je nastala prema romanu „The Three-Body Problem“, a kroz osam epizoda publiku uvodi u tajne u vezi sa čuvenim istorijskim događajima. Priča počinje u Kini 1960-ih kada mlada žena donosi sudbonosnu odluku koja odjekuje kroz prostor i vreme – do današnjice. 3 Body Problem nije istorijska i dokumentarna već epska priča koja redefiniše naučno-fantastičnu dramu slojevitim misterijama i pričom o ljudskoj povezanosti.

Da li je „3 Body Problem“ zasnovan na knjizi? Da. „3 Body Problem“ zasnovan je na međunarodno proslavljenoj trilogiji kineskog autora Cixina Lija koja opisuje najveću pretnju čovečanstvu do sada. „Volimo iste stvari u knjigama koje vole i mnogi drugi fanovi“, rekao je Vais. „Učinili smo sve što je u našoj moći da ovu priču prenesemo na najbolji i najuticajniji način. Ali čitanje knjiga nije preduslov za razumevanje ili uživanje u seriji.“

Saznaj više:
Povezani članci: