Hajde da imamo vremena za kafu i film – učestvujte u biranju najlepše Grand Festivalske šoljice

    22.08.2024.
    RECOMMENDED

    Kafa i film predstavljaju savršen spoj i slažu se kao plaža i knjiga, sir i vino, vožnja i muzika. Poziv na kafu izaziva isti spektar emocija kao i „Hajmo na film“ jer je predlog za druženje i uživanje u zajedničkim trenucima. I kafa i film su rituali kojima mnogi od nas pristupaju posvećeno, pokreću emotivne reakcije i povod su za razmišljanje, diskusiju, kreativne ideje. Sve to je razlog zašto je upravo Grand kafa, već sedmu godinu, ponosni sponzor najvećeg filmskog festivala u ovom delu Evrope – Sarajevo Film Festivala.

    *Kafa u Sarajevu predstavlja više od običnog napitka – ona je deo identiteta grada, poseban način uživanja, simbol topline i zajedništva. U njoj se ogleda duh Sarajeva, spoj tradicije i savremenog života.

    Grand kafa & SFF su savršen spoj

    Grand kafa se prvo jutro Festivala tradicionalno posvećuje mladim talentima – kada za njih organizuje doručak, a podršku im pruža i kroz jedan posebno interesantan projekat – kreiranje festivalske šoljice, konkurs koji je i ove godine aktuelan.

    image 3
    Grand kafa doručak organizovan je prvog jutra Sarajevo Film Festivala za učesnike Talent Campusa

    Grand kafa Festivalska šoljica

    Grand kafa i Sarajevo Film Festival već nekoliko godina organizuju Izbor za novi dizajn Festivalske šoljice, a priliku da pokažu svoj talenat imaju svi – profesionalni umetnici, ali i oni koji se tako osećaju i vole da crtaju, ilustruju, dizajniraju, stvaraju vizuelnu umetnost. Na konkurs se svake godine pošalje na hiljade radova, a tako je bilo i ove, gde je stručni žiri imao veoma težak zadatak, ali je na kraju morao da odabere osam radova koji prestavljaju najlepši spoj filma i kafe i možete ih pogledati OVDE.

    Za pobednički rad na kraju glasa publika, do 23. avgusta. Pogledajte KAKO. Pobednik će biti proglašen po završetku Festivala i čekaju ga vredne nagrade, od kojih i ta što će se njegov pobednički dizajn naći na limitiranoj seriji šoljica koja će se deliti na prodajnim mestima Grand kafe.

    image 5
    Najlepša Grand festivalska šoljica za prošlu godinu

    Pobedničku šolju prošle godine dizajnirala je Jovana Kecman, samouka umetnica i dizajnerka, čije kreativno rešenje krasi limitiranu ediciju festivalske šoljice 30. Sarajevo Film Festivala. Njenu ilustraciju. krasi najpoznatija građevina grada Sarajeva – baščaršijski sebilj, a na druženju sa učesnicima Grand kafa doručka na SFF, Jovana je otkrila kako je nastao njen rad.

    – Kada sam videla konkurs, odlučila sam da prenesem moj doživljaj filma i Sarajeva, a ujedno i Grand kafe, dakle šta to mene vezuje za Sarajevo i Grand kafu. To što sam osetila, moj doživljaj spoja filma i kafe prenela sam na crtež koji je crno-beli. Neko bi rekao nedovršen, ali meni i kao takav ima značenje i funkciju, istakla je prošlogodišnja pobednica čije radove možete da pronađete u svim radnjama u centru grada, kao i na glavnom Festivalskom Box Officu.

    grand kafa slika sff
    Srđan Dabić, Senior Brand Building Manager Atlantic grupe i prošlogodišnja pobednica konkursa za najlepšu Grand kafa Festivalsku šoljicu, Jovana Kecman

    Sem da gledate filmove, ako ste trenutno u Sarajevu, ne propustite priliku da uz šoljicu Grand kafe uživate u Festivalskom kafiću, centralnom mestu svih događanja, kao i da odete na kafu sa nekom poznatom svetskom zvezdom.

    Naime, Grand kafa je i ove godine zvanični sponzor festivalskog programa koji nosi naziv Kafa sa…, u kojem organizatori, uz šoljicu kafe, razgovaraju sa mnogobrojnim poznatim licima iz sveta filma Ove godine publika je imala priliku da čuje celu ekipu filma Nakon ljeta, Danisa Tanovića, koji je otvorio ovogodišnji SFF, kao i reditelje Alexandera Paynea i Paula Schradera, koji je predsednik žirija Takmičarskog programa i dobitnik je počasnog Srca Sarajeva.

    Gosti programa Na kafi sa… rado uživaju u kafi jer znaju da kafa u Sarajevu nije samo piće, već deo kulture, tradicije, svakodnevnog života, izraz poštovanja i dobrodošlice. Kafa je ritual koji zahteva strpljenje i pažnju. Važno je „sjesti na kahvu“ sa prijateljima i uživati u – dugim razgovorima.

    Fotografije: PROMO, Instagram

    Saznaj više:
    Povezani članci: