Generacija Z unosi nove trendove u poslovni svet i mnogi (ni)su kul

    26.10.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/10/genz_cover.gif

    Njima ne treba potvrda, oni vrednuju iskustvo naspram novca, opsednuti su time da pripadaju nekoj estetici i tvrde da je seks precenjen. Z-evci, osim toga, polako ali sigurno oblikuju i poslovni svet, razume se, po svojim pravilima.

    Rad od kuće i hibridni načini poslovanja pokazali su nam da kancelarije neretko mogu biti neefekisna i neproduktivna mesta. Svi smo prisustvovali sastancima koji su mogli biti zavedeni pod jednim prosto proširenim mailom, bili produktivni četiri od ukupno osam radnih sati i više vremena provodili u neobaveznim ćaskanjima sa kolegama umesto na radu. Gen Z je odlučna da zapečati ove stvari.

    @foxandrobin It’s a Gen Z world, I’m just their millennial boss #genz #millenialboss #millenialsoftiktok #startup ♬ Borderline - Tame Impala


    Prema Adamu Butleru, osnivaču i izvršnom direktoru Officeology-a koji ima preko 20 godina iskustva u HR sektoru, postoji mnogo aspekata kancelarijske kulture kojima nove gerenacije više ne žele da se bespogorovno povinuju. Z je generacija (glasovnih) poruka i radije ne bi da imaju posla sa poslovnim pozivima. Realno, kome još treba ova vrsta anksioznosti? 

    @theintrovertedattorney Part of the job is talking to other humans…? #workhumor #lawyerlife #officelife #lawyerhumor #corporatetiktok #lawyertiktok #introvertedattorney #introverts #phonecalls #millennialanxiety #workanxiety #idontwannadothis ♬ Credit to allison.lorraine - theintrovertedattorney


    Prema viralnom videu korisnika TikTok-a @corporatedumpsterfire, Dell laptop je još jedno veliko no-no. Prema njegovim rečima, vaša kompanija u tom slučaju verovatno ima problema sa protokom novca. Takođe, kome još treba small talk pre nego što se osoba koja treba da vodi sastanak priključi Zoom-u? Dovoljno je čudno razmenjivanje stidljivih pogleda preko kamere, a gen Z tvrdi da zaista nije potrebno pričati i o temperaturi tog dana i time popunjavati neprijatnu tišinu.

    @liljehu What’s your favorite work laptop? #corporatetok #worklife #corporatelife #joblife #workhumor #corporatehumor #jobhumor#greenscreen ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey


    Sastanci petkom? Ne dolazi u obzir! Poruke duže od jedne rečenice? Ako njih pitate, važi isto. TikTokerka @bhills je objasnila da je nedavno dobila više odgovora u obliku pasusa kada je slala poruke svojim kolegama za brzinska ažuriranja. „Nemam vremena ni energije i iskreno, interesovanja za čitanje svih tih redova“, rekla je ona.

    @bhillls “Be brief - be bright - be gone” a direct quote from my DiSC profile #corporate #millennialboss #slack #petpeeve #workfromhome ♬ original sound - bhills


    Summa summarum: možda preteruju sa Dell laptopom (možda i ne?), ali nema sumnje da je gen Z rešena da poslovne procese učini efikasnijim i zaista, da li zbog možete da uperite prst u njih? Mi, ruku na srce, ne.

    Saznaj više:
    Povezani članci: