Ove pesme ste milion puta čuli na TikToku, a da li ste ih poslušali do kraja?

    17.11.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/11/tiktokpesma_cover2.jpg

    Neko vreme TikTok je bio velika šala koju niko izvan generacije Z nije razumeo, ali danas je ta aplikacija sastavni deo naših života. TikTok jeste platforma koja suštinski počiva na pravljenju sadržaja koji se oslanja na savršenu pesmu – bilo da je u pitanju neki stari oživljeni hit ili, još bolje, nova stvar koju je upravo ova platforma pogurala ka vrhu raznoraznih plejlisti koje ovih dana vrtimo u ofisu. U poslednje vreme, pored Spotify-ja i YouTube-a ovo je adresa na kojoj redovno tragamo za muzičkim draguljima. Ceo vikend smo na repeat slušali pesmu Svitanje Ive lorens, a sada vam predstavljamo listu najboljih pesama sa TikToka i predlažemo vam da ih poslušate do kraja.

    SZA se odavno nalazi na našim plejlistama, a o njenoj populanosti na TikTok-u govori činjenica da se dve njene pesme potpuno zasluženo nalaze i na ovoj listi.

    Doja Cat je u suštini kraljica TikTok-a sa pregršt hitova koji se neumorno vrte na ovoj platformi. Pesma karakteriše njen prepoznatljiv disko stil sa ritmom srednjeg tempa. Iako sertifikovana kao pesma leta, savršeno se uklapa i u ove tmurnije dane. Bonus: u pitanju je zajednički projekat koji potpisuju ona i SZA.

    Megan je još jedna nekrunisana kraljica TikTok-a, a ova pesma zauzima posebno mesto na listi onih koje nas lansiraju u rasterećenost i ničim izazvano lepo raspoloženje.

    Lil je postao fenomen pop kulture. Ovo je najpopularnija pesma sa njegovog debitanskog albuma, te apsolutno ne iznenađuje činjenica da je našla svoje mesto i na jednako popularnoj platformi.

    Olivia Rodrigo se pojavila, reklo bi se, niotkuda i munjevitom brzinom zavladala muzičkom scenom. Budući da je miljenica generacije Z, nije bilo teško da zavlada i ovom platformom na kojoj oni doslovno žive.

    Kakva je to plejlista bez Lane Del Rey? Već više od decenije puni bazu svojih fanova i naravno da nije zaobišla i generaciju Z i TikTok.

    Tinejdžerski kanadski umetnik ElyOtto je postigao nenadani uspeh na top listama upravo zahvaljujući njegovoj numeri „Sugarcrash“ koja je eksplodirala na TikTok-u.

    Malo je umetnika koji su uz pomoć TikTok-a, kao PinkPantheress, uspeli da izgrade popularnost i prisutnost u muzičkom svetu.

    Neke pesme jednostavno pronađu način da se spoje sa mladima. Pesma je eksplodirala na TikTok-u što je bendu pomoglo da sklopi prvi ugovor sa velikim izdavačem. Moć društvenih mreža at its finest.

    Bend Måneskin očigledno ne planira da se zaustavi sa nizanjem uspeha, jer nastavljaju da osvajaje sve plejliste i da stiču obožavaoce najrazličitijih profila. Ako pitate nas – potpuno zasluženo.

    Saznaj više:
    Povezani članci: