Večita inspiracija: Stiže knjiga o Virgilu Ablohu, evo šta da očekujete

    07.04.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/04/virgcover.jpg

    (Modni) svet je 28. novembra na kratko stao usled smrti Vrigila Abloha, dizajnera, DJ-a, vizionara modernog doba i kreativca ispred svog vremena. Njegov uticaj koji je prelivao sve kreativne industrcije – od modne do muzičke – teško je izmeriti, ali će se dobitnica Pulicerove nagrade, Robin Gihvan, postarati da Virgil dobije zaostavštinu kakvu zaslužuje. Ona će kroz knjigu „Make It Ours“ istražiti njegov uticaj i način na koji je crnačka američka kultura uticala na modu, sport i muziku.

    Intimno će sagledati kako se kultura „pokrenuta hip-hopom, uličnim stilom i sportom sudara sa velikim starim bastionima visokog luksuza da bi demokratizovala modu, stvorila novi globalni narodni jezik za državu i transformisala način na koji svako od nas konstruiše naš identitet kroz ono što nosimo”. Robin je poznata po tome što je jedna od retkih autorki koja temeljno istražuje modu i njenu ulogu kao alata komunikacije.

    Autorka je 2006. godine dobila Pulicerovu nagradu što je prvi put da je ovo priznanje osvojila jedna modna spisateljica. Njena knjiga „Bitka za Versaj“ o modnoj reviji na kojoj su se za prevlast na svetskoj sceni takmičili francuski protiv američkih dizajnera – ključnom trenutku u karijerama dizajnera kao što su Halston i Oscar de la Renta – objavljena je 2015. uz veliku pompu. Datum izlaska „Make It Ours“ tek treba da bude objavljen, ali već znamo da će ovo biti naše novo glavno kreativno oružje.

    Saznaj više:
    Povezani članci: