Šta sve znamo o novom Spice Girls dokumentarcu?

    21.07.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/spicegirls_cover.jpg

    Iz kategorije neverovatno ali istinito: “Wannabe” pesma je napunila 24. godine. Da, gotovo četvrt veka od kada su Baby, Posh, Ginger, Scary i Sporty uspostavile himnu prijateljstva prema kojoj koliko god da si kul ili ne, možeš „da prođeš“ samo ako se kapiraš sa drugaricama. Nije da nema istine. Od tada su postale jedan od najpoznatijih bendova pa čak i danas, kada kažemo girl band, nekako nam među prvima one padnu na pamet iako se bend raspao pre 20 godina, a novi materijal nisu izdale od 2007. Doduše, prošlogodišnji reunion (bez Victorie Beckham) je pomogao da se malo prisetimo i devojaka i pesama. Iako su se verovatno svi pitali “zašto pobogu?” ne shvatajući baš zašto ikome treba ujedinjenje Spajsica, činjenica jeste da je videti ih zajedno vratilo u neka lepa prošla vremena. Okej, u vremena najgore mode takođe i najužasnijih obrva koje je beauty istorija mogla da profura kao moderne, ali neka tinejdžerska bezbrižnost se nađe i u tim redovima.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1595318563869879.jpg

    Verovatno baš zbog toga stiže i novi Spice projekat. Realno, toliko je vremena prošlo da je sasvim okej i oprostivo ako ste zaboravili njihove lične narative, međusobna koškanja i generalno probleme tima, ali to ujedno znači i da je vreme za podsećanje. Britanski Kanal 4 je otkrio svoje planove da snima dokumentarac “Girl Powered: The Spice Girls” o istoriji benda, koji bi trebalo da “ispriča kompletnu priču najprodavanijeg girl benda u istoriji” koristeći arhivske snimke i neke do sada neemitovane intervjue. Kako režiseri kažu, ovo će biti pokušaj da se ispriča priča svih pojedinačno i njih kao benda i karijere koja im je promenila sve. Počeće od samog formiranja, i “porekla” grupe, kako su se sastale sredinom 90-ih, i pratiće njihovu dominaciju pop scenom kroz sve uspone, padove i nestanak sa scene do prošlogodišnje reunion turneje na kojoj su se pojavile sve članice sem Beckhamove. Još uvek je nepoznato da li je Posh ostajući verna svom nadimku rešila da su joj turneja i takvo pojavljivanje u javnosti sada ispod nivoa, ili je tačna priča broj dva da je ostale devojke nisu ni pozvale da se pridruži turneji, ali nadamo se da će film možda i to rasvetliti. Ovo doduše zavisi dosta i od informacije koja još uvek nije poznata a to je da li će članice benda aktivno učestvovati u dokumentarcu, u njegovom snimanju i tumačenju događanja.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1595318563699365.jpg

    Ono što pak jeste sigurno je da će se pored glavne linije o njihovoj karijeri, film u mnogome baviti i feminističkom perspektivom i zapravo fokusirati na njihovo nasleđe iz perspektive pozicije žena u muzici i feminizma 21. veka. „Promatraće se kako se savremeni feminizam razvijao, kroz životne priče i događaje koji se tiču pet članica benda” kako kaže zvanična izjava.

    Film će režirati Rob Coldstream i Clare Cameron, koji su nedavno režirali emotivni dokumentarac o životu zvezde velikog brata, Jade Goody, a “Girl Powered: The Spice Girls” još uvek nema tačan datum premijere, premda se očekuje da to bude u junu 2021. na tačno 25 godina od objavljivanja pesme “Wannabe”.

    Saznaj više:
    Povezani članci: