Playlista za oktobar: Nove pesme i albumi koje jedva čekamo

    28.09.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/09/fallmusic_cover.jpg

    Iako se ovo sunce povampirilo pa nas uverava da je još uvek vreme lepo (a mi lako poverujemo da će tako biti zauvek), činjenica je da je nova sezona došla i da jesen jeste ušetala u našu svakodnevicu. Oktobar dočekujemo sa zracima sunca, ali i blagom nostalgijom, ali dobra vest je da su sa novim mesecom stigli i novi albumi i pesme koje ćemo slušati i voleti narednih meseci. Sastavili smo listu najboljih pesma koji će vam biti dobar soundtrack za sve jesenje aktivnosti od šetanja parkom, sređivanja ormara, jesenjeg shoppinga, vikend razvlačenja i uživanja u slobodnom vremenu. Novine nam dolaze od Mandy Moore, King Pincess, Normani i ostalih sjajnih devojaka. Oktobarska playlista je spremna!

    Camila Cabello

    Shameless

     

    Možda mnogi ne veruju u vezu nje i Shawna Mendesa ali Camila na to uvek isto i jednako odlučno odgovara, da je ne zanima šta ljudi pričaju jer živi ono što želi da živi, a novim najavljenim albumom “Romance” i potvrđuje da je njen pogon stoprocentno ljubav. Kao što sama kaže sve pesme su njene lične priče u proteklih nekoliko godina i sve se odnose na ljubav i zaljubljivanje. Kao što i sam naslov nagoveštava… duh. Do sada je uradila spot za dve pesme “Liar” i “Shameless” a ceo album izlazi 12.oktobra.

     

    Brittany Howard

    History Repeats

     

    Debitantski album Brittany Howard “Jaime” objavljen je 20. septembra i moramo priznati da se kod nas u redakciji prilično visoko kotira, a to potvrđuju i ozbiljniji muzički kritičari. Posebno mesto na našoj playlisti zauzima pesma “History Repeats” posvećena njenoj prerano preminuloj sestri koja je i upoznala Britanny sa svetom muzike. Frontmenka benda “Alabama Shakes” je u svom prvom solo albumu donela snažne tekstove, veliku emociju, gospel, bluz, rokenrol, i soul u jednom

     

    King Princess

    Prophet

     

    Mikaela Straus, poznatija po svom stage imenu King Princess je prava pop zvezda i vrhunska kantautorka, producentkinja i multiinstrumentalistkinja, i koja sa samo 21 godinom zaista zna kako se pravi dobra muzika. Njen prvi album “Cheap Queen” je planiran za 25. oktoba,r a do tada uživamo u objavljenoj pesmi “Prophet”.

     

    Mandy Moore

    When I Wasn’t Watching

     

    Mandy Moore se povukla iz muzike na dobrih deset godina (da, toliko je prošlo od poslednjeg albuma) da istraži ono značajno pitanje „šta sam, bila šta sam postala“, i vraća se sa novim albumom. Tačnije za sad sa singlom “When I Wasn’t Watching” a album stiže početkom 2020. godine. “Ideja da se vratim muzici nakon toliko vremena i ličnih promena mi je bila izuzetno zastrašujuća neko vreme. Onda sam shvatila: ja sam jedina osoba koja može da napravi taj korak. Sve mora da počne od mene…” Ovo zapisati i podvući.

     

    Normani

    Motivation

     

    Od zaraznog dueta sa Sem Smithom koji vrtimo na repeat mesecima, i ispiramo mozak i sebi i drugima, a pogotovo posle nastupa na VMA, jasno je da debitantski album ove dvaesettrogodišnjakinje svi jedva čekamo. Nažalost, objavljivanje se odlaže nekoliko puta zaredom, pa je tako prva četvrtina godine postala avgust, a avgust zamenjen novim dalekim datumom koji je još uvek nepoznat. Na opšte požurivanje Normani kaže “nikada više neću imati priliku da se prvi put predstavim albumom i želim da bude nešto posebno a ne da žurim” a mi da se po jutru dan poznaje i da će ako album bude ličio na “Motivation” svo čekanje aposlutno imati smisla.

     

    Caroline Polachek

    So Hot You’re Hurting My Feelings

     

    “So Hot You’re Hurting My Feelings” je najnovija numera Caroline Polachek, koja je objavljena nakon pesama “Ocean of Tears”, “Parachute” i “Doors” i predstavlja najavu za album “Pang” koji će biti objavljen 18. oktobra. Reči “not like I’m countin’ the days, but it’s been twenty five” nekako baš zvuče kao jesen sama po sebi, iako odmah da vas upozorimo ovo nije soundtrack za suze i sentimentalisanje, već daleko pre nešto kako bi novi početak trebao da zvuči.

     

    Alessia Cara

    October

     

    Bezbrižno i razigrano. Tako zvuči novi album Alessie Cara “This Summer” objavljen 6. septembra i naravno da je favorit za oktobar pesma “October”. Logično. Istina, reči nisu baš najbezbrižnije, nego onako prave jesenje, ali sveukupan vajb je kao vremeplov u tinejdž period.  “I’m gonna miss you in October…”.

     

    Angel Olsen

    Lark

     

    Angel Olsen kaže da je celokupni album „All Mirrors“ (koji izlazi 4 .oktobra) posvećen mračnoj strani koju svi imamo i koju moramo da prihvatimo. Oda senci. Najnoviji singl „Lark“ je pravi primer onoga o čemu Angel priča i dobar početak da uđete u vajb celog albuma. NB: nije na prvo slušanje, čudno je ali i katarzično. Dajte joj priliku.

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: