Pretraga

Evo zašto bi novi Chanel podcast trebalo da dodate na svoju listu slušanja

Evo zašto bi novi Chanel podcast trebalo da dodate na svoju listu slušanja

Tekst: BURO.

Da, i Chanel je u podcast trci. I to od 2017. ako vam je ta informacija nekako promakla. U svom novom formatu pod imenom "Les Rencontres" brend se vraća na audio scenu sa misijom da podrži mlade autorke i književnu scenu. 

Ovaj poduhvat je realizovan u skladu sa prethodnim Rendez-vous littéraires rue Cambon koji je počeo 2021. i rezultat je saradnje između kreativne direktorke Virginie Viard i ambasadorke Chanel-a, Charlotte Casiraghi.

"Les Rencontres" usmerava reflektore na savremene autorke koje su nedavno objavile svoj prvi roman - svaka epizoda posvećena je jednoj autorki, a svakog meseca biće snimana epizoda na francuskom i engleskom jeziku. Francusku verziju vodiće novinarka Lauren Bastide, a književnica i književna kritičarka Erica Wagner zadužena je za englesku verziju.

Cilj ovog podcasta je upoznavanje sa novim autorkama i rasvetljavanje njihovih romana. „Nadamo se da ćemo podstaći i druge talentovane mlade ljude da se uključe u stvaranje", navodi predstavnica Chanel-a, Charlotte Casiraghi.

Prva epizoda na engleskom jeziku posvećena je američkoj spisateljici Lisi Tadeo. Ona razgovara sa Ericom o svom drugom po redu romanu, "Životinja", svojoj sklonosti ka beletristici, želji da piše knjige koje preispituju šta društvo očekuje od žena, kao i o važnosti samokritike kao dela stvaralačkog procesa. Pauline Gonthier je gošća francuske epizode ​​u kojoj predstavlja svoj roman "Les Oiselles Sauvages" i otkriva odakle potiče njena ambicija za pisanjem. 

Prve dve epizode ​​Les Rencontres dostupne su na chanel.com, Spotify-ju i Apple Podcast-u.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor