Slušamo ploče: 3 predloga za letnju usamljenost

    18.06.2024.
    RECOMMENDED

    Leto je vreme kada sunce unosi vedrinu, dani su duži, a more i priroda mame na avanture, pa čak i dok smo u gradu i maštamo o tom putovanju. Međutim, i pored svih tih lepih letnjih emocija, mnogi se tokom leta suočavaju sa osećajem usamljenosti.

    Ponekad je to zbog toga što su baš tada kao da mnogi traže trenutke introspekcije i tišine daleko od letnje vreve. U takvim trenucima, muzika može biti savršen saputnik. Zbog toga izdvajamo tri predloga za ploče koje će vam pomoći da obojite svoju „letnju usamljenost“ posebnim tonovima i osećanjima. Ali i da se (uz ploče) možda ne osećate toliko usamljeno.

    PLOCE

    SLUŠAMO PLOČE.

    Nick Drake – Pink Moon (1972)

    Nick Drake je bio majstor melanholične atmosfere, a albun Pink Moon je savršen primer njegove magije. Ovaj album, sa svojim minimalističkim aranžmanima i nježnim vokalom, savršeno se uklapa u letnje večeri kada želite da se povučete u svoj unutrašnji svet. Pesme poput Place to Be i Things Behind the Sun nose sa sobom osećaj introspektivne melanholije, pružajući vam osećaj povezanosti sa sopstvenim emocijama. Ako tražite muziku koja će vas podržati dok razmišljate o životu, emocijama, ljubavi i svemu što ga čini Pink Moon je idealan izbor ploče.

    R 1356775 1431958766 9654
    R 1356775 1431958756 4287 1

    Mazzy Star – So Tonight That I Might See (1993)

    Za one trenutke kada želite da se prepustite sanjivim zvucima i dopustite svojim mislima da lutaju, bend Mazzy Star i njihov album So Tonight That I Might See pružaju upravo to. Sa svojim eterealnim zvukom i zavodljivim vokalom Hope Sandoval, ovaj album je kao stvoren za letnje noći pod zvezdama, za vožnju u kolima, autobusom, ili samo uživanju u toplom letnjem vazduhu.

    Pesme poput Fade into You i Into Dust stvaraju ambijent savršene melanholije, idealne za one trenutke kada želite da budete sami sa sobom, ali istovremeno osetite duboku povezanost sa nečim većim od vas samih.

    81biZjPGL. SL1400
    51NvnRUXVPL. SL1000

    Bon Iver – For Emma, Forever Ago (2007)

    Ako ste ljubitelj indie folk zvuka, Bon Iver i njihov album For Emma, Forever Ago doneće vam toplotu utehu tokom letnjih dana i usamljenosti koju oni mogu da donesu. Justin Vernon je ovaj album snimio u zabačenoj kolibi, a svaka pesma posvećena je jednoj Emmi. Taj osećaj izolacije i introspekcije duboko je utkan u svaku pesmu. Sa svojim toplim, ali melanholičnim melodijama, pesme poput Skinny Love i Re: Stacks će vam pružiti osećaj da niste sami, čak i kada se osećate izolovano. Ovaj album je kao stvoren za one letnje trenutke kada želite da se prepustite svojim mislima i pronađete utehu u muzici.

    R 1619072 1232553047
    R 1619072 1473286990 5227

    Letnja usamljenost može biti prilika za emotivni rast, a muzika je jedan od najboljih načina da se povežete sa svojim unutrašnjim svetom. Ove tri ploče nude savršenu muzičku pratnju za takve trenutke. Melodije, tekst, kompletni aranžmani kao da pružaju osećaj bliskosti. Uživajte u letnjim noćima, prigrlite svoje emocije i dozvolite muzici da vas vodi kroz osećaje usamljenosti ka dubljem razumevanju sebe.

    Foto: Promo, Pinterest

    Saznaj više:
    Povezani članci: