U poslednjem filmu Queuntina Tarantina, The Movie Critic, gledamo Leonarda Dicaprija i Margot Robie

08.11.2023.
RECOMMENDED

Poslednjih dana se u Holivudu, a i šire, govori o tome da je Quentin Tarantino rešio je da ispuni davno dato obećanje i prestane da snima kad napuni 60 godina. Šezdeseta se bliži, a i brojka od deset filmova – slavni reditelj izjavio je i to da u životu ne planira da snimi više od 10 filmova, a ako Kill Bill računamo kao jedan film, sve se uklapa u njegovu računicu i on počinje sa pripremama za The Movie Critic.

U pitanju je projekat čija je radnja  smeštena u Los Anđeles sedmdesetih (tačnije 1977), a Tarantino otkriva da film nije inspirisan kritičarkom New Yorkera Pauline Kael, već da se priča vrti oko drugog manje poznatog kritičara tog vremena, lika koji je pisao za porno magazin. Tarantino ne navodi njegovo ime, ali pominje da je kritičar bio veoma, veoma zabavan i da je pisao kao da ima 55, a ne samo 35 godina. 

Mislim da je bio veoma dobar kritičar. Bio je smrtno ciničan. Njegove kritike su bile nešto između ranog Howard Sterna i onog što bi Travis Bickle – Robert DeNirov lik u Taksisti – rekao kada bi bio filmski kritičar.” 

Ono što se još uvek ne zna jeste ko će igrati Kritičara. Iako se spekulisalo da bi to mogli biti Brad Pitt ili Leonardo Dicaprio, Tarantino misli da su oni previše stari za konkretno ovu ulogu, ali ne isključuje mogućnost da se ovi baš oni pojave u njegovom poslednjem filmu.

U Holivudu se uveliko priča o tome da Tarantino okuplja sve svoje omiljene glumce, među kojima su i Samuel L. Jackson, Christoph Waltz, Uma Thurman, Margot Robbie,  Margaret Quaelly.  

Saznaj više:
Povezani članci: