Pretraga

Ovu prazničnu muziku do sada niste čuli

Ovu prazničnu muziku do sada niste čuli

Tekst: BURO.

Mariah Carey i njen kultni hit “All I want for Christmas is you” su zauvek prva muzička asocijacija na praznike, premda Ed Sheeran i Elton John prete da to promene, ili joj se makar pridruže na vrhu svih plejlisti trenutno.

Voleli prazničnu muziku ili ne, izbeći je ne možete, budući da je u ovom periodu i na radiju, u radnjama, kafićima, naprosto je morate zakačiti makar u prolazu. Znamo, postane pomalo iritirajuće kada se jedna te ista plejlista vrti baš svuda. Ali to ne treba da pokvari prazničnu euforiju, zato smo pronašli dragulje koji su vam manje poznati. Dodajte ih na svoje plejliste i prepustite se duhu praznika.

Nisu baš sve praznične pesme poletne, vesele i razigrane, ali to nipošto ne znači da je to loša stvar. Samo poslušajte Bessie Smith.

O da, i Gaga u svom opusu ima praznični momenat, a ova pesma nas podseća na njene same početke.

Iako je ova diva poznata po prazničnim pesmama, konkretno ova numera je ostala prilično nepoznata široj publici. I to neopravdano.

Nije sve u zvončićima, praporcima i lampionima. Svakako da muzika ne mora da trpi dok prenosi važne poruke po čitavo društvo, a ova pesma je dokaz tome.

Tvorci hita "Fireflies" imaju i manje poznatu prazničnu numeru u repertoaru, nastalu u saradnji sa reperom TobyMacom. Na prvu možda čudan spoj, ali definitivno diže raspoloženje.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor