Svi memovi koji dokazuju da smo ovih dana svi pomalo brod zaglavljen u Sueckom kanalu

    30.03.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/03/sueccover.jpg

    Nakon što je bio zaglavljen gotovo nedelju dana, džinovski brod (i kada kažemo džinovski stvarno to i mislimo, jer kako drugačije opisati 400m dugačak i 59m širok teretni brod?) „Ever Given“, je juče ujutru oslobođen. Svakako ne pre nego što je inspirisao najveću količinu memova koju smo videli još od Bidoneove inauguracije i legenedarnog autfita i još legendarnijeg celokupnog stava Berniea Sandersa, i od baby Yode.

    Cela drama je počela u utorak 23. marta kada se brod zaglavio u egipatskom Sueckom kanalu, jednom od najprometnijih vodenih puteva, čija važnost leži u tome da povezuje Aziju i Bliski Istok sa Evropom. “Ever Given” je bio na svom putu ka Holandiji i lagano klizio sa svoje 224 000 tone, kada ga je ogromna peščana oluja iz severnog Egipta zaustavila i onemogućila upravljanje brodom.

    Osim što je ova blokada kanala prilično istorijski momenat, i što je u već poljuljanoj ekonomiji dovela do toga da se zadržava promet i zarada od 400 miliona dolara svakog sata, a sveukupni gubici se još uvek zbrajaju i računaju u milionima ako ne i milijardama, zaglavljeni “Ever Given” je postao savršena metafora za globalnu situaciju u kojoj svi osećamo da “napred nazad – nemam gde”.

    U početku su zapljuštali memovi samo na tu temu, ali je dolazak malog, hrabrog bagera koji ruku na srce izgleda kao mušica u odnosu na giganta kom treba da pomogne, bila kap koja je prelila čašu. Idealan prikaz kako se nosimo sa pandemijom sve vreme, kako se protiv tuge borimo online kursevima, protiv anksioznosti šetanjem, a protiv stotina mejlova i Zoom razgovora jednom dobro napisanom to-do listom.

    Tako da, dok ispraćamo „Ever Given“ i želimo mu srećan i siguran put do odredišta, prisećamo se najboljih memova inspirisanih ovim fijaskom koji su došli kao idealna metafora koprcanja u sezoni 2020/21.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/03/1617089736272665.png

    Saznaj više:
    Povezani članci: