Ovi profili pretvaraju toksičnu korporativnu kulturu u izvor nepresušne zabave

    16.11.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/11/corpo_cover.jpg

    Svi nekada mrzimo svoj posao. Oni koji su radili u korporaciji, u tim glomaznim sistemima koji melju zaposlene kao užinu posle obroka, imali su priliku da svoj posao zamrze na kubni. I šta god mislili o Z-evcima kao generaciji, oni nesumnjivo unose nove trendove u poslovni svet i menjaju njegovu paradigmu. Upravo ovim novim klincima možemo da zahvalimo što su izvukli ono što se guralo pod tepih decenijama unazad, što se ne plaše da postave zdrave granice u odnosu sa kolegama i što biraju da ne ćute, već da se opravdano pobune protiv nepravde, bilo da se ona tiče neplaćenog prekovremenog rada ili sastanaka koji su mogli biti jedan prosti mail od tri reda. Od toksičnih korporativnih praksi mnogo puta smo dobili grčeve u stomaku, ali zahvaljujući ovim profilima i vrsnom humoru njihovih kreatora, oni su sada tu od nekontrolisanog smeha.

    @loewhaley

    Kunemo se u ovaj profil! Ako ne uspevate da pronađete zajednički jezik sa kolegama, Laura će – kako joj u opisu profila i piše – postati vaš virtuelni work bestie. I verujte nam, boljeg druga niste mogli da dobijete! Ona je beskrajno duhovita i stoprocentno relatable. Kroz istančanu satiru obrađuje nezdravo korporacijsko nasleđe, a njen profil sasvim opravdano broji skoro dva miliona pratilaca. Ali, ova kreatorka se nije ušuškala u svojoj popularnosti, već je odlučila da svoju Insta igru podigne na viši nivo. Ona sada u svojim videima glumi različite karaktere, od praktikanta koji nema pojma gde je došao i šta na poslu zapravo treba da radi do stare garde firme koja je tu od njenog osnivanja. Omiljena rubrika? Videi u kojima donosi ispovesti pratilaca o greškama koje su pravili na poslu. Posle ovih priznanja oprostićete sebi svako i umesto o u reči pozdrav na kraju maila.

    @justme.rodserh

    Burnout, bonusi, napredovanje u poziciji, veća plata i ostali work-related problemi? Svi smo bili tamo. I uglavnom nije bilo prijatno. I iako nam se činilo da smo u tim trenucima bili sami na svetu, misleći da samo mi prolazimo kroz pakao na poslu i trpimo nepravdu, istina je da su svi na jedan ili drugi način iskusili isto. Šta god da vas je od pomenutog najviše zabolelo, nadamo se da ćete danas tome barem moći da se nasmejete i sigurni smo da vam u tome može pomoći ovaj profil. Tod svojim sadržajem obavijenim milenijalskim humorom obrađuje korporativnu kulturu i načine na koji se ona ukršta sa mentalnim zdravljem. Ako kliknete sa njegovim opaskama, predlažemo da se prijavite i na njegov newsletter gde on uplivava dublje u sve ove probleme, ali i predlaže potencijalna rešenja.

    @corporayshid

    Na ovom profilu, za razliku od prethodnih, glavni fokus nisu milenijalsi. Ali, ne brinite, humor ostaje na istom nivou. Da li znate koje emojije je generacija Z cancellovala? Koliko im je vibe kancelarije važan? Kako horoskop određuje odnos sa kolegama? Zvuči smešno, ali ako radite sa ovom generacijom, ova pitanja su itekako važna da biste razumeli jezik kojim govore i način na koji pristupaju poslovnim obavezama. Stvarno ne želite da im se zamerite, jer rizikujete da vas canceluju za tren oka.

    Saznaj više:
    Povezani članci: