Biti srećan i single: Zašto je Selena Gomez totalno u pravu?

    15.01.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/selenagomez-cover.gif

    Single and ready to mingle? Ne, ne baš. Ukoliko je ovo baš vaš stav, čestitamo, zvanično ste otvorili Pandorinu kutiju jer bilo koji oblik izjave “želim da budem sam/a” sa sobom vuče barem još pet pitanja koja niste tražili, i koja će se manje ili više direktno odnositi na:
    1) vreme koje prolazi, svi starimo, memento mori
    2) podsetnik da stavka broj 1 ne ide u vašu korist
    3) obavezne paralele sa ostalima koji su “našli nekog”
    4) kratka prisećanja na bivšeg partnera
    5) preporuka “mnogo finog kolege/druga/brata neke drugarice”
    Ukratko, opcija da ste sami pretpostavlja činjenicu da to nije vašom slobodnom voljom i da ste sigurno u potrazi za partnerom, te vam treba pomoći, bilo savetom bilo praktičnim delovanjem.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579104299516904-1.gif

    Jednu takvu “sama sam, okej sa tim i nemam nameru da jurim naokolo tražeći nekog da volim” izjavu dala je nedavno i Selena Gomez, i u prilog tome da sve drugo postaje nebitno kada se progovori o ljubavnom životu, ovih dana se mnogo više priča o njenom relationship statusu nego o novom albumu koji je izdala nakon četiri godine. Naime, u danima oko objavljivanja albuma i nakon govorkanja da li su dva singla koja su izašla (“Look at Her Now” i “Lose You To Love Me”) posvećena Bieberu, Selena je veoma transparentno rekla sve što ima da se kaže na tu temu. “Supersupersingle sam već dve godine i radujem se da vidim šta me sledeće čeka. Nisam ni ljuta ni ogorčena samo želim da nešto sledeće bude iskreno ne ko-zavisno, ili haotično, ili bez dovoljno komunikacije. Mislim da kada si stariji pronađeš ljude koji ti odgovaraju. Ali za sada stvarno kuliram, iskreno, toliko je bilo stresno. Prva godina biti single je bila totalno bezveze… ali sada, sada se osećam super, sada se osećam sjajno!” I realno, jeste malo bezveze kada je osoba sa druge strane srećna uz svadbena zvona, a ti si sve vreme sam ali nije to uopšte toliko loše, jer ta bezveznost dolazi mahom iz “on/a jeste, a ja nisam” ego tripa.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579164717813501.jpg

    A samo treba malo posložiti. Ego na off, prisutnost i ljubav na on, i prepoznati svoje trenutke, one koji su namenjeni samo nama, da porastemo, naučimo, i transformišemo se, što je krajnje gledano važna stvar. Tek takvi možemo da stignemo da razmišljamo o tome šta želimo i šta nam zapravo treba. Biti single je i zdravo i neophodno za upoznavanje sebe i za učenje kako biti dobar prema samom sebi, razumeti se, jer se lako pogubimo u drugome. Ako ne znamo da napravimo zdrave granice svašta se tu desi i zamagli u odnosu, ponajviše mi sami. Zato je nekada neophodno staviti i ljude i dejting i aplikacije malo na pauzu. I samo disati i preslagati kutije po glavi. Razmišljati o obrascima koje smo ponavljali, o onome što opet želimo da ponovimo, i što nikada ne bismo taman da je poslednja ponuda na planeti zemlji, o tome šta i koga stvarno želimo pored sebe.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579104299162634-1.gif

    Ubola je Selena sa “I needed to lose you to love me” jer je to možda i najtačnija rečenica ikada za sve koji su prolazili kroz odnose koji su morali da odu da bi upoznali sami sebe. Jer život je i mnogo drugih stvari osim partnerskog odnosa. I zdravlje koje ume da bude kritično i traži da se volimo i brinemo, i mentalno zdravlje koje traži puno konstantne pažnje i rada da bi bilo kako treba da bude, i posao na kom želimo da napredujemo i ostvarimo se, i sveukupan rad na sebi. I o tome je Selena takođe iskreno pričala, ali je to manje bitno jer je božemoj #single. Neophodno je biti dobar sam za sebe da bismo zdravo i odgovorno to bili i za druge, i da, vrlo je moguće biti i srećan i sam. Uostalom, to nekako kao i da ide zajedno. Možeš da doneseš odluku da budeš single i ne plašiš se tek kada si zaista srećan, zadovoljan i celovit sam sa sobom bez potrebe za drugom osobom da te učini „celim“. E, tek onda dolazi na red priča o partnerstvu i zreloj ljubavi.

    Saznaj više:
    Povezani članci: