Pretraga

Pojačajte zvuk i poslušajte (još jednom) najbolje albume 2022.

Pojačajte zvuk i poslušajte (još jednom) najbolje albume 2022.

Tekst: BURO.

Iako smo (tek i već) na polovini godine, muzički smo namireni do kraja 2022. Zaista, desilo se toliko dobrih albuma da ne bi bilo fer da čekamo do decembra da napravimo ovu listu. (Ne brinite, ponovićemo je i tada.) Već smo sigurni da će se ovim umetnicima priključiti Beyonce i njen novi album "Renaissance" koji stiže 29. jula. Do tada, iznova preslušavamo hitove koji su nam obeležili prethodni period.

HARRY'S HOUSE

Pojačajte zvuk i poslušajte (još jednom) najbolje albume 2022. (фото 1)

"Harry's House" je treći po redu studijski album Harry Stylesa, nastajao tokom 2020. i 2021. Pesme su duboko lične i slojevite, a čitav album osetno introspektivan, ali melodičan. Prva pesma “Music for a Sushi Restaurant” postavlja generalni ton albuma, muzika je inspirisana 70-im, a tekstovi su pronicljivi i prepoznatljivo harryevski. "As It Was" je uveliko postao hit leta, a uprkos nabijenoj energiji, reč o najtužnijoj pesmi sa albuma. Danas je izašao spot za pesmu "Late Night Talking" i vrtimo ga na repeat. Nesumnjivo - Harryeva kuća je muzika.

dawn fm

Pojačajte zvuk i poslušajte (još jednom) najbolje albume 2022. (фото 2)

Budući da je Dawn Fm izašao još početkom januara, do sada ste verovatno izvrteli sve numere, naučili ih napamet, otplakali i otplesali. Reč je o nesumnjivo najozbiljnijem Abelovom štivu do sada - Dawn Fm je koncept za sebe. Najveće iznenađenje priredio nam je Jim Carrey naracijom na prvoj pesmi sa albuma: “You are now listening to 103.5 Dawn FM. You’ve been in the dark for way too long. It’s time to walk into the light and accept your fate with open arms. Scared? Don’t worry. We’ll be there to hold your hand and guide you through this painless transition.” Jednom rečju - masterpiece.

motomami

Pojačajte zvuk i poslušajte (još jednom) najbolje albume 2022. (фото 3)

Motomami je treći po redu album svetske zvezde Rosalie u kom ona teži da se proširi na različite, žanrove, poigra sa formom, dokaže SEBI i uspeva u svemu tome. Možda kontradiktorno, ali kandže slave i nova izdavačka kuća kao da su joj dali krila da eksperimentiše. Uradila je sjajan posao i još jednom pokazala da je mnogo više od flamenko pevačice.

MR. MORALE & THE BIG STEPPERS

Pojačajte zvuk i poslušajte (još jednom) najbolje albume 2022. (фото 4)

Dugo smo čekali na novi album Kendricka Lamara. I dočekali smo ga - tako što smo se naježili, zanemeli i ostali bez adekvatnog komentara i ruku na srce, ništa manje nismo ni očekivali od jedinog repera dobitnika Pulicerove nagrade. Kendrick se novim albumom vratio sebi, glasno proslavio svoje nesavršenosti i preispitao uverenja. Iako važi za vrhovni moralni autoritet u svetu hip-hopa u "Mr. Moral & The Big Steppers" odbacuje tu ulogu i svoju cenjenu reputaciju stavlja na test, ljuljajući se između zajedljivih podsmeha i žalosnih priznanja u ritmu uglađenog fanka i soula, a "We Cry Together" je predstava za sebe.

dance fever

Pojačajte zvuk i poslušajte (još jednom) najbolje albume 2022. (фото 5)

Pune četiri godine bili smo gladni njenog zvuka i sada ne možemo da ga se zasitimo. "Dance Fever" pleše između anđela i demona i dobra i zla, a tekstovi pesama su najintimnije i najdirljivije ispovesti pevačice do sada. Najintenzivnije i najdramatičnije preispitivanje sebe i svojih kurpnih emocija upakovano je u prvu pesmu sa albuma - "King". Ambivalentnost prema majčinstvu je centralna tema, dok Florence iz dubine sovg bića u etar šalje stihove: "I am no mother, I am no bride, I am king" i zaista - jeste.

CAPRISONGS

Pojačajte zvuk i poslušajte (još jednom) najbolje albume 2022. (фото 6)

Pun promenljivih kompozicija, Caprisongs je razigran i avanturistički, a autorka ga je opisala kao "putovanje nazad sebi kroz svoje neverovatne saradnike i prijatelje." Još u decembru, FKA Twigs je objavila "Tears in the Club“, metalik R&B i trap saradnju sa Weekndom i već tad smo znali da nas čeka dinamičan album - pesme flertuju sa hoskom muzikom, afrobitom i mešaju se sa škripavim repovanjem, a omiljena poslastica albuma je saradnja sa Jorjom Smith i pesma "darjeeling".

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor