Nick Cave & The Bad Seeds objavili novi singl „Frogs“: Saznali smo sve

    04.06.2024.
    RECOMMENDED

    U iščekivanju 18. studijskog albuma Wild God Nick Cave & The Bad Seeds objavili su novi singl pod nazivom Frogs. Album Wild God će biti dostupan 30. avgusta, a pre izlaska singla Frogs objavljena je pesma po kojoj je album dobio ime.

    Snapinsta.app 445191661 996747138488712 6217840862173193725 n 1080

    Prve reči koje je Nick Cave napisao za album nadovezuju se na prvo ubistvo u Bibliji, Kainovo ubistvo Avelja.

    „Čista bujnost pesme kao što je Frogs uvek mi mami veliki je*eni osmeh na lice,” kazao je Cave povodom pesme, prenose američki mediji. Kroz deset numera, bend se igra između konvencionalnog i eksperimentalnog, praveći zaokrete i skretanja koja pojačavaju bogatu sliku i emocije u Caveovim duševnim narativima. Kako samo Cave ume da iznese, na sebi jedinstven način.

    Nick Cave

    Postoje trenuci u samoj numeri koji nežno podsećaju na prošle zvuke Bad Seeds-a. Ipak, oni su prolazni i služe samo da obogate nemiran manir benda na koji smo navikli. Album je producirao sam Cave zajedno sa Warrenom Ellisom, a miks je potpisao David Fridmann.

    Nick Cave: Wild God… nema zaje*avanja sa ovim snimkom

    Cave je počeo pisanje i produciranje albuma za pred novu godinu 2023. godine. Na snimanjima u Miravalu u Provansi i Soundtree-u u Londonu, Bad Seeds su dodali albumu nastupe Colina Greenwooda (bas) i Luisa Almaua (najlon žičana gitara, akustična gitara). Sa obojicom su prethodno sarđivali na nekim od svojih najpopularnijih albuma.

    „Wild God… nema zaje*avanja sa ovim snimkom. Kad udari, udari. Podiže te. Pomera te. Volim to kod njega,“ kazao je Nick Cave, prenose mediji.

    “Wild God” će biti objavljen na Bad Seed u saradnji sa Play It Again Sam, na streaming platformama, CD-u i standardnim i limitiranim vinil izdanjima u narednih mesec dana. A kako nam kreće letnja i festivalska sezona, možemo da očekujemo da će fanovi širom sveta imati priliku da pesme sa albuma čuju i uživo.

    Za sada, uživamo prvom singlu koji je popularan rok bend iznedrio, Frogs.

    Foto: Instagram

    Saznaj više:
    Povezani članci: